Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy na forum wita

Milimetr

Rekomendowane odpowiedzi

---> koc

No masz - co piszę o audio to się jakiś motocyklista przyplącze ;-)))

BTW jak powinien wyglądać audiofil, żeby wyglądać na audiofila?

Pewnie powinien mieć uszy jak kanapki od częstego słuchania, a w spodniach zamiast ...... mieć przepraszam za sformułowanie.... INTERCONECT ;-)

--->

Lacrimosa - dzięki za ciekawą dyskusję. Jako sprzedawca sprzętu masz na pewno większe doświadczenie ode mnie, bo masz możliwość przerzucania większej ilości modeli i marek.

Co do ceny ARC to masz rację. Nigdy nie dałem się nabrać na to, że np. VT200, który ma trochę większy transformator i więcej lamp od VT100 powinien kosztować 2 x tyle. To ściema. Tak samo jak polityka unowocześniania w nieskończoność produktów. Za te upgrady co roku to ARC nie lubię.

Jest też trochę tak, że w USA podobają się dzieła sztuki z Europy (np. Jadis) i na odwrót.

Napisz proszę jeżeli się orientujesz co się dzieje z firmą Conrad Jonson. Czemu nie ma już nowych topowych produktów, tylko same jakieś śmieci w ofercie zostały? Czy ta firma już pada?

Z ciekawostek miałem okazję ostatnio słuchać systemu na Eggelston Works, monoblokach Holcro i cyfrówce dsc. System grał niesamowicie, ale jego cena jest IMHO dla mnie przekracza granice zdrowego rozsądku.

Milimetr->>>

Conrad-Johnson jeszcze nie padl, ale jak pisalem powyrzej nie wyglada to dobrze dla wszystkich lampowcow szczegolnie dla VAC,C-J,ARC,Joule-Electra,LAMM ich produkty stoja. Conrad-Johnson kiedys robil prawie $ 2,5 mln obrotu teraz sa ponizej $1 mln.

Niebeda robic topowych wzmacniaczy bo po co jak ich nie mozna sprzedac, maja Premier 140 jak Ci malo sily to mozesz je "strap it". Po za tym zeby robic topowe modele to trzeba miec pieniadze i rynek z bytu C-J tego nie ma. Jedyny topowy produkt to jest ART II przedwzmacniacz.

Chociaz jezeli porozmawiamy o dzwieku to musze Cie roczarowac C-J zagra lepiej niz nowy ARC, nawet majac gorsze konponenty i jakosc prosto z pod mlotka. Nie jest jak kiedys powolny i syrupowy, tym razem nowa seria jest bardziej neutralna ale zarazem muzykalna.

Z firm ktore wymieniles to tylko Halcro jest czyms specjalnym. Znowu mozna przytoczyc przyklad ARC REF 300 w porownaniu z Halcro DM 58 to przepasc. Halcro jest tak muzykalny ze mozna jego sluchac godzinami bez bolu glowy ten wzmacniacz nie pozwoli Ci odejsc od "sweet spot". DCS- jak dla mnie jest nudny i przeceniony wole Wadia lub Accuphase.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Nie mogę się tutaj do końca zgodzić z Twoją ostatnią wypowiedzią. Z mojej praktyki wynika, że przy wysokiej klasy sprzęcie nie ma czegoś takiego jak przepaść pomiędzy dwoma komponentami. Po drugie sprzętu audio nie da się przypiąć obiektywnej oceny. Nie może tego zrobić ani recenzen w gazecie, ani użytkownik. Gdyby można było obiektywnie powiedzieć, ża jeden amp jest lepszy a drugi gorszy to byłby jeden zatwierdzony ranking i każdy by kupował urządzenie z pierwszego miejsca.

Nie zgadzam się, że jakikolwiek wzmacniacz z tego samego przedziału cenowego od C-J, Clase, czy ARC, czy Jadisa dzieli przepaść. Wszystkie brzmią świetnie. Reszta to tylko kwestia trafienia w subtelne preferencje odbiorcy.

Co do wzmacniaczy Halcro - to nie chciałbym się na nie zamienić. Nie słyszałem Reference 300 AR, a jedynie VT200 (najlepszy wzmak jaki słyszałem), ale nie ma mowy o żadnej przepaści.

