Skocz do zawartości
IGNORED

DENON AVC A1SR

kinder

Rekomendowane odpowiedzi

avc-a11xv powoli staje się przeżytkiem - brak dekoderów HD i 1080P ? nie wszystkim jest to potrzebne ale powoli stanie się standartem ten model na zasilaniu ma 2 X 18 000 uF czyli 36 000uF a nie 132 000 132 000 uF posiada 1-dynka

Dobre stereo w kinie to 2 monobloki które się nie zestarzeją tak jak amplituner lub AV

niestety nie wiadomo jak byłoby dobre kino w stereo i tak trzeba będzie to po jakimś czasie wymienić. Z końcówkami porównywalnie lub trochę gorzej będzie grał AVC-A1XVA a to już przeżytek :-( Brak chyba dekoderów HD

Wymiana przedwzmacniacza średniej jakości w formie Amplitunera to znacznie niższe koszty

moj zestaw to roznosi, starszy preamp cyrusa i 6 x 100 wat z tripatha z odseparowanym zasilaniem w oddzielnej obudowie (3 trafa), wyszlo mnie to cyrus uzywany 3 tysie, koncowka mocy 2,5 tysiaca i ta droga bym poszedl, dzwiek nawet w stereo jest bardzo znosny...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

co do dekoderów to nie do konca bo np panasonic dmp-bd10a dekoduje nowe formaty do pcm i dalej puszcza przez hdmi. wiec jest dalej bardzo uniwersalny. najlepiej nic nie kupuj bo to juz staroć biorąc pod uwagę to co będzie za 10 lat. Ja postapiłem inaczej, nie musze klakulować co jak gra tylko zajmuje się tym co kupić. ostatnio świetna celina z las vega na blu-rayu w dolby true hd. Powala. co do końcówek zapomniałem zapisać - przody zasilają dwa passy x.250. - wiem przeżytki.

a co do pojemności elektrolitów to nie wiem skąd masz dane ze w a11xv jest 2 razy po 18000 uF to chyba go w środku nie widziałeś bo ja po samych oznaczeniach naliczyłem tam 132000 uF. Ale wiesz lepiej - ja go tylko mam więc nie wiem. Nie dyskutuje i więcej bo to chyba nie ma sensu - jesteśmy w Polsce albo lepiej w polsce.

Kondensatory które są na zasilaniu sekcji video, nie mają wpływu na zasilacz końcówki mocy

To samo przed wzmacniacz chyba też miał oddzielny zasilacz z osobnymi kondensatorami.

Z tego co pamiętam końcówka mocy miała 2 X 18 000 uF

W sumie wszystkie kondensatory mają taką pojemność jak wspominasz.

A tak w ogóle nie ma o co się kłócić :-)

Jeżeli było by napisane że w środku są ufoludki - to też mamy w to wierzyć ?? :-) niektórzy niestety wierzą w te zielone stworki. :-)

Większość artykułów w gazetach audio które są na temat sprzętu to niestety same bzdety.

11 -tka to i tak zajebiście dobry wzmacniacz KD !!!!!!!!!!!!

POA-A1HD + AVP-A1HD i kazdy powinien być zadowolony :-)

..w sum ie nikt tu nie mówi o artykułach prasowych a na pewno nie ja. co do zielonych stworków - pozostawię to bez komentarza. niestety na tym forum odbywa sie cały czas to samo na zasadzie - mam coś to na silę udowodnię że jest najlepsze i nic innego nie może być lepsze i jak trzeba będzie wynajdę wszelkie argumenty żeby udowodnić coś - poza tym przed wojną koleje były punktualne a wódka smaczniejsza. Nowe produkty wcale nie są gorsze a w większości lepsze. To że coś ma wielkie kondensatory nie oznacza automatycznie że jest o wiele bardziej wydajne prądowo. kilka razy już przekonałem się o tym że odtwarzacz Cd który ma jedna płytkę w środku i nie waży 20 kg potrafi zagrać lepiej. Cóż kwestia inżyniera, projektu i wiedzy. A elementy elektryczne o ile ważne to nie najważniejsze. Od dawna już nie wierzę w vooodooo takie jak Nichicon, Elna,Hovland. Co ciekawe zaglądając np do wnętrza meridiana niczego takiego tam nie ma a gra naprawdę swietnie.

Gość ata77

(Konto usunięte)

ja mam denon a1 Se róznica taka, że Sr ma denon link i poprawione dolby. Czy kupować? Nowy kosztuje 25 000. Ja kupiłem i jestem zajebiscie zadowolony. Miałem porównanie z poprzednim modelem jaki miałem 2801, właściwie każda właczona płyta odkrywała nowe aspekty i dzwieki. Powtórze pytanie: Czy kupować? To jest 100% flagowiec. Moim zdaniem kupuj.

• 1 rok później...

Witam, nie będę zakładać nowego tematu by zadać jedno pytanie.

Gdzie wpiąć i co trzeba odpalić w menu wzmacniacza Denon AVC-A1XV by zadziałał drugi subwoofer.

Z tego co się dowiedziałem można podpiąć trzy woofery do tego wzmacniacza ale do których gniazdek.

Nie chcę stosować przejściówek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.