Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry monitor za 600 zl

Eiver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialbym zebyscie mi panowie doradzili jakich glosnikow uzyc do zrobienia owych monitorow.

Obudowe robie sam i koszt nie jest wliczony te 600 zl to jest koszt zakupu glosnikow i czesci do zwrotnicy.

Zwrotnice zrobi mi kuzyn tylko musi miec schemat a ja sie na tym w ogole nie znam takze prosze o jakies ewentualne schematy jezeli mozna.

Kolumny musza byc 8ohm'owe i przede wszystki ladnie czystko grac, skutecznosc na poziomie 89db minimum.

Prosze o propozycje bede wdzieczny :)

Pozdrawiam forumowiczow

https://www.audiostereo.pl/topic/28387-dobry-monitor-za-600-zl/

600 złotych to akurat cena za komplet głośników z zamówienia z Holandii (M18WH i PL27TG) do wykonania klonów Ostinato 2000. Pozostaje Ci niestety dozbierać około 100-120 złotych do elementów na zwrotnice. Ale naprawdę warto. I masz monitory jak się patrzy.

Do M18WH ma sprawdzoną zwrotnicę, z XT jeszcze bardziej przekroczy budżet no i nie musi grać w 14 litrach - w około 17,5 litrach M18WH bardzo dobrze sobie radzi...a obudowa monitorowa zgrabna :)

Może to ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale tu 600 kosztuja same przetworniki . Dodac trzeba 100 PLN na kable wewnetrzne , terminale , wytłumienie , tanie elementy zwrotnicy ( cewki rdzeniowe )

Jest jeszcze cos co sie nazywa S16- trochę tańsze .

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

A co myslicie o gotowym projekcie do kupienia jest na stronce

Ukryta Zawartość

To jest cena za sztuke i cena bez obudowy ale to bym musial powiekszyc budzet ale czy warto???

Chcialbym zeby to bardzo fajnie gralo a nie znam sie na robieniu zwrotnicy takze chcialbym kupic cos gotowego.

Obudowe planuje do tego zrobic gdzies 17-19 litrow a ksztalt obudowy cos jak w b&W 805S tylk ze wysoko tonowy normalnie w obudowie nie jak jest w 805

Poradzcie mi czy warto ten zestaw kupic. Lutowac umiem ale jakas wyzsza elektronika jest poza moim zakresem ;)

Dzieki chlopaki i dziewczyny ;)

Ukryta Zawartość

Qrdcze podalem zlego linka to jest drozszy zestaw a mi chodzilo o to ;)

Ukryta Zawartość

Hehehe tak to jest jak czlowiek jest zaspany ;)

Pozdrowienia

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.