System na Halcro grał rewelacyjnie, ale to samo mogę powiedzieć o sytemie na :rakietach" MBLa, o systemie na JMLabie Utopia Berilium, czy innych super systemach jakie miałem okazję słyszeć.

Ważne żeby twój własny system dawał ci satysfakcję> a spieranie się o każdy detal to jest dobre dla recenzentów> ja już się z tego wyleczyłem

No masz - następny motocyklista audiofil :-)

Kurde ludzie - przecież prawdziwy motocyklista powinien być głuchy jak pień!!! Ryk silników naszych maszyn powinien nas wyprać z wszelkiej wrażliwości na subtelności brzmienia ;-)

nie wiem o co ci chodzi z tym motocyklistą

bardzo niegrzeczne, wrecz nieprzyzwoite jest umieszczanie reklam na forum. specjalnie nie umieszcza sie tu jakis "zasad forum" zakładając, że jest to oczywiste. Widać nie do końca.

Jezeli chcesz zaprezentować walory dzwiekowe systemów ktorymi handlujesz, prosimy bardzo tu lub w opiniach.

w zasadzie tylko tyle ode mnie. O hi-endzie ze mną nie porozmawiasz, bo sie mało znam.

motocyklista tomecz

Kurde, co Wy z tą reklamą? O jaką reklamę chodzi?

Czy chodzi o to, że zamieściłem link do stron?

Jeśli tak to informuję, że jest to moja PRYWATNA, darmowa strona i że ja żadnym sprzętem nie handluje!!!! A stronę mam, przetłumaczyłem ją, bo lubię!!!

---> lolo a może reklamowym ortodoksom chodziło o stronę do firmy Grobel i to w dodatku z cennikiem? Nie bądźmy fanatykami. Ważne są intencje.

A do Tomka - to przestrzegania zasad można wymagać jesli są one ogłoszone, czyli podane do wiadomości. Każda grupa ma swoje zasady.

Jeżeli nie ma w faqu zasad tej grupy to może warto je tam umieścić.

---> Hiena czepiasz się :-)

Firma Artis Audio od lat nie istnieje!!!

Nie mam z nią żadnych związków, a to, że jest o niej wzmianka na mojej (PRYWATNEJ podkreślam jeszcze raz) to tylko po to aby osoba zainteresowana treścią strony którą czyta wiedziała kto reprezentuje (REPREZENTOWAŁ) daną markę w Polcse.

Zamieszczone tam kotakty służą funkcji informacyjnej a nie reklamowej, zresztą dawno są nieaktualne :-)

Milimetr->>>

Zcalym szacunkiem ja nie moge sie zgodzic z Toba. Jezeli Ty uwazasz ze nie ma roznicy miedzy VT200 a DM 58* to dobrze dla Ciebie nie musisz wydawac wiecej pieniedzy, jestes zadowolony. Dla mnie natomiast Halcro dzwiekowo jest lepszy pod KAZDYM wzgledem, rowniez detale (cena,jakosc,wyglad). Wiec, z reku na sercu "przepasc".(duza roznica) IMHO

Czyli jednym slowem uwazasz ze wszystkie urzadzenia w podobnej cenie graja dobrze? Zakladasz tak? Mysle ze nie slyszales duzo roznych kombinacji.

Classe,ARC, Jadis- "wszystkie brzmia swietnie", kazda linia ma swoje "dogs" np. $ 30K Classe nie jest SWIETNY gdyby byl to by sie sprzedawal, lecz Classe produkty zdolnego przedzialu sa lepsze (cena do dzwieku) i konkurencyjne.

Jak widac audio jest bardzo subiektywnym hobby, ale jest zawsze cos dla kazdego :-)

Pozdr.

* Jest juz na rynku DM 38 "budget" ktory nie bawem uslysze zpewnoscia zostawi ARC wtyle.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Napisałeś, że przepaść jest między REF300 a Halcro.

Mnie się Halcro nie podoba, a już na pewno nie podoba mi się jego wygląd.

Natomiast podoba mi się bardzo ARC i myślę, ża warto w tym miejscu zakończyć ten temat, bo już raczej nic sensownego dodać nie sposób.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.