Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Piano Craft E 810 Następca E600MkII

Fenervil

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawił się nowy Piano Craft. Ma symbol E 810. Ma taki sam wzmacniacz jak w E 600 MKII, czyli 2x 60W.

Z nowości to możliwość pracy w trybie Pure direct, port dokujący iPod, Progresive scan dla również dla PAL.

Dostępne wykończenia to:

-Czarny/Piano, -Czarny/Jasna wiśnia, -Srebrny/Piano, -Silwer/Light Jasna Wiśnia.

Elektronika może być srebrna lub czarna. Nie ma złotej. Przebudowano kompletnie ścianki frontowe elektroniki. Teraz są bardziej podobne do E 700. Kolumieni zostały również zmienione, ale przetworniki te same.

Piano w wersji z czarną elektroniką i kolumnami w lakierze fortepianowym naprawdę fajnie wyglądają.

Faktycznie ładniutka. Cena ok 520 euro w Niemczech.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No zmian drastycznych niema - złoty/szampański kolor akurat mi osobiście podobał się najbardziej. Jak widze dodano również niebieskie "audiofilskie" światełko :). Jasna wiśnia wygląda kiepsko - no ale na pewno znajdą się amatorzy tego koloru - ot subiektywne moje zdanie. Generalnie kosmetyka i na pewno nie w moim kierunku (wolę starszą wersję).

A jak wygląda proszę bardzo:

Słucham tylko muzyki.

cholercia gdzieś się fotki podziały:

Ukryta Zawartość

post-12308-100007221 1170298835_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Ciekawe co zmienili w środku. Czy teraz lepiej zagra od E 600MkII ?

Napewno coś musieli pozmieniać. Chociażby cichszy napęd, może zlikwidowali samoczynne załanczanie się DVD kiedy nie trzeba, dobrze by było gdyby w equalizerze DVD można było zdefiniować własne ustawienie, chodźby jedno. Dobrze by było gdyby się okazało że pozmieniali coś w elektronice monitorków.

A już chciałem kupić E 600MkII. Co robić. Chyba dozbieram te 200 zł. E 600MkII stoi po 1700 a to to po 1900.

co do minitorków- myślę że prócz uproszczenia obudowy nie zmieniło sięnic - widzę że pojemnośc i głośniki są identyczne - więc nie sądzęaby grzebali w elektronice (chyba że na gorsze).

Z tego co zdążyłem zauważyć to zmienili pilota z 2 na jednego obsługującego wszystko - to akurat moim zdaniem wada.

W moim MKII - napęd jest cichutki więc nie weim o co z nim chodzi. A z resztą niestety trzeba poczekać- na pewno będę mógł ja potestować - ale to pewnie za parę dni może tydzień.

Słucham tylko muzyki.

Fenervil, 25 Sie 2006, 13:55

Osobiście to zazdroszczę tego dokowania dla iPoda. Spore ułatwienie w stosunku do mojego E600 MkI.

Założe się, że oficjalna cena w Polsce będzie oscylować ok 3 tys.

A tak wygląda e 410.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z tego co widzę E410 ma 2 wersje i jest przeznaczony stricte do audio - i to jest pozytywna nowina że w końcu rozdziali DVD od CD

A tu trochę danych:

RX-E410

Overview of the technical data and equipment characteristics:

Pure Direct Switch

iPod Dock: with YDS-10

Subwoofer Output Terminal

Inputs: 3 x analog

DIN Standard Power (4 ohms, 1kHz, 0,7%THD): 2 x 60W

Linear Damping

Damping Factor (8 ohms,20-20.000 Hz): 60

Frequency Response: 10Hz - 22kHz

Total Harmonic Distortion: 0,08 %

Power Consumption: 125 W

Standby Power Consumption: 1 W

RDS ( Radio-Data-System)

Preset Station Memory: 40 stations

Remote Control Unit

Available Color: silver, black

Accessories: Remote, FM / AM Antenna, Batteries

Dimensions (W x H x D): 215 x 108 x 363 mm

Weight: 5,7 kg

Sales start: august 2006

CDX-E410

Overview of the technical data and equipment characteristics:

Coaxial digital output

Optical Digital Output

Output: 2 x analog, 1 x optical, 1 x coaxial

CD-R Playback

CD-RW Playback

MP3 Playback Capability

Windows WMA

CD-Text

Frequency Response: 2Hz - 20kHz

Signal-to-Noise Ratio: 102dB

Power Consumption: 10W

Standby Power Consumption: 4W

Available Color: silver, black

Dimensions (W x H x D): 215 x 108 x 334 mm

Weight: 3 Kg

Sales start: august 2006

Słucham tylko muzyki.

