Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do kompa 600-900zł, amplit.mam.

Zergonyac

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić głośniki do kompa... chyba 2 małe kolumienki i do tego jakiś dobry sub. Kolumny mają ładnie czysto grać, a bassem ma się zająć sub.. bass ma być głęboki i dosyć mocny. Myślałem nad JAMO SUB 200W. Czy to jest dobre rozwiązanie takie 2 kolumienki +sub ? Amplituner to Onkyo TX-SV 454, (w chiwli obecnej w pokoju obok grają na nim 2 kolumny dali 6006). Pokój mój ma 20m2. Proszę Was o propozycję sprzętu. Pozdrawiam i czekam na odp.

To forum jest cywilizwane wiem o tym. W wyszukiwarce nie znalazłem nic ciekawego... W ogóle ceny sie zmieniają przypadek tez jest inny, a Ty oczywiście zamiast coś doradzić to będziesz narzekał jaki ten świat jest itd... Jak masz pisać takie rzeczy nie pisz wcale. Tak myślę.

pozdr!

Nie zamierzam sie klocic tylko wiem ze w wyszukiwarce o glosnikach w tym przedziale cenowym jest bardzo duzo poza tym ceny uzywanych sprzetow nie zmieniaja sie zbyt drastycznie....

zobacz sobie te kolumienki poczytaj o nich napewno cso znajdziesz :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To już któryś z kolei wątek w ostatnich dniach odnośnie głośników do kompa.

Coś po swojemu podpowiem, ale najpierw wątpliwości . . .

o co codzi z tymi głośnikami do Compa, bo normalnie to nie bardzo jest po co (nie rozumiem), jeżli weźmie się pod uwagę to, że komupter szumi, trzeba go właczyć aby mieć dźwiek itd, to czy czo chodzi o to, żę ktoś ( na przykład Ty) ma komputer wyciszony (chłodzenie i obidowa na maksa) i jako stacje mulitmedialną do wszystkiego, czyli że zawsze chjdozoi i służy i do telewizji itd? czy może o zwykłe użytkowanie komputera?

bo na przykład z moich doświadczeń, to komputer właczam chcę mieć dźwięk, więc włączam na nim muzę z głosnikami któe ma podłaczone, a jak chcę właczyć stereo, to załaćzam stereo.

Co do głośników do komutera, to naprawdę polecam poszukać dobrych zestawów pod komputer, czyli coś w rodzaju Cambridge SoundWorks Creativa ( w konfiguracji 5.1 lub 2.1). Dźwiek fenomenalny (czasem się zastanawiam po cholorę tyle kombinuję z zestawem stereo (klasycznie) odnośnie jakości dźwięku (na tyle dobra jakoś, w porównaniu z przsyałniem jej przewodem z karty do wzmacniacz). W przyapdku zestawu do koputera, po pierwze wygoda, czyli włączam komputer i się włacza, wyłączam-wyłącza. Po drugie karty komputerowe ze względu na projektowanie i przeznaczenie nie są dedykowane do podłączania do klasycznych wzmacniaczy (kwestai wysterowania sygnału), po trzecie i tak z komputera najczęściej słucha się mp3-ek, czyli po co? (proszę uwierzyć, puszczenie tej samej muzy z komputera i w ukladdzie normalnym ,czyli z płyty w zestawie to naprawdę dwie inne bajki).

Podsumowując, polecam (najlepiej używane, bo cena będzie fajna, a tam nie bardzo ma co się psuć) zestawy dużej mocy i jakości dedykoane do koputerów, jak SoundWorks, bądź HarmanKardon, bądź Jazz.

ja mama przy kompie Cambridge Sound Works DT 3500 i tez sie czasami zastanawiam po co mi to stereło ;).Gra to naprawde ok,ale cena nowych to jakies 1700zł była......ale z ampli i dekoderami.....

Cześć.

Krótko i na temat:ja mam kartę SB X-Fi + Logitech Z-2300 THX...i wielu uważa, że to jeden z lepiej brzmiących zestawów do kompa...tylko odpowiedz mi na pytanie: To co ja kurka robię na tym forum?

Wzmak, CD, kolumny...bez ieszania w to PC, takie jest moje zdanie.

NO to jest fakt wszystkto co piszecie... Tylko czyytałem tyle negatywów o z-5500 , a to chyba najelpszy zestaw... to myślalem zeby kupić nie komputerowe. Będę na pewno grał, oglądał filmy, słuchał mp3... przyda mi się dźwięk 5.1

Co sądzicie o creative gigaworks 5.1 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Czy da sie cos lepszego dostać w tej cenie ?? Mógłbym też kupić logitech z-5500.... ale czy warto płacić 2x więcej w porównaniu do tych wyżej ? Aż tak duża róznica jest w dzwieku ? Prosze o odp

Ukryta Zawartość

Zdecydowałem się, że kupię 5.1. Tylne głosniki będą około 4-5m za mną. Czy to nie jest za duża odległość? Kabel będzie musial mieć 7m, a drugi 12m. Jest jakaś róznica w długości kabla? MOże być coś nie tak bo jest za długi ... ? prosze o odp pozdr

Zergonyac

Chcialem Ci polecic ten zestaw juz wczesniej, ale interesowaly ci glosniki do 2.1

Jezeli zdecydowals sie na 5.1 to zwroc swoja uwage na zestaw Koda AM-911.

Ukryta Zawartość

Mialem okazje posluchac jak to gra i zapewniam Cie, ze ciezko jest znalezc cos co nawet zblizylo by sie do klasy dzwieku oferowanego przez ten zestaw i kosztowalo mniej niz 1000 zł.

Porownywalem bezposrednio z roznymi zestawami Creativa i Koda zwyciezyla nawet z topowymi GigaWorks za 1300 zl!

Na plus przemawia tez jakosc wykonania.

Jezeli masz mozliwosc przetestowania tego zestawu to goraco zacheacam. A jezeli nie, to mozesz kupic w ciemno. To naprawde gra.

Ukryta Zawartość

W końcu rozmowa zeszła, na odpowiednie w tym przypadku, na nagośnienie do komputera :)

Co do wyboru . . . Gigaworksów bym nie polecał, ogólnie od jakiegoś czasu Creatvie stroi bas zbyt ekspansywnie, łatwo zdominowywuje brzmienie, łatwo wpada w przester itd. Może i fajnie się przy tam gra w gry, ale nie sprawdza się przy słuchaniu muzyki. Polecałbym starsze modele 5.1 z droższej serii, które można jako używane teraz taniej kupić, na przykład:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ten zestaw jest fenomenalny.

Co do wyboru pomiędzy Creativem a Logitechem, to proszę o wybaczenie zwolenników Logitecha, ale zestawy Creativa z serii Cambridge SoundWorks są lepsiejsze. Może w sklepie Lgotech i robi wrażenie, ale w użytkowaniu w domu Creativy są bardziej plastyczne, wszechstronne, muzykalne.

Co do przewodów to się nie martw, mozna spokojnie przedłużyć, przy dźwięku dookólnym i i tak powstającyh opóźnieniach i odbiciach, to nie ma aż takeigo znaczenia.

Ukryta Zawartość

Zresztą pomyśl jesz o wygodzie użytkowania, czyli pilot który kłądziesz sobie obok klawiatury itd. Nie wiem czy ta Koda podsunięta wcześniej dysponuje czymś takim.

Zestaw, który podałem przed chwilą dysponuje dużą mocą, gdybyś jednak zdecydował sie zbierać na stereo, to może jeszcze inny, czyli taki:http://allegro.pl/item129530444_cambridge_soudworks_dtt_2500_digital_z_dekoderem.html - obydwa zestawy odsłuchiwałem, jedne z nich miałęm na wet dłużej, przepięknie grają, z dużą kulturą, oczywiście ten "dtt" jest mniejszej mocy i prywatki przy nim nie zrbosz, ale gra fenomenalnie, kiedyś kosztoawł spore pieniądze. W przypadku [email protected] o wiele więcej mocy (jest silniejszy wzmacniaczem i większy), ale i cena większa.

Chruper

Mierzi mnie to, że używane :/ CZy są te głośniki ale NOWE ? I mogę mieć jakieś problemy, przez to, że sa uzywane ? I jeśli nie te, co byś polecał z nowych zestawów... choć to tez będe musial przemyślec. odp pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.