Skocz do zawartości
IGNORED

LOGITECH Z-5500 czy kolumny do kompa

TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam pytanie czy do słuchania muzyki z kompa opłaca sie kupywac kolumny albo moze lepiej zainwestowac w zestaw logitecha z-5500.wzmacniacz posiadam jest to technics su-vz320 a na kolumny wydałbym maksimum tyle co zestaw logitecha czyli 1300zł.Słucham wszystkich rodzajuw muzyki ale najwięcej techno,house trance.duza byłaby ruznica między kolumnami pod technicsem a zestawem logitecha?Co proponujecie?Jesli kolumny to jaki model? Pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/27736-logitech-z-5500-czy-kolumny-do-kompa/

>1300zł

zdecydowanie kolumny, w tej cenie kupisz nowe monitory tannoyka, kef, b&w, quadral, teac itp. corpawda raczej te najprostsze modele ale i tak o NIEBO lepsze od logitecha czy creative.

A moze gdzies dorwiesz uzywane dynaudio audience 50/52 . . .

Albo Usher S520 czy tez, jesli chcesz sie pobawic w DIY to zrobic klona totem mite (wyjdzie najtaniej, a za zaoszczedzone pieniazki mozna porozgladac sie za jakims lepszym wzmakiem)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Tylko ze ja lubie słuchac głosno muzy i do tego z basikiem to muszą byc one mocne no ja mysle o 2 kolumnach jak bym sie na to zdecydował i tez dlatego to rozwazam bo w logitechu jest 5 głosniczków i duzy sub co pewnie daje dobry basik.I nie wiem czy takie monitorki tannoy lub co inne sprostało by moim wymaganiom.

TECHNICS, to kup sobie 2x Logitec, bedziesz miec 2x wiecej glosnikow lub jakies duze kino domowe ;) Tak juz calkiem serio, monitorki+dobry wzmak i bedzie basik i glosno tez ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Bas lubisz powiadasz? Może B&W:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słuchałem 603 S2 i bas bardzo mi się spodobał. W ogóle bardzo mi te konstrukcje do gutu przypadły.

Ew inne paczki z ciekawym basem (ale najpierw idź do slaonu i odsłuchaj) - Wharfdale Diamond 9.5:

Ukryta Zawartość

Co byś nie kupił to i tak zagra lepiej niż głośniki komputerowe...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> logitechu jest 5 głosniczków i duzy sub co pewnie daje dobry basik

piszesz o sobie ze lubisz sex bez zobowiazan ;) jesli i lubisz basik bez zobowiazan to taki sub z logitecha da go wiecej niz monitory. Mialem logitecha z5300 (model przed 5500) i bas byl tragicznej jakosci. Nadawalo sie tylko do filmow i np. niezle sprawdzalo sie do wiernego odwzorowania explozji bomby :) i do niczego wiecej. Jakosc satelitek w tym logiechu jest zenujaca i do niczego sie nie nadaje.

Miałem ten wzmacniacz i on nie ma nic wspólnego z basem :] najlepiej go sprzedaj i zastąp czymś co wysteruje w/w kolumny. Mój grał z tonsilami, Eltax liberty 5+, B&W 602s2 o ile pamiętam. Pamiętam jak znajomy miał 10 letniego Marantza i ten bił na pysk mojego Technicsa. W tym wzmaku jako końcówka pracują układy scalone :]

Pozdro

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.