E 410. Wzmacniacz- waga 5,7kg E 810- 5,7kg

Wymiary: Szer. 215. Wys. 108. Gł. 363cm.

Moc: 2x 60W 2x 65W

E 410 Cd Player - E 810: DVD Player

Waga: 3kg 2,5kg

Stosunek sygnał szum: 102db 105db

Wyjścia: Cyfrowe optyczne E 810: ???

i koncentryczne.

Frekwencja: 2 Hz- 22 kHz 2Hz- 96kHz

(ale dane nie dokładne

występuje też: 2Hz- 20 kHz)

Dynamika: ??? 100 db

E 810: DTS

Kodac Picture CD

Progresive Scan PAL/NTSC

E 410 Monitory: Takie same.

Waga: 4,3kg.

Szer.186. Wys. 300. Gł. 487cm.

Inne wspólne: Pure Direct, iPod dock,Wyjście na subwoofer, 3x wyjście anal. ze wzmaka

Pobór mocy: 10W 12W

I jeszcze E 810 od tyłu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!

Od jakiegos czasu powaznie przymierzam sie do kupna PianoCrafta, a w zwiazku z tym, ze pojawila sie nowa seria, zastanawiam sie nad modelem E410 (DVD jest mi zupelnie zbedne, poniewaz mam zamiar kupic sprzet tylko i wylacznie do sluchania muzyki...). Gdzie mozna go dostac najtaniej? Na Allegro.pl zlanalzem aukcje:

Ukryta Zawartość

Jestem rowniez ciekaw, czy Yamaha zagra lepiej czy duzo lepiej od:

Ukryta Zawartość

albo

Ukryta Zawartość

czy

Ukryta Zawartość

Aha, i co co chodzi z tym, ze jeden e410 ma wzmacniacz cyfrowy, a drugi ma analogowy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odkurzę nieco temat i ponowię pytanie przedmówcy: czy ktoś już miał okazję pobawić się tym skrzętem?? Chodzi mi o różnice w dźwięku wersji e600 vs e810 oraz e400 vs e410. I czy faktycznie grzebali coś we wzmacniaczu nowszych wersji?? To byłoby niedobrze... bo poprzednia Yamaszka słynęła głównie z dobrego wzmaczniacza...

Luxmany i winyle 

pytałem się znajomego sprzedawcy - z tego co wiem - dopiero 6 września Yamachy będą dostepne w polsce. Więc na razie nikt tego nie słuchał.

Od razu widać że główna zmiana to źródło/a - 810 będzie szło jako mini zestaw do kina domowego - i tu może być gorzej z dźwiękiem a lepiej z obrazem. W 410 będziemy mięli nacisk na muzyke - więc może się okazać lepszy niż 600.

Słucham tylko muzyki.

Fenervil, 25 Sie 2006, 16:24

>No i wygląda że jeden E410 ma wzmaka cyfrowego a drugi E410 ma analogowego.

>Do wyboru, do koloru.

po czym można rozpoznać, że wzmacniacz jest cyfrowy lub analogowy? Przeciez w opisie tego nie ma jaki jest ? No i jaka jest różnica pomiędzy cyfrowym a analogowym, czy chodzić może o to, że w końcówkach mocy montowane są albo tranzystory albo układy scalone ?

Chcę kupić nowy model, ale jak słyszę coś czego nie rozumiem, to nabieram ostrożności. Ważne jest też to , czy napęd w modelu z dvd jest inny niz w cd?

Czy montowane układy pozwalające odtwarzać formaty inne oprócz audio w znaczący sposób pogarszają dźwięk audio i czy wogóle pogarszają ?

Pierwsze wrazenie bardzo pozytywne, chociaz głosniki wydają sie niezmienione w stosunku do poprzedniego modelu nx400. Wizulanie, rewelazyjnie prezentuje sie wersja cala czarna, wisniowe wykonczenie kolumn , to juz nie to. Zrestza od zawsze cechą charakterystyczną pianocrafta byly lakier fortepianowy na glosnikach.

U nas w sklepie mozna juz posluchac nowych pianocraft e810, Zapraszam w Poznaniu na ul. Krauthofera 35.

tak to te same głośniki delikatnie zmienili (uproscili) kształt. Ale ciekawi mnie jak gra. Oczywiście w porównaniu do poprzedniego modelu. Ale tego się pewnie nie da sprawdzić bez "mania" obu naraz.

Słucham tylko muzyki.

>Jestem rowniez ciekaw, czy Yamaha zagra lepiej czy duzo lepiej od:

>

Ukryta Zawartość

Ostrzegam przed tym panasonem kupiłem mamie SC-PM91D (przez internet) to prawie to samo tylko z DVD (identyczne głośniki ten średnio tonowy to chyba odstraszacz komarów) dźwięk jest koszmarny wysokie tną po uszach jak żyletka dopiero na ustawieniu soft można jakoś tego słuchać. Mam nauczę żeby nie kupować sprzętu bez odsłuchu.

Ukryta Zawartość

Na stronie AUDIO pojawiła się notatka:

PianoCraft i sieciowy amplituner

Do serii mikrosystemów Yamahy dołączył kolejny i chyba najbardziej zaawansowany z dotychczasowych model E810. Podobnie wyglądające jak w pozostałych systemach Piano Craft głośniki są wykonane w układzie dwudrożnym, z 25-mm kopułką i 13-cm niskośredniotonowym (w tańszym modelu E700 jest głośnik 11-cm). Elektronikę podzielono między dwa urządzenia, odtwarzacz DVD-E810 oraz amplituner RX-E810. System odtwarza płyty DVD-Video oraz CD i zapisane na nich pliki MP3, JPEG oraz DivX. Obraz podawany jest na ekran telewizora poprzez złącze komponentowe z progresywnym skanowaniem, jest również uniwersalny scart z sygnałami S-Video i kompozyt. Amplituner dysponuje mocą 2x60 W przy 8 omach, portem dla iPoda (niezbędna stacja dokująca) oraz wyjściem subwooferowym. Wieża dostępna jest nie tylko w czarnym kolorze, są także inne warianty, srebrny oraz jasna wiśnia. Cena zestawu to 2600 zł. We wrześniu w sprzedaży pojawi się również nowy amplituner Yamahy, RX-N600, choć wygląda jak inne wielokanałowe modele, to ma do zaoferowania coś więcej. Oprócz całego kompletu dekoderów DTS, Dolby Digital, DPLIIx, a nawet certyfikatu THX urządzenie posiada port LAN pozwalający czerpać dane z sieci komputerowej. Z uwagi na unikalną cechę RX-N600 został zakwalifikowany do nowo utworzonej kategorii sieciowych receiverów. Amplituner pracuje z kolumnami 4-omowymi, zapewniając moc 145 W na kanał. Cena urządzenia nie została jeszcze ustalona.

porlick, 10 Wrz 2006, 11:56

..nowy amplituner Yamahy, RX-N600, choć wygląda jak inne

>wielokanałowe modele, to ma do zaoferowania coś więcej. Oprócz całego kompletu dekoderów DTS, Dolby

>Digital, DPLIIx, a nawet certyfikatu THX urządzenie posiada port LAN pozwalający czerpać dane z

>sieci komputerowej.

LAN ma być również standardem w nowym amplitunerze Yamahy - RXV 2700. Yamaha wprowadza to w tym miesiącu.

Ten ampli RX-N600 ma także port USB. Jednak informacje na ten temat są niejednoznaczne: raz napisali w opisie ampli że port USB służy do podłączenia pendrivea , a dalej podają , że odtwarzacza MP3. Więc jak to jest, podpinamy źródło dźwięku (MP3) czy nośnik danych (pendrive)? Czy ktoś może to wyjaśnić? A wracając do tematu, czy istnieją jakieś sposoby, aby w gniazdo do ipoda w Pianocraf podpiąć odtwarzacz MP3 lub pendrive. Czy ten ipod jest traktowany jako źródło dźwięku czy jako nośnik danych?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.