Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze opinie na temat Seas L18 ??

harman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otoz od pewnego czasu mam problem z wyborem pomiedzy robieniem clonow ProAcow 2,5 a ta DIY

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wiem ze dwie te konstrukcje sa diametralnei inne ale najbardziej interesuje mnie opinai na temat glosnika Seas L18 moze ktos mial z nim do czynienia lub zrobil na nim kolumne. slyszalem ze ten scan 18W8535 ma piekny bass za co seasowi go bardzo brakuje ale znowu scan kuleje na srednicy za to seas goruje

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/27989-wasze-opinie-na-temat-seas-l18/

Harman:

Popatrz na przebiegi zniekształceń harmonicznych L18 na tej samej stronie. Zobaczysz niestety piątą harmoniczną wybijającą się lokalnie ponad wszystkie inne przy 1.4kHz. Siódma zrobi coś podobnego przy 1kHz (może nie być aż tak wysoko, ale siódma jest bardziej szkodliwa nawet przy niższym poziomie). Dlatego nie polecam nikomu tej konstrukcji - jeżeli sam bym się zabierał za coś na L18RNX/P oraz 27TBFC/G to zrobiłbym łamaną ściankę - pochyłą (15 stopni) dla L18 (żeby obniżyć break-up na drodze akustycznej) oraz pionową dla gwizdka (bo w najwyższej oktawie nie jest najlepszy a pod kątem jest jeszcze gorzej). Jakbyś chciał to mogę zamodelować zwrotkę do czegoś takiego - jako że dysponuję dobrymi pomiarami tych głośników, prosto z komory bezechowej Seasa.

Ciekawe że Zaph do nowych projektów brał jednak CA18.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.