Skocz do zawartości
IGNORED

Kto ma naprawić Grado?

Cervantes

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myślałem o tym i chyba nawet hobbistycznie zamówie sobię głośniczki słuchawkowe Monacor (coś około 30 zł) i będę walczył : )

Ale najpierw Kolumienki DIY, wzmacniacz DIY, Gramofon DIY....

Po czymś takim to te słuchawki mi napewno wyjdą ;)

.... i docenię wtedy co to znaczy Grado : )

>>Iwok

Czy to znaczy że we Frippie nie ma już RS2? : )

Jeszcze tydzień temu były ... łezka się w oku kręci. To ja miałem je kupić w Listopadzie : )

Szkoda tylko że te Staxy 3030 ktoś wykupił bo chciałem sobie porównać.

No właśnie Te Grado leżały tam ze 3 lata, a Staxy za 4 kPLN poszły po 3 miesiącach. Coś w nich musi być.

Robiłeś odsłuch porównawczy?

PS

To drukujemy koszulki z napisem: "WKSPRG" : )

>Cervantes

Tak, eresy są już w moim "o mnie". Chłopaki z fripp`a mówili, że wychodziłeś do tych grado ścieżkę na ich dywanie :-) Ja sam też miałem je kilka razy na odsłuchach i za każdym razem mówiłem sobie, że jak tylko uzbieram... no i uzbierałem (na skrzynkę też). Mam nadzieję, że uda Ci się naprawić swoją zdobycz i bez żadnych trzasków oddać się muzyce.

Jak tylko się dowiedziałem, że są staxy to zaraz potuptałem na Szewską, żeby pożyczyć - niestety już były sprzedane i nie przekonam sie co są warte. Cośtam czytałem kiedyś (chyba wpis darkula), że tańsze staxy to nie jest żadna rewelacja - no szkoda, że nie przekonamy sie nausznie.

Napisz co wyszło z tego RA-1 - tak na moje oko to chyba nie może grać dobrze (myślę o RA jako takim a nie o Twojej konstrukcji). Zamówiłem u Paradoxa jego wzmaka i powinienem go mieć na początku października to możemy się umówić na jakieś odsłuchy porównawcze jeśli chcesz.

Co do koszulek to jak na razie, moim zdaniem, grado na to zasługują i nie widzę dla nich konkurenta (a jakby co to wystarczy zmienić dwie ostatnie litery ;-)

>Cervantes

>Amadeuz

Zabawne, ja również słyszę na RS80 różne takie lekkie "smażenia" na niektórych płytach, przy mocniejszych riffach lub partiach gitary elektrycznej. Sprzedawca powiedział, że to przesterowane gitary powodują takie chece. Dla pewności posłuchałem tych samych kawałków przez kolumny i w tych samych miejscach słychać było te cyknięcia, tylko trochę mniej, niż przez słuchawki. (czasami wcale). Well. W razie jakby co to gwarancja jest.

No dobra, ale jak wyjaśnić, że mniej/więcej to samo słychać poprzez głośniki? Na razie obstawiam wersję, że TO COŚ jest na płytach. Co do twardości Headboxa, to okazuje się, że dodanie Shynyaty Diamondback do źródła usunęło elementy drażniące, dodało wypełnienia i gładkości. Ogólnie brzmienie zmieniło się w zakładanym przeze mnie kierunku. Ciekawe, że owego "smażenia" również ubyło po dodaniu sieciówki, i to w stopniu praktycznie pomijalnym przy słuchaniu muzyki dla przyjemności, jeśli jeszcze tak potrafię... (żart).

• 3 miesiące później...

Oto dziś słuchawki się spakowały i pojechały do Audiosystemu. Dziś także dzwoniłem do serwisu AS i powiedzieli mi, że oni się nie podejmą naprawy, gdyż zniszczyliby przez to słuchawki : ) Absolutnie się z nimi zgadzam. Na moje oko nie ma mowy o rozebraniu muszli, bez naruszania pięknego mahoniu :( Co zatem stanie się ze słuchawkami ... Ano polecą sobie do Stanów : ) Mam małą nadzieję że wszystko pójdzie dobrze i nie zgubią po drodze załączonej płytki, bo jeżeli nie włączą załączonych utworków, to będzie Sajgon - obciążą mnie kosztami przesyłki "z" i do Stanów :(

No ale nie o to do końca chodzi. Bo chyba chodzi o to, że zrozumiałem co to znaczy "produkt ekskluzywny" : ) Od dzisiaj wiem że nie chcę na pewno żadnego ekskluzywnego samochodu. Bo aby zmienić opony na zimowe, musiałbym jechać np. do Włoch : )

Pozdrawiam Wszystkich słuchawkowców :)

Finał historii spodziewany w przedziale miesięcy.

Sajgon to już masz. Każdy szanujący się dystrybutor powinien w takiej sytuacji zapewnić urządzenie zastępcze. Tak było w przypadku mojego Cairna i Nautilusa, i to bez najmniejszego szemrania.

Aby było śmiesznie, to te RS2 były kupione w NAutilusie : ) Ale wiadomo do Krakowa z Poznania dość daleko, więc poszły od razu do serwisu w Warszawie. Swoją drogą to jest chyba tak, że Panowie serwisanci są bardzo niezadowoleni ze swojej niemocy. Wiadomo również, iż sam sklep ma inne podejście do klijenta. Jednak wydaje mi się iż Audiosystem czytuje to forum, gdyż dzisiaj rozmowa przebiagała inaczej niż te 2 miesiące temu. Od razu powiedzieli że nie naprawią. Więc jeżeli czytacie to Panowie z Audiosystemu, to proszę dbać o moje słuchaweczki : ) Na szczęście mam jeszcze Sr80, ale za to wzmaka nie mam bo na prezent poszedł : )

Choć i tak przez najbliższe 5 tygodni tylko sesja w głowie.

PS

Drogi Piotrze dziękuję za "mocne" słowa otuchy : )

Pozdrawiam Grzegorz

Przy bądź co bądź niewielu utworach, ale zawsze; prawy kanał charczy i wpada w rezonans. dzieje się tak gdy bas schodzi nie tyle nisko, ale w pewien specyficzny sposób. Słychać to np na płycie ze smooth jazzem a nie słychać na płycie "Dr.Dree - chronic2000" (czarna muza). Bass wydobywający się ze słuchawki jest zakamuflowany przez głośne zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, czyli dokładnie to co zrobi cała plastikowa deska rozdzielcza w Polonezie, jak wstawisz do niego TUBĘ 1000000W z Allegro za 99 zł : ) Efekt co by dużo nie pisać męczący : )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.