Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA-2000AE i DCD-2000AE kolumny?

tomekkos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę o poradę w dobraniu kolumn głosnikowych w cenie 4000-8000 zł Chodzi nam o jasne brzmienie i w miarę przyjemny bas (łagodny ale z charakterem), analityczność i dokładność mile widziana. Zależy nam też w miarę na wyglądzie ze względu na wystrój mieszkania. Muzyka jakiej słuchamy to od Diany Krall przez Cassandrę Wilson, muzykę filmową, jazz, Massive Attack, Dead Can Dance, do poważnej. Dlatego kolumny powinne być uniwersalne, dodam ze nie jesteśmy starymi wyjadaczami ale chodzi nam o sprzęt na lata. Koniecznie z pierwszej ręki. Dziękujemy za opinie i pomoc :)

Daniela i Tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/27746-denon-pma-2000ae-i-dcd-2000ae-kolumny/

Hmmm...W takim razie skorzystajcie z wyszukiwarki (taki temat juz był), możecie też zobaczyć jakie kolumny posiadają forumowicze: Kaszanka 7 i Belial, ewentualnie możecie nawet z ww. forumowiczami podyskutować.

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Daniela i Tomek - tak jak mój przedpiszce sugeruję skontaktować się z ww Forumowiczami. Na pewno Bowersy 704 trzeba brać pod uwagę.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

W tych zakresach cenowych i do takiej muzyki powinny nadawać się Castle Harlech oraz Vienna Acoustics Mozart (ale teraz jest już chyba nowsza seria, a ja słuchałem starszej). Mozartów można posłuchać w tym samym sklepie co B&W.

tomekkos -->

Jasne brzmienie, przyjemny bas (łagodny), analityczność, niesamowite odtworzenie wokali ... są takie głośniki to Harbeth!

Muzyka której słuchasz (niewiele ciężkiego rocka) idealnie odpowiada temu do czego Harbethy zostały stworzone :)

Założony budżet pozwoli na monitory harbeth 7 ... zwróć na nie uwagę koniecznie, nie sugeruj się zdjęciami bo na nich Harbethy wyglądają koszmarnie :(

Jdź! Posłuchaj !! Kup!!!!

To sprzęt na lata !!!

zdezintegrowany_3PO

Tomku Kos - nie bede Wam polecal moich kolumn moge jesynie zaproponowac jesli macie ochote na umowienie sie i posluchanie ich u mnie. Dodatkowo jedyne co bedziecie musieli chyba zabrac ze soba to IC bo i muzy sluchamy tej samej, a i sprzet posiadamy identyczny. Odezwijcie sie na PW to sie jakos umowimy - byle nie w ta sobote - bo mam weselisko, i w nastepna tez bedzie klopot bo juz jest wstepnie umowione spotkanie z innym zacnym gronem ,,maniakow'' z forum, zawsze mozemy sie spotkac w inne dni - toc - ,,Tydzien dzieci mial siedmioro...''

pozdrawiam kaszanka7

Ps. Wtajemnicz nas ktoz to jest ta ooba ktora ukrywa sie w slowie MY.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Może Audio Physic Tempo 5 wybawią cię z kłopotu.Bez kompleksu możesz podpiąć je do swojego systemu.Mam je do sprzedania:) oto link:http://www.allegro.pl/item123218397_audio_physic_tempo_v_najnowszy_model_polroczne_.html

Cena przekracza założone 8 tys ,ale nie jest to kwota dużo większa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.