Skocz do zawartości
IGNORED

Super przedwzmacniacz Giesbertsa z EE

terminus

Rekomendowane odpowiedzi

jasne ze mozna a nawet wiecej te trany podwojne to stare opracowania wymien je na dwa nowsze japonczyki. Dla lepszej kompensacji tem. scisnij je razem beda lepsze od orginalnych a zaplacisz po 1zl za szuke. NPN moze szdac mpsa18 a pnp musisz poszukac. 2sa970?

Zibi

no to już jest dobra informacja, nie warto więc robić płytek ze zdjęć, które są droższe i nie mają takiej jakości

z niecierpliwością czekam na zamówienie, w dalszym ciągu jestem zainteresowany

chyba kolege pogielo z tym rownym beta. Uklad sie rozjedzie? ha ha co za .......... i tak sie rozjedzie. Nawet na tych super sparowanych. Od tego jest nfb aby trzymalo sie kupy. Wrazie czego dajcie reg. offesetu. Tak jak w basiorku. Ale napewno trany typu mpsa18 sa duzo lepsze niz te podwojne. Nie moziwac juz o wspolczesnych japonczykach specjalnych do audio. Ale wy zrobcie jak chcecie.

Tak mnie kolega Senicz zaskoczył tą opinią o lepszych tranzystorach, że zacząłem sprawdzać co te MPSA18 ma lepszego wobec tych staroci SSM. Skupiłem się oczywiście na własnościach szumowych, bo pozostałe parametry są nieistotne. I tu okazuje się, że jest raczej odwrotnie niż kolega Senicz twierdzi. Odsyłam do not katalogowych SSM. Polecam F=f(Ic), przy prądzie Ic=1.5 mA (tak jak w tym układzie) i Rs=około 1.5 kohm. Swoją droga kiedyś wykonałem ten układ w SMD i jako tranzystory T3, T4, T6, T7, T8, T9 zastosowałem MMBT2484 i MMBT5087 - też cichutkie szumowo tranzystory. Nie zauważyłem żadnej istotnej róznicy, ani spadku szumów, których i tak nie sychać. Nie przyszło mi do głowy, aby zastępować tymi tranzystorami SSMy.

• 1 miesiąc później...

Slawo plyta jest do odbioru od 1,5 tygodnia. jednak musze jechac osobiście ponad 50km. teraz mam gorąy okres na politechnice chyba jak większośc studentów. Więc znów trzeba zekac. Płytek zamówiłem więcej więc dla każdego starczy.

Mam nadzieje że to ta lista bo zabardzi nie mogę się połapać

dj_zibi, 28 Paź 2006, 20:31

>

>terminus - 2szt

>foxad2000 - 2szt

>ChUmI - 2szt

>zibi - 2szt

>yuras - 2szt

>tomant - 4szt

>slawo10 - 2szt

>gasolin - 2szt

>

to ja się też dopisuję _Edy_ pre 2szt

Dobrze, że sprawa ruszyła, pozdrawiam.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

• 1 miesiąc później...

Testował ktoś może pod względem sonicznym BC550/560 i MAT02/03, oczywiscie elektrycznie to MAT-y biją BC na głowę, ale czy dźwiękowo? Zastanawiam się czy nie włożyć zamiast pary BC MAT-a, kiedyś czytałem, że MAT-y są bardzo "suche".

wstyd to czekać 3 miesiące na coś co można mieć w 2 tygodnie, a dokładniej czekałem na wykonanie 8 dni kalendarzowych i to nie był expres,

wstyd to odzywać się tylko wtedy, gdy pojawia się wykonanie przez kogoś zniecierpliwionego

wstyd, bo można było uruchomić preampa conajmniej 2 miesiące temu

wstyd ...

Zibi, zamówienia za specjalnie robić nie chcem, ale chcem aby inni tak jak i ja nie musieli czekać aż tak długo, a plik nie jest mi potrzebny ponieważ od miesiąca już mam płytki i za dwa tygodnie odpalam integrę

chodzi tylko o to, że jak popatrzysz na wpisy to ja chyba w listopadzie zaproponowałem wykonanie tego preampa, a już mamy marzec następnego roku, przez ten czas nie nudziłem się i szukałem rozwiązania no i je znalazłem - od listopada to szmat czasu

podjąłeś się wykonania więc chętnie się wpisałem, no ale ten nieokreślony czas dobija

jak zerkniesz na kilka wpisów wstecz zobaczysz, że nie tylko ja nie jestem zadowolony z czasu oczekiwania

zauważ, że znów odezwałeś się w tej sprawie i znów nie podałeś konkretnego terminu wykonania,

określ, że płytki będziesz wysyłał np. 7 marca a każdy będzie wiedział na co czekać i będzie Ci wdzięczny

nie gniewaj się o moje wpisy jeżeli w jakiś sposób Cię uraziły, ale by tego uniknąć trzeba po prostu powiedzieć na co wszyscy mają się nastawić - na miesiąc oczekiwania, może dwa i każdy będzie wiedział na czym stoi

no i na koniec jeszcze raz prośba - określ termin, a zyskasz wiarygodność dobrego przedsiębiorcy:-)

wolałbym tutaj dyskutować na temat działania tego preampa i jego aplikacji a nie na to jak wyżej

Slawo rozumiem Cię bardzo:) Co do wiarygodności to zobacz np jak ładnie idzie zamówienie PCb do syma. Wszystko terminowo. Jednak Co do tego pre PCb zamówiłem w innym miejscu, była sesja jak pisąłem. Płytki odebrałem okazał się błąd nie chciałem zrobić takiej gafy jak kiedyś i postanowiłem PCb poprawic i oddać znów.

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.