Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

:))))) Wiedziałem, że podpadnę;) Miałeś okazję odsłuchiwać Dynki napisz co było nie tak? Póki co jak przekopuję forum, to same 'ohy i ahy'? Bardzo bym nie chciał przyznać CI racji za jakiś czas:)

nie mam pojęcia jak grająwymienione przez Ciebie dynki i proaci,

ale wiem nie ma sensu porównywać do seri signatur,

wstyd pisać o tym

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

terror wins

Mój post był akurat kierowany do Zyzia, ale nie zdążyłem wcisnąć 'dodaj wpis'.

Jeśli nie słuchałeś to skąd ta pewność o niższości Dynek i ProAców?

Koledzy na zagranicznych forach twierdzą, iż seria Signature nie gra w porównaniu z serią Studio znacząco lepiej jakby o tym mogła świadczyć cena, która nawet uwzględniając promocję niska nie jest.

terror wins

Poza wszystkim w tej chwili lepiej chyba poczekać na piątą serię Studio, która jak zwykle pewnie będzie czerpać z Signature.

Mógłbyś skrobnąć coś o różnicach między Studio a Signature? Z jaką elektroniką odsłuchiwałeś?

jesteś ze stolicy,

wsiadaj na rower i słuchaj,a wpisy innych potraktuj śmiechem,

mając primare masz już doświadczenie więc jazda na odsłuch,

w momencie kupienia v4 n ie styać mnie na signature,

w 20v4 jest dobra scena i to mis się podobalo,

w signature było lepsze rozmieszczenia instrumentów, piernięcie slychać,

do rocka paradigm jest super, zwlaszcza stopa jest konturowa i soczysta

w porownaniu do v4( gdzie moim zdaniem średnica jest cofnięta i kolumny nie grają równym pasmem) w signature zostało(albo złudzenie) to poprawione,nie wiem jak wypadają w innym rodzaju muzyki, nie słucham takiej

tak więc wiesz że, kopółka buduje scene,

myśle że, budowa signatur powoduje różniće

No właśnie Panowie posłucham i pewnie na słuchaniu się skończy bo 'Towarzystwo Kupujące' ostatnimi czasy się takie porobiło, że najlepiej to zbywać sprzęt na gwarancji, za 1/4 ceny sklepowej i jeszcze dobrze by było, żeby do domku zawieźć i w pokoju ustawić;)

PS. Dzięki za dobre słowo o Paradigmach, bo ostanie kilka dni obcowania z NieParadigmowcami i słuchanie wylewania pomyj na 'nasze' kolumny zachwiało mi wiarę w słuch mój osobisty:)

Wziąwszy pod uwagę mój metraż 10-12m2 chyba podłogówki nie są najlepszym rozwiązaniem. Przed Studio miałem Mimasy II od Audio Academy i brakowało im powietrza.

Muszę jednak przyznać, że nie będę się wzbraniał przed żadną z opcji, a to z tej przyczyny, że o ile wzmacniaczy już trochę przerzuciłem i wiedzę jakowąś posiadam to w sferze kolumn jestem w tyle.

terror twins, 14 Sty 2009, 21:20

Jeśli chodzi o manufaktury, to jestem zafascynowany AA i właśnie tam skieruję się jeśli będę miał 6500:) Mała niepozorna podłogówka nazywa się Tethys II. Co ona potrafi...

Studio16Hertz znane jest mi tylko z nazwy nie miałem możliwości odsłuchania. Zapewne wycieczka do Tych odmieniłaby moje ostrożne podejście.

zyzio

Czy TY wpadłeś kiedykolwiek na szatański pomysł, aby spróbować bi-ampingu samym tylko A30.5? Z tego co wiem, to tam w środku coś na koształt pięciu monobloków siedzi. Czy to by się mogło udać?

Z A 30.5 robiłem taki eksperyment kilka lat temu - jak najbardziej to się sprawdza, a wręcz zalecam, ja musiałem zakupić końcówkę do bi-ampingu jednak, bo zasilam 5 kanałów :)

Dynaudio Audience 72 + Primare a 30.1 równało się nijaka papka na Satrianim, ale w innej konfiguracji może by tak nie było :) Poza tym dynamiki nie było, nie wspomnę o wybrzmieniach w górze pasma ;)

Panowie, mi to nawet nie chce sie szukac innych kolumn. Po prostu zapodalem sobie Dead Can Dance "Spiritchaser" - najbardziej dynamiczna ich plyta - i dalej jestem zakochany w paradigmach :)

A ja w końcu sprawdziłem bi-amping na moich Studio 20, rotel oczywiście na dół, a GC na wysokie, i muszę powiedzieć, że jest całkiem ciekawie, więcej kontroli, chociaż nie zawsze muzykalnie, jakby mniej wygładzania nieprzyjemnych dźwięków na niektórych płytach. Wzmaki dobrane są dość przypadkowo, więc nie ma całkowitej spójności i słychać "hybrydowość" dźwięku, głównie ze względu na większą szybkość GC i jego mocno rozbudowaną górę. Ale bardzo fajna jest możliwość niezależnej regulacji wzmocnienia wysokich, bo w GC mam potencjometr. Co ciekawe, mój GC przy 100% daje większe wzmocnienie niż rotel. Inna fajna możliwość: odwrócenie polaryzacji jednego z pasm, o dziwo w moim systemie dało to wrażenie dźwięku bardziej pełnego i wyrównanego między średnicą i górą.

Jak kiedyś dorwę jakąś sensowną zwrotnicę aktywną, to spróbuję ominąć filtry głośnika (nie powinno być trudne) i to już będzie naprawdę coś. Ciekawe w jakim stopniu zwrotnice w Paradigmach psują dźwięk.

>>>Dynaudio Audience 72 + Primare a 30.1 równało się nijaka papka na Satrianim, ale w innej konfiguracji może by tak nie było :) Poza tym dynamiki nie było, nie wspomnę o wybrzmieniach w górze pasma ;)

To mogło nie zagrać, jeśli A30.1 gra podobnie jak I30 to raczej powinien być zestawiany z monitorami Dynaudio, z 52 SE (52 nie znam) powinien zagrać.

Niemniej dobrze napędzone 72 =SE= muzę Satrianiego zagrają wyśmienicie, będzie i soczystość gitary, i wybrzmienia i dynamiczny, twardo uderzający bas:)

Witam koledzy :) Mam do was pytanie jako do doświadczonych paradigmowców :)

1. Czy Marantz PM 7003 bedzie odpowiednim wyborem do Paradigm Studio 40?

2. Czy duzo strace podpinając do niego Paradigm Monitor 9v5.

3. Czy którys z Xindaków bedzie lepszy?

Zależy mi na wzmacniaczu z main-in itp ponieważ w przyszłosci będe chcial do niego podpiąc amplituner A/V dlatego wybor na razie padł na Marantz PM 7003. Tymbardziej ze wizualnie mi się podoba.

Mam pokój 22 m/kw. Słucham rozne gatunki muzyki ale przede wszystkim hard-rock, metal: Od queen czasem poprzez metallice do slayera już rzadziej...

Pozdrawiam i z gory dzieki za sugestie :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.