Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

niestety obecnie mam starą cyfrówkę, bo rodzice zabrali drugą i nie bardzo mogę zrobić tak fotkę, żeby było coś widać. jutro przy dziennym świetle coś pokombinuję.

lesio, 4 Wrz 2007, 22:41

>Czy ktos z paradigmowcow moze posiada jakies polskie recenzje prasowe studio 20 lub 40?

Na stronie Polpaka są linki do recenzji poszczególnych modeli.

lesio, 5 Wrz 2007, 09:53

>dzieki! sa nie wszystkie ale to i tak duzo.

Dużo, nie dużo. A może ktoś się spotkał w sieci z kompleksowymi pomiarami czegoś serii Studio v4?

Ze zdjęciami jak pisałem to się wstrzymam, aż aparat będę miał normalny.

Albo mnie już paranoja dopada, albo znajduję co raz nowe jakieś ryski na wysokotonowym/ych.

Czy to może mieć wpływ, no i się ''rozprzestrzeniać", tj to niby mikro uszkodzenie od drgań jakoś się powiększać.

Czy wasze P. które macie w domu to były te których słuchaliście w sklepie, czy dostaliście nówki z kartonu?

Aha, Miles Davis brzmi wręcz super, więc nie tylko do łojenia jak piszecie:)

Ja słucham wszystkiego na tych głośnikach ponieważ lubię sie relaksować przy dobrej muzyce ,a styl i rodzaj ,zależnie od nastroju. I muzyka nie ma znaczenia ,czy poważna czy łojenie .

...ja też za To polubiłem te głośniki.. nie mam tu wrażenia, że te są do łojenia a tamte do jazzu i klasyki... miałem kiedys stare kef q5 chyba i wszystko było cacy i ... metal też taki cacy milutki ;)

radek862

W ilu metrach u Ciebie graja paradigmy? Czy sa lepsze pod wzgledem basu od kefow Q5. mialem iQ7 i z basem bylo cieniutko. Czy z tych malych skrzyneczek bedzie wiekszy bas i bardziej odczuwalny?

..hm - ciężko powiedzieć mi jak to jest q iq7 bo ich nie słuchałem... pamiętam natomiast jakiś wątek gdzie ktoś pozbywał się ich jakiś czas po kupnie ...i chyba o bas chodziło... ale nie wiem na pewno ... q5 to poprzednia wersja i tam był jeden głośnik "widziany" - czyli wysokotonówka zintegrowana ze średnioniskotonowym...

po prostu widać było, że nie potrafią oddać siły mocnego rocka i metalu.. z nich przesiadłem się na b&w 602,5 s3 (łuuuch ;) tylko lekką przesadą będzie jak określę to tak - z jednej rynny pod drugą)

innym razem słyszałem jak ktoś się zachwycał basem iq7 w .... kinie domowym ;)

wniosek jeden - każde kolumny mają specyficzny bas jak i cały dźwięk więc musisz posłuchać..

a u mnie jest jakieś 16-18 m2 i standardowa wysokość blokowa...

>..hm - ciężko powiedzieć mi jak to jest q iq7 bo ich nie słuchałem... pamiętam natomiast jakiś

>wątek gdzie ktoś pozbywał się ich jakiś czas po kupnie ...i chyba o bas chodziło...

No np. ja się przesiadłem z IQ7 na Studio 60, co opisałem w tym właśnie wątku ;)

Chwalę sobie tę decyzję - przewiń strony wstecz, co się będę powtarzać :)

Witam wszystkich miłośników Paradigma - w sobotę usłyszałem co znaczą wspaniałe surroundy. Zainstalowałem sobie Signature ADP i poprostu odjęło mi mowę /dobrze, że słuch pozostał/, opadła mi kopara. Teraz dopiero wiem co znaczy dobrze zintegrowany CAŁY ZESTAW. Miło posłuchać dobrze zrealizowanych koncertów. Pozdrawiam

maciek36', 5 Wrz 2007, 11:45

>Czy wasze P. które macie w domu to były te których słuchaliście w sklepie, czy dostaliście nówki z kartonu?

Maciek, ja ze swoimi Paradigmami miałem problemy od nowości. W jednym Studio/100 grzechotała średniotonówka, a Servo 15 rzęził jak stara syrenka już po dniu grania. Polpak załatwił wymianę od ręki. Było to dawno, więc kontrola jakości w P. chyba już jest lepsza?

Te ślady na membranach nieciekawie wyglądają.

Pozdrawiam.

tomc, 10 Wrz 2007, 14:09

>mam je ustawione pod kątem 45 st. w narożnikach

OK, zatem to bardziej pasuje do muzyki (SACD) niż filmu, gdzie każą dokładnie z boku. Swoich jeszcze nie powiesiłem (MiniMonitor MkIII), ale pewnie wybiorę ustawienie do filmów.

Pzdr.

kerikawon, 10 Wrz 2007, 15:40

>jak w takim razie dynamika całego systemu , chodzi mi o równowagę nie masz wrażenia dominacji

>bocznych efektowych przy muzyce ???

Jeśli to do mnie, to krótko słuchałem ze wszystkimi kanałami. Tylne Mk3 stały prowizorycznie na regałach i przy filmie efekty były średnio dobre. Właściwe miejsce wymagałoby mocowania w suficie. Filmy oglądam raz na miesiąc, więc brak motywacji.

Jeśli idzie o muzykę m-ch to skończyło się na jednej próbie. Dla mnie to nieporozumienie, delikatnie mówiąc. Jeśli nabawię się SACD to spróbuję ponownie, o ile tył daje tylko pogłos sali.

Pozdrawiam.

Potwierdzam, o tym napisałem.

Wiesz, jak grałem z kolegami i z lewej słyszałem flet, a trochę z tyłu gitarę to było normalnie. To samo z płyty i z mnogością instrumentów tylko mnie wkurza. Mam parę DVD z koncertami, ale jakość dźwięku DD zupełnie mnie nie przekonuje. Na DTS jest lepiej, ale takich koncertów nie mam.

Grzesz, 10 Wrz 2007, 17:11

> To samo z płyty i z mnogością instrumentów tylko mnie wkurza.

Tylko tak na spróbowanie polecam Watersa na SACD In th Flash, albo e.s.t. Viaticum (SACD) , świetny jest Pat Metheny bodajże Ordinary Day (DVDAudio). Z mocnego uderzenia świetna jest Metalica Black na DVDAudio. Ocenianie na podstawie jednej płyty i jednego odsłuchu niekoniecznie musi być dobrą podstawą do wyrobienia sobie opinii

pozdr

Witam panow.Po wpieciu Ic AudioQuesta Chettaha zrobiło sie to cos co cieszy dusze i uszy słuchacza,niestety zakup Odtwarzacza Naima 5i nie był tak udany ,jest co prawda w paru aspektach lepiej ale i sporo jest przeciw, W przyszłym tygodniu zmieniam swoje Studio 20 na Signature S2 v.2 zobaczymy co pokazeP

pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.