Skocz do zawartości
IGNORED

połączenie tunera kablówki z TV

darecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i proszę o pomoc.

Próbowałem podłączyć tuner kablówki (motorola z Aster TV) z telewizorem kablem Scart (z tunera)-Component (w TV) i skacze mi obraz. Czy moze znajdzie sie ktos posiadajacy wiedze co zrobić by obraz był prawidłowy.

Z góry dzięki

Mam Samsunga ws 32z308p. Tuner wpinam do gniazda SCART RGB. W podstawowym menu nie ma opcji tego złącza, a do menu serwisowego troche cykam się zaglądać bo namieszam i nie bedę wiedział jak wrócić do poprzednich ustawień.

Jak na razie wszelkie niedogodności zwalam na tuner motoroli:) Niby to nie wiadomo jaki piękny obraz ma dawać a tak naprawde niewiele się różni od antenowego.

czytam i już zupełnie nie wiem do jakiego gdniazda wpinasz czy do SCART-RGB czy do Component, zastanów się na spokojnie.

Pierwsze co mi przychodzi to że wykorzystując gniazdo opisane jako SCRT-RGB to trudno w nim szukać komponenta skoro jak byk stoi RGB, czy w tunerze nie da się wybrać RGB ?

W tej chwili wpinam do scart, a chciałbym do component.

Tuner ma wybrana opcję RGB, kabel w TV jest w gnieździe SCART RGB a ja nadal nie jestem zadowolony z jakości obrazu. Dlatego właśnie pytałem o połączenie SCART ( w tunerze)-Component( w TV) z którym mam kłopot - skacze mi obraz.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.