Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Moze za mocno pojechalem powyzej... Wydaje mi sie jednak, ze ciut moglyby byc tansze. Bo mimo wszystko widac, ze nie byly zbyt elegancko traktowane. Bo zeby byly takie uszkodzenia, to trzeba albo lupnac czyms w nie, albo mimi... Okleina ok... przesuwane, przestawiane, ale te szczerby sa jakies zlowrozbne.

popieram kolegę spaniard. Zwróćcie uwagę Panowie za ile sprzedał swoje Studio "nasz ulubiony opiniotwórca" z forum: http://www.allegro.pl/item361389894_paradigm_reference_studio_20_v3_v_3_licytacja_.html

"Głosniki pracowały w studiu jednej z bardzo znanych wykonawczyń polskich" -Paradygmaty ??? Przeca to takie nienaturalne podbitena skrajach pasma brzmienie z cofniętą średnicą, gdzie im tam do studyjnych monitorów ;)))

może i nienaturalne i w ogóle nie grają ale sam znam dwa studia nagraniowe gdzie Paradigmy są stosowane i jedno studio gdzie jest robiona postprodukcja (w jednym stosowane są Studio-20 Aktiv i dwa Servo 15 w pierwszej wersji ).Notabene jednymi z pierwszych którzy w Polsce docenili Paradigmy to Budka Suflera ,sp.Grzegorz Ciechowski, pół Filharmonii Warszawskiej i wielu innych . O przypomniałem sobie poza tematem wielbicielem Technics SBM 200 był Piotr Figiel (taki kompozytor).

Wniosek z tego że naturalne brzmienie nie wszystkim leży .......

Z innej beczki.

Moze to nie nowina, ale... . Wymienilem oryginalne zwory na kawalki kabla kimber 4pr, czyli te, ktore posiadam. Rzeczywiscie jest roznica. Zrobilo sie bardziej szczegolowo, tak jakby pelniej - ogólnie slysze wiecej. Wydaje sie, ze oryginalne zwory nie przenosza jakichs tam czestotliwosci.W basie roznicy nie odnotowalem. Ogolnie wymiana zwor na kable polepsza brzmienie. Takie mam wrazenie.

spaniard,to dla mnie oczywista oczywistość . Zworki są zrobione z mosiądzu czyli materiału który znacznie degraduje informacje foniczne (znacznie gorsze parametry przewodności które pogarsza jeszcze pozłota ),czego nie mogą przyjąć do swoich wyprostowanych zwojów antykablarze .Teraz wyobraź sobie dlaczego ludziki mają problemy z kablami stosując dobre przewodniki ale z końcówkami z tego materiału

Takich chybionych konstrukcji jest na rynku mnóstwo ,Dlatego zawsze radziłem brak elementów pośrednich lub korzystanie z końcówek z tego samego materiału .Miedź do miedzi i bez dodatków .

Poza tym cena 50 zł to jakiś kosmos w ofercie są banany miedziane XLO po 30 zł za sztukę zaciskane ,czyli o najbadziej właściwym sposobie montażu lub zaciskane miedziane szpadelki po 15 .

Jedan rodzaj koncówek z czystej miedzi załatwia praktycznie 70 % oferty XLO ,ciekawe dlaczego ,hehe

• 2 tygodnie później...

Jasne ale w Gdyni ,niechętnie sprzedają Paradigm wynajdując mnóstwo powodów na nie ,a w Gdańsku do dziś mają na półce Paradigm Monitor 7 v4 !!! i Paradigm Monitor 9 v4 !!!! rosenut .To chyba dużo mówi o sprzedawcach .

powiem od początku.pojechałem do korisu w poznaniu po zupełnie inne kolumny.wahałem się miedzy audio phisic yara monitor a kefami q5 i .

WIĘC TAK kefy odpadły od razu - według mnie brak porządku oraz brZmienie jakby za zasłoną.

AP yara monitro - super scena , separacja dzwięku rewelacja ale kichowaty bas

ale wkońcu gośc podszedł i mówi ze maja jeszcze 20v4.więc ja na to dawaj

dla mnie rewelacja!bas jest poprostu super nie wiem czy one tak mają.nie jest jakis płytki jak w ap, soczyste uderzenie stopy od perkusji(wziąlem def leppartd płytki).góra szcegółowa ale wecale mnie nie męczyła,była wtedy kiedy miał uderzyć w balchy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.