Skocz do zawartości
IGNORED

Na co zwracac uwage w LCD

jacekR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar nabyć wkrótce panel LCD w rozmiarze 32 - 37 cali na cele 50/50 - tv i ogladanie filmów, koncertów z dvd. Przegladałem ostatnio oferty producentów ale powiem szczerze, że tak naprawdę nie wiem na co zwracać uwagę. Czyli to - co oczywiście poza obejrzeniem obrazu naocznie jako najważniejsze kryterium wyboru - jest istotne w takim ekranie LCD. Mianowicie widzę ostatnio parametry - odświeżanie, kąt widzenia, jasność, kontrast, itd. i nadal nie wiem, które z tych parametrów są istotne przy wyborze a które to tylko reklamowe dane, tak naprawdę nieistotne podczas normalnej eksploatacji. Ktoś z fachowców udzieli pomocy laikowi ?

https://www.audiostereo.pl/topic/27742-na-co-zwracac-uwage-w-lcd/
  • 2 miesiące później...

Wybrałem dwa modele Samsunga:

32" LE32M71B 100Hz, 2 HDMI , USB, ciekawy wygląd, brak testów dynamicznych - drogi prawie 5700.

32" LE32N71 też 2xHDMI,USB inny typ matrycy bez 100Hz mówiąc ogólnikowo. Sygnał z satelity prezentował się nader ciekawie.

37" LE37R72B - starsza wersja wyposażona w 1xHDMI - 5227zł, obraz z satelity też wyglądał nieźle . Te 5" było bardzo odczuwalne. Prawdopodobnie w najbliższym czasie pojawi się jegonastępca serii N lub M czyli 100Hz, 2xHDMI, USB i pewnie coś dołożą.

Przechadzając się po MM na Samsungi zwróciłem uwagę ze względu na design wyświetlaczy. Bo w HD to te wszystkie LCD właściwie to się za bardzo nie różniły i tu jest problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.