Skocz do zawartości
IGNORED

Totem STTAF klon ,budowa,opinie,odsłuchy

AcoustiC

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to, ze zwrotnica do wysokotonówki...wyglada dziwnie.

Najpierw widać konda olejowego+mkp, potem szeregowy rezystor, a dopiero za nim równolegle cewkja.

Niezłe rebusy papa Totem nam daje;)

Obstawiam, ze ten kondensator to 2uF olejak+1uF mkp + 3,3ohm i cewka...dałbym 0,33mH.

Co do cewki na basie , to na 90% będzie 1,5mH, kondensator....3,9...5,6uF

Czy ktos moze potwierdzić?;)

Pozdrawiam

gdn w wersji 8 om kupiony w tonsilu, jak widać nie wentylowany

w conradzie jest obniżka cen na GTC 11/100, aktualna cena to 69 zł myślę że dużo niższa niż u nas na rynku i co najważniejsze są to oryginalne tonsile, mam tylko problem z rozszyfrowaniem który numer artykułu to 4 omy, a który 8 om, czy ktoś zamawiał te głośniczki w conradzie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>>cadam

jak miałem GDWT 9/80/5F to był taki sam otwór, ale nie służył on bynajmniej do wentylowania cewki. Nie wiem do czego, ale napewno nie do wentylowania. Jest zaślepiony przez magnes.

LOL , ten otwor to nie jest na bank wentylacja cewki ... Najprawdopodobniej jest on pomocny w czasie produkcji aby maszyna poprawnie zamontowala nabiegunnik na magnesie. To sa tylko moje gdybania ale w kazdym razie nie ma to wplywu na dzwiek :).

>lancaster

Witam , czy jest już odpowiedź w sprawie głośników od producenta? Czy mają na stanie, czy również zamówienie zbiorowe? a jeśli tak to jaka ilość minimalna i jaka cena? Pozdrawiam

"Odpowiedź została przywalona papierami, sory za opóźnienie. W biurze bywam coraz rzadziej.

GDN13/40/2 8 ohm 9 5151 275 11 55.00 PLN

GDWK11/100 8 Ohm 9 555 132 04 55.00 PLN "

Czyli po 67,10zl za głosnik...dziwne, bo ostatnio z rabatem była ciut wyższa cena za GDNa, ale myśle nikt nie będzie protestować;)

Pozdrawiam

>ganzz_gut

Na mojej stronce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest trochę o Mite fotki oraz mały opis :)))

Powodzenia.

Ukryta Zawartość

Ja również napisałem w sprawie głośników. Odpowiedż w ten sam dzień, a właściwie wieczór,

"Obecnie dostępny jest GDN13/40/2 8 ohm. GDWK bedzie robiony we wrześniu. Cena dla uczestników zbiorowego zamówienia z forum jest sympatyczna natomiast indywidualnie sprzedajemy po cenie detalicznej. Odpisuję z domu więc cennika nie posiadam. Pozdrawiam"

Czyli zamawiamy?

PiMi, bez przesady. To są wiadomości ogólniedostępne i myśle nikt nie pogniewa sie o ich wklejenie.

W kadym razie uwazam, ż wklejenie oferty handlowej-dkierowanej do nas, a nie do osoby prywatnej jest zupelnie na miejscu.

No nic, a teraz co ze zwrotnicą?;)

Pozdrawiam

...no to jeszcze jeden fragment maila "z dziś" sobie wkleje:

"Zapomniałem napisać, że w magazynie mamy 126 sztuk GDN13/40/2, ale GDWK niestety trzeba zrobić. Głośniki zostaną pomierzone tak jak ostatnio. Cena nie jest przypadkowa :-)"

Wynika z tego, ze GDNy są dostępne od ręki, a na GDWK przyjdzie kilka tygodni poczekac.

A z drugiej strony zanim zbierze się kilku chętnych być może i one będą na magazynie.

Pozdrawiam

Ok czyli sprawa głośników jest jasna. Tylko co z odgrodą jaka wielkość otworów itd. W momencie jak będzie szansa na zrobienie skrzynek i zwrotki możliwie zbliżonej do oryginału jest sens zrobić zbiorowe zamówienie. Ps. Jestem mile zaskoczony ( bardzo pozytywnie ) komunikacją z wrześnią.

>PiMi

A ja może jeszcze wrócę do tej wklejki z tonsilu. Siedziało mi to cały dzień w głowie.

Myślę, że jednak naprawdę nie stało się nic złego. Przecież wysłałem pismo na oficjalnego maila protonsilu, z prośbą o podanie terminów i cen. Nie pisałem na adres prywatny np magazyniera żeby "skombinował" głośniczki. Odpisał mi pracownik protonsilu, dla którego myślę zachwyty zadowolonych diyowców z forum na temat ICH wyrobów, są najlepszą reklamą o jakiej podejrzewam nawet nie śnili.

I zapewne wielu nowych zapaleńców dojdzie do wniosku, że lepiej samemu, na fajnych głośnikach, zrobić klona Tottema, niż kupić masówkę za te same pieniądze.

To forum jest najlepszym poligonem, testerem, oraz recenzentem równiez głośników tonsilu, więc ich działaniania są na miejscu w godpodarce wolnorynkowej.

Uff Pozdrawiam

Witam

Prośba do wszystkich którzy zamawiali obudowy, o kontakt na majla [email protected] . Chcialbym mieć wszystko w jednym miejscu bo zaczynam sie gubić kto jakie zamówił i muszę szukać po PW, GG i pozostalych dwoch adresach. Dzięki i przepraszam za klopot.

• 3 tygodnie później...

a ja mam dla wszystkiech taką informację...nigdy nie planowałem kopiować staffa ale mam monitorki na gdn13/40/2,4ohm i gdwk 11/100,8ohm. monitorek jakieś 6,5 litra-może troche mniej-i teraz sprawa zwrotnicy:

-prez ostatnie 6m-cy miałem na gdn'a cewkę 0,82mh i kondensator 12uf a na gdwk cewka 0.22 i kond 3.3-+rezystor na wejściu 3.3. Grało to bardzo bezpiecznie dla ucha -ale równo i poukładanie. Dzisiaj wstawiłem zwrotke "ala mite" cewka 0.82mh(gdn) i rezystor 2,7 + cond 2,7uf -efekt taki że na tej drugiej zwrotce też to całkiem nieźle grało-może nawet zyskałem na przestrzeni. Dodatkowo wygłuszyłem gąbką tył budy-co również wpłynęło na lepszą jakość basu-ponieważ obudowa nie grała.pozdrawiam i zachęcam do inwęncji własnej :)

No dobrze to powiedzcie czy mozna sie podpiac przy okazji na jeden komplet na mitte czy tylko sttaf? Komu i jak zglaszac chec zamowienia. W razie czego to jestem z poznania i moge pomoc w odbiorze glosnikow z Wrzesnii i ewentualnie wysylkach.

Pozdrawiam

A moze byscie to zrobili pozadnie jakos, wystarczy 20min i macie pomierzone i kolejne 10 i zaprojektowane na dodatek pewne - mowa o zwrotnicy oczywiscie. Mialem 11/100 i wszystkie odmiany 10/80 z roznych zrodel, ogolnie ciezko pisac ze to sa dobre kopolki, 11 gra ostro i za specjalna niestety nie jest. Wszystkie wyzej wymienione bije na glowe visaton sc10n ktory jest w zawrotnej cenie 50pln/szt. Zaden gdwk mu nie podskoczy, zaden!!!! Takze moze by tego klona troche podmodyfikowac - podtuningowac jak to sie zwyklo na tym forum mowic.

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.