Skocz do zawartości
IGNORED

kable głośnikowe do Paradigm M7v4

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

witam. szukałem od dwóch godzin w tematach o kablach głośnikowych czegoś o Duecie Paradigm-Sansui.

nie znalazłem. wiec pytam sie Was- jakie kable do Bi-wiring przy PARADIGM MONITOR 7v4, wzmacniacza Sansui /HK. (jutro moze to byc receiver SANSUI 9090DB). cena maksymalnie 30 złotych za metr, interesuja mnie "surowe", z "rolki". prosilbym o linki do polecanych kabelków. poza tym-jakie konekty do tunera oraz CD? cena mysle max 50zł. prosilbym o rade- i PROSZĘ O LINKI gdzie to mozna kupic !!!!!!

czy moze takie cuda,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja swoje Paradigmy podpiąłem 2x4mm dół i 2x2,5mm górę. Oba kable to Oehlbach, ten grubszy to "type 106" (miedziany), cieńszy "type 1019" (miedź, każde włókno oddzielnie srebrzone).

Oba kosztowały po kilkanaście PLN za metr i chyba również oba kupowałem w MM którymś.

własnie-czy do wysokich trzeba zastosowac taki sam kabel jak do niskich tonów? czy na wysokie mógłby byc powiedzmy taki

Ukryta Zawartość

a na niskie taki rodzaj

Ukryta Zawartość

proszeo pomoc, jutro chciałbym te kabelki kupic, bo egzystuje na poskręcanych resztkach zwykłego 2x4 mm oraz jakiegos który ma jedna

zyłke miedzianą a druga jakby srebrną( wygląda jakby po dwie zyłki srebrne i dwie miedziane) niestety mam go zbyt mało.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

denon.dcd.2560, 5 Wrz 2006, 19:29

> własnie-czy do wysokich trzeba zastosowac taki sam kabel jak do niskich tonów?

Nic nie trzeba. ;)

A czy warto - są różne teorie. Jedni twierdzą, że sygnały wysoko- i niskotonowe mają na tyle inną charakterystykę, że warto "pomóc" im różnymi właściwościami kabli. Inni uważają, że zakłóca się w ten sposób strojenie kolumny.

A jak jest naprawdę... Tego pewnie najstarsi górale nie wiedzą... ;-)

aha, JAK PODŁĄCZYC KABEL KIERUNKOWY chodzi o REAL CABLE BM 250. są tam jakies strzałki, ale kurcze oznaczają one kierunek do kolumny czy do wzmacniacza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.