Skocz do zawartości
IGNORED

Czy takie podłączenie ma sens?

zdezintegrowany_3PO

Rekomendowane odpowiedzi

Osądzcie sami ... bo nie bardzo wiem co o tym sądzić!

Czy takie quazi bi-wiring'owe podłączenie ma sens?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdzie tu jest quasi-bi-wiring?

Ja tu widzę po prostu normalne podłączenie jednym kablem, a zwory fabryczne, często byle jakie blaszki, zastąpione odcinkami tego samego kabla, który użyto do podłączenia do wzmacniacza. Powinno być lepiej niż z blaszkami.

A jest lepiej?

Gość

(Konto usunięte)

...Czy takie quazi bi-wiring'owe podłączenie ma sens?..

To żadne quasi...tylko zastąpienie zworek przez kabel głośnikowy , a jeśli się przyjżeć jaki shit jest nieraz przy kolumnach,. to warto takie rozwiązanie zastosować .

jar1, 29 Sie 2006, 14:12

>A po co ta spluwaczka z prawej strony?

... Jarek Ty to jak zwykle fachowo zagaisz ;)

No Panowie... pytam tylko bo 1 raz się spotkałem z takim sposobem podłączenia :)

Bo jeśli taki sposób ma sens ... to po jakiego grzyba kupować np. drogie kable bi-wire skoro można pociągnąć pojedyńczy kabelek i dodać do tego kolejne 30 cm :)

zdezintegrowany_3PO

No właśnie, co w tym dziwnego? Normalne połączenie do terminala bi wiring pojedynczego kabla, tylko zamiast fabrycznej zwory jest kawałek kabelka z bananem z jednaj strony i widełkami z drugiej.

inżynier -->

to nie jest podłączenie u mnie w systemie :) ... spluwaczka też nie moja ;)

Pytam ... bo wyszukałem coś takiego i zastanawiam się .... czy spróbować?

stempur -->

normalnie to by było gdyby były zworki i pojedyńczy kabel ... lub kabel bi-wire bez zworek ;)

czy ktoś z was czegoś takiego próbował?

zdezintegrowany_3PO

Canti, 29 Sie 2006, 14:18

>sam tak robilem :P nic w tym nadzwyczajnego

>opisz wrazenie i jaki to kabelek

...i było lepiej ... lub precyzyjnej czy była jakakolwiek zmiana?

jar1, 29 Sie 2006, 14:22

>>zdezi, te połaczenia generalnie mają dość duże znaczenia. Zrozumiesz, jak je rozłączysz..;-)

... to co Jarek ni wyjmować tych blaszek? ;)

zdez, niema innego wyjści: albo Ty, albo ja źle widzimy. Ja widzę terminał bi wi, pojedynczy kabek i właśnie zworkę, tylko nie blaszaną a zrobioną z kawałka kabla. Czyli normalnie...

Czy tak jest lepiej niż z blaszakmi? Sam wypróbuj. Ja u siebie eksperymentowałem, blaszkę zamieniałem na zworki zrobione z trzech różnych ale budżetowych kabelków. Za każdym razem było inaczej, ale jak dla mnie najlepiej zagrało ze zworkami oryginalnymi. Ale na forum było wiele na ten temat - trzeba użyć wyszukiwarki i wpisał hasło zwora, zworki.

Panowie z całym szacunkiem-przypomina mi to dwóch właśćicieli psów stojących nad świężą kupą psią z których jeden -skąd u niego ta marchewka?-ostatni raz była tydzień temu.Ale widząc wasz zaangażowanie mam jeszcze parę takich tematów do przewalcowania.Ale dopiero wtedy jak ten rozłożycie na pierwiastki.Dodam jeszcze, żę nie jest podana długość krótkiej zworki a to ma decydujące znaczenie jako stosunek do długości całego kabla-zgodnie z teoria IWO-RUNgSthela.Gdybyście chcieli się trchę na mnie powyżywać to niestety odpowiedż za godzinę o ile mi się będzie chciało.

Jak chcesz, możesz próbować. Nawet jak coś usłyszysz, to taka sama zmiana, jakbyś wypiął kable i z powrotem je wetknął. Chyba, że zworki są technicznie tandetne i nie kontaktują dobrze.

stempur, 29 Sie 2006, 14:29

>zdez, niema innego wyjści: albo Ty, albo ja źle widzimy. Ja widzę terminał bi wi, pojedynczy kabek

>i właśnie zworkę, tylko nie blaszaną a zrobioną z kawałka kabla. Czyli normalnie...

>Czy tak jest lepiej niż z blaszakmi? Sam wypróbuj. Ja u siebie eksperymentowałem, blaszkę

>zamieniałem na zworki zrobione z trzech różnych ale budżetowych kabelków. Za każdym razem było

>inaczej, ale jak dla mnie najlepiej zagrało ze zworkami oryginalnymi. Ale na forum było wiele na ten

>temat - trzeba użyć wyszukiwarki i wpisał hasło zwora, zworki.

stempur -->

skończ to mędrkowanie! to tytułem pierwszej części Twojej wypowiedzi, za drugą część dziękuję :)

jar1, 29 Sie 2006, 14:30

>Jak chcesz, możesz próbować. Nawet jak coś usłyszysz, to taka sama zmiana, jakbyś wypiął kable i z

>powrotem je wetknął. Chyba, że zworki są technicznie tandetne i nie kontaktują dobrze.

Zworki chyba nie są tandetne ... zresztą nawet nie wiem jak to sprawdzić?

Nadgryść?

Nasikać na nie i czekać aż się odbarwią?

zdezintegrowany_3PO

jar1, 29 Sie 2006, 14:50

Spróbuj tak:

1. Wykręć i wkręć jeszcze raz zworki.

2. Posłuchaj

3. Zamień zworki kawałkami przewodów

4. Posłuchaj

......

5. Wybierz

... dlatego pytam!

To że mogę spróbować to wiem i bez was ;)

jar1, 29 Sie 2006, 14:56

>>... dlatego pytam!

>>To że mogę spróbować to wiem i bez was ;)

>

>No dobra, ale po co ta spluwaczka? :-)))

a coś się czepił tej splluwaczki? NIE ZABIERAJ INNYM CENNYCH BITÓW !

Ale żyby nieb yło, że jestem zaczepny, to o ile pamiętam gutelbull polecał zamiast zworek oryginalnych zwykłe srebrne druciki od jubilera.

Poza tym polecam wątki nr. 4190 i 12832.

stempur, 29 Sie 2006, 15:12

>zdezi, a dlaczego mam skończyć mędrkowanie? Ty tak ładnie mędkujesz w innych wątkach, co prawda

>głównie na Bocznicy, i jakoń nikt do tegonic nie ma.

stempur --> całe szczęście że nie jesteś M bo byś wyrżnął połowę Forum ;)

stempur, 29 Sie 2006, 15:40

>Lepiej poczytaj są o zworkach zdezi

stempur -->

O zworkach ? Czy o kablach będących zworkami !!! Bądź precyzyjny jeśli sam wymagasz precyzji wypowiedzi!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.