Skocz do zawartości
IGNORED

MAYDAY SPODEK

piterkorea

Rekomendowane odpowiedzi

no ja nie lubie tiesto jest dlamnie taki dziwny no niewiem jak to opisac on jest wedog mnie tylko dobrze rozreklamowany tak samo jak atb a z kumsztu dj zadurzo nie maja

west no wiadomo chodzby niewiadomo co zrobil i tak bydzie pieknie :) . np west i afrika gienialne polonczenie stworzyli mr x mr y pieknie . Nie kazdy wie ale afrika banbata ma kuzyna tak samo wygladaja i graja podobny styl i podobne maja ksywki nie kazdy otym wie ale zapomnialem wlasnie odniego pseudonimu bo nie wtajemniczeni mysleli ze to jest jedna i ta sama osoba

przesluchalem se tego kawalka on mi sie nie podoba ogolnie ale nie powiem ma tiesto pare dosc ladnych kawalkow

to czeba mu przyznac

Ale niema co ukrywac do westbama mu daleko i do innej czoloweczki

jest to dj (tiesto) komercja i tyle przestro wiekszosc go zna ( a np HARDY HARