Skocz do zawartości
IGNORED

Żegnajcie bowersy...

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

...Po wielu próbach ze wzmacniaczami doszedłem do wniosku, że 602,5 w połączeniu z "lekkim" rotelem serii02 dobrze mojej ciężkiej muzyki nie zagra - gra ją za lekko, za dokładnie i za ostro...i ten ostatni efekt ratuje tylko zamiana na basowego vincenta sv-233... ale też nie do końca - słowem - te bowersy mają lekko pulchowaty bas (nie za dużo,przy neutralnym wzmaku i kompresji większości rockowych płyt za mało) średnicę w cenie a góra to próba implementcji nautilusa w kolumny za 3 tys. - czyli wychodzi ostre cykcyk..za ostre... przy neutralnym creeku 5350 se clasic,który gra bardzo dokładnie także górę nic w tych głośnikach się na lepiej nie zmienia - tylko na gorzej - wadliwa góra zostaje jeaszcze bardziej podkreślona...

zbliża się nieubłagalnie moment sprzedaży moich głośników za 1700 (rok temu kupiłem je za ok. 2400 o ile pamiętam ;) ) i coś mnie ruszyło - mimo przekonania, że juz z nich nie wyciągnę lepszego grania a wspomniany vincent po zmianie na lepsze kolumny może za bardzo basować.... znowu tracę kilkaset zł przez to hobby i zastanawiam się czy to się kiedyś skończy czy średnio co rok będzie męczyć :/...

głośników w tej samej półce nie kupię - myślę o vienna a. bachach z importu (bo cena audioklanu jest żygogenna)

możektoś mi podrzuci co się nadaje do ciężkiego grania ale nie tylko....półka bachów...czego powinienem jeszcze posłuchać?

Też mieliście chwilę wahania tuż przed sprzedażą własnych głośników ;) ?pozxdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/28791-%C5%BCegnajcie-bowersy/

Oj Radku Radku, każdy tu z wywieszonym jęzorem czeka godzinę, żeby oddać strzał w tchórzliwe plecy wroga, a Ty tu z takim tematem? :-)))

Dynaudio, Dynaudio, Dynaudio za wszelką cenę. Uzbieraj na np. Audience 72, będą tak akurat po 602.5 (potencjałowo). Sprzedawaj butelki, odwdzięczą Ci się.

"do ciężkiego grania ale nie tylko...."

Dynaudio Audience 72, jak najbardziej :-)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...bo to raczej wyżalenie się, że już mi niedobrze ..im drożej celuję, im słuch bardziej czuły...tym większa mnie cholera ściska...ech..tym większe rozczarowania i mniejsze pozytywne zaskoczenia/oczarowania..

radek862, 18 Paź 2006, 23:31

moze kolega powinien zaczac jeszcze raz

swoja droge przez meke :-(

puk , puk

kto tam !?

audiofil .......

chcialbym systemik ,

.......taki niedrogi

.......do sluchania muzyki

moze sie uda

zycze powodzenia

hej!

Problem jest o tyle natury audiofilskiej o ile psychologicznej. Nie ma sprzętu ani pułapu cenowego, który dałby spokój ducha i pełne zadowolenie. Ono znajduje się w nas a nie w systemie za mega$. Trzeba tylko znaleźć w miarę prawidłowo grający zestaw i przymknąć oczy na jego niedostatki a otworzyć uszy na muzykę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.