Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Piano Craft E 810 Następca E600MkII

Fenervil

Rekomendowane odpowiedzi

W popularnych odtwarzaczach MP3 pamięcią jest pamięć typu flash, dokładnie jak w pendrive'ach. Taki odtwarzacz to naprawdę pendrive z mikro-procesorem, odkodowującym MP3. Tak więc wszystko jedno co podepniesz, byleby to miało standardowe wyjście USB (bo ja kupiłem z niestandardowym!!) i miało w pamięci zapisany plik dźwiękowy, który procesor Yamahy może odczytać, bo pewnie Yamaha będzie czytała i MP3 i WMA, a może i WAVE. A może i inne, jak ma LAN do włączenia się w sieć. Ciekawy kierunek ewolucji...

Dzięki Ted, teraz już wiem o co chodzi. A jak wygląda możliwość wykorzystania wejścia na ipoda w nowym Pianokraft? Czy są jakieś przejściówki umożliwiające wpięcie zamiast ipoda odtwarzacza MP3 lub pendrivea?

Rzeczywiscie ciekawy kierunek rozwoju.

Nowy pianocraft e410 zdaje sie miec identyczny czyli bardzo dobry wzmacniacz a dolozyli to czego brakuje, ominiecie regulatorow. Kolumny sa te same, po tuningu dobre.

Witam wszystkich forumowiczow!

To moj pierwszy wpis na forum i jako poczatkujacy maniak sprzetu audio planuje zakup Yamahy Pianocraft e810:) Czy ktos to widzial/slyszal ? Czy warto dokladac a moze wystarczy kupic e700, roznica cen na allegro to 600zl wiec niemalo. Sam niestety nie mam mozliwosci odsluchu tego zestawu, studiuje w Bialymstoku moze tam jest gdzies sklep ze sprzetem Yamahy?

Pozdrawiam

ontime

Znalazlem instrukcje obslugi, bardzo szczegolowy opis parametrow. Opisy na stronach sa bardzo lakoniczne wiec zainteresowanym polecam poczytac -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Andrew126

Zeby podlaczyc iPoda musisz miec stacje dokujaca.

CO do najnowszego ampliunera NXE600, czekam na niego z niecierpliwoscia. Mialem go okazje zobaczyc na targach, wg mnie szykuje sie hit, mozliwosc podpiecie amplitunera do sieci LAN, co daje nam mozliwosc sluchania radyjek internetowych czy tez sluchania mp3 zapisanych na HDD komputera !! USB na froncie ma byc tylko to pamieci przenosnych typu pendrive itp.

Yamaha wprowadzi tez nowe modele amplitunerow RXV 1700 i RXV 2700 jak dobrze pamietam oba z obsluga LAN.

CO do wrazen odluchowych nowego Pianocrafta 810, jak dla mnie bomba ( zreszta poprzednie pianocrafty tez byly swietne ) Male cacko, i bardzo odbry zestaw audio w tej kategorii cenowej, pure direct oprocz odlaczenia potencjometrow barwy dzwieku, wylacza nam rowniez wyswietlacz ! :-)

Mysle ze w nowym E410 dzwiek bedzie jeszcze lepszy :-)

Szkoda ze caly czas Yamaha ma problemy z zaakceptowaniem normalnych bananów.

Z rzeczy kosmetycznych, nowe ladne opakowanie zbiorcze :-), caly zestaw wazy...ok 25kg !

Qba82

>CO do wrazen odluchowych nowego Pianocrafta 810, jak dla mnie bomba ( zreszta poprzednie pianocrafty

>tez byly swietne ) Male cacko, i bardzo odbry zestaw audio w tej kategorii cenowej, pure direct

>oprocz odlaczenia potencjometrow barwy dzwieku, wylacza nam rowniez wyswietlacz ! :-)

>Mysle ze w nowym E410 dzwiek bedzie jeszcze lepszy :-)

czy E810 czyta napisy z polskimi znakami?

moglbys to dla mnie sprawdzic...

chce kupic cos na czym bede obejrzec divx z pl napisami, wiec albo bedzie to 810 albo 410 i do tego tanie dvd.

wolalbym ta pierwsza opcje,

pozdrawiam

Paino Craft nie czyta formatu txt. I jest mu obojętne czy to w polskim czy też nie. Yamaha czyta pliki tekstowe w formacie .srt , .sub, smi , .ssa , .idx

Słucham tylko muzyki.

trochę więcej o formacie srt -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Koobal

>Paino Craft nie czyta formatu txt. I jest mu obojętne czy to w polskim czy też nie. Yamaha czyta

>pliki tekstowe w formacie .srt , .sub, smi , .ssa , .idx

dzieki za ta informacje.

czyli wychodzi na to, ze przeczyta plit tekstowy z polska czcionka w formacie srt.

dostalem inoformacje od jednego ze sprzedawcow, ze 810, nie czyta plikow tekstowych z polska czcionka, zapewne sprawdzil to na standardowym divx-ie, czy avi +txt /?/

dzieki za linka,

sam tego nie testowałem - a więc jednoznacznie ci nie powiem - ale wnioskuję z wypowiedzi kolesia, że wiele niewiedział o Piano Crafcie. Z tego co czytalem na forum to nie ma problemu z polskimi czcionkami tylko właśnie z formatem.

Słucham tylko muzyki.

Pianocraft nie czyta plików .txt . A o polskiej czcionce zapomnijcie. Sprawdzałem więc wiem. Jest jednak możliwość przerobienia softu do pianocafa aby czytał polskie ogonki.

Więcej na temat:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam!

Mam maly problem z najnowszym pianocraftem (810), mianowicie z plytami zawierającymi mp3 posortowane w parę folderów

Yamaha widzi tylko pierwszy folder, niezależnie czy jest to glówny katalog, a dalej są podkatalogi, czy też pierwszy i parę następnych znajdują na tym samym poziomie hierarchii. Po zagraniu ostatniej piosenki z pierwszego folderu wieża robi stop i w żaden sposób nie potrafię dobrać się do utworów z nastepnych folderów. W instrukcji jest napisane, że wystarczy wciśnięcie przycisku następnej piosenki, ale to oczywiście nie działa.

czy ktoś ma podobny problem i zna jego rozwiązanie? W instrukcji wyraźnie jest napisane, ze PC obsługuje do 299 folderów na płycie z hierarchią do 8.

To nie jest błąd, podepnij ja pod jakis monitor to zobaczysz stukture katalogow i łatwo sie bedziesz poruszal po nich, jesli nie masz takiej mozliwosci to trzeba na ,,pamiec" strzalkami i enterem, ja tak robie(choc to upierdliwe trzeba przyznac).

Dzieki za odpowiedź

Niestety nie mam możliwości podpięcia wieży do tv i sprawdzenia owego menu. czy jesteś w stanie podać "przepis", dzieki ktoremu bede w stanie operowac albumami? próbowałem różnych kombinacji na pilocie, ale ani razu mi się nie udało

Ja kieruje sie intuicyjnie, bo przewaznie wiem co mam na plytkach.Pierwszy katalog co wrzuca to wg alfabetu , czyli jesli go zmieniam to wciskam stop strzalke w lewo i w dół na dany katalogo ,potem w prawo i w dół na mp3 i play.Troche zabawy jak sie nie zna plytki ale ja tak sobie radze, moze jest inny sposób tego niewiem.

• 1 miesiąc później...

Witam , zakupiłem dzis wersję E430... Co do wpisu że są dwie wersje, żaden ze sprzedawców na allegro nic o tym nie wiedział...

Jeżeli chodzi o dźwięk , no cóż,nie jestem osluchany z tym sprzętem, ale wg mnie (subiektywne zdanie!) brzmi duuuużo gorzej od mojego zestawu nad-a.

Użytkowo bardzo przyjemny, starannie wykonany, poza tym, iż:

1. kabelek do połączenia w system (bez tego nie obsługuje cd playera jedyny, wspólny pilot) jest dość krótki - raczej nie umożliwia odstawienia klocków od siebie.

2. druga drobna niedogodność - przycisk włączania do sieci wlącza oba urządzenia jednocześnie - nie ma opcji wyłączenia samego cd z pilota (przynajmniej gdy cd player jest podłączony sieciowo do wzmaka).

Mam nadzieję, iż sprzęt się "wygrzeje", jest to problem dla mnie teoretyczny, nie ja go będę słuchał, ale gdyby to miał być sprzęt dla mnie, na pewno w obecnym "stanie dźwiękowym" nie mógłby być podstawowym zestawem do słuchania.

pzdr Staszek

Po 13 godzinach, bas staje się pełniejszy a średnico- góra nie sprawia że uszy chcą uciec do drugiego pokoju. Wygrzewać, wygrzewać. Można cicho, niech radio sobie brzęczy, lub płytka. Mój E 410 gra dobrze. W 12m2 więcej szczegółów ale w 30m2 wcale nie gorzej.

oj tak kable to porażka - dali je chyba tylko po to aby sprawdzić czy sprzęt działa poprawnie. Podstawową sprawą jest zakup kabli IC a w szczególności do monitorów.

Słucham tylko muzyki.

W moim E 410 IC był uszkodzony ale grał, tylko trzeba poruszać przy wtyczce. Jednak trzeba pamiętać że producent tak dobiera bezfirmowe kable by zepsuły jak najmniej. Gdy kupiłem IC Made in China za 3,90- 1,5 m to zagrał gorzej od tego który był w kartonie z E 410. Scena odchudzona, mniej detali. IC za 15 zł, jakiejś tam firmy ucioł góre ale stereofonia i ułożenie detali w dźwiękach z nawałnicą szczegółów stało się jakby dojżalsze, kontrolowane. Jednak w filmie "Das Bott" gdy kolejna bomba głębinowa trzęsie ubotem i wszystko w środku się przewraca, to na IC za 15 zł nie usłyszałem jednego spadającego garnka w garkuchni U-bootu. A przecież na IC który dostałem z Piano spadajuący garnek był. Aprzecież to tylko 15 zł z Interkonect.

ja miałem jednego pilota - wg instrukcji raczej jeden jest...

Co do anten - ta plastikowa to chyba do AM, do UKF-u jest drucik dołączony...

Interkonektu nie żałuj, to taki za parę złotych z marketu...

pozdrawiam Staszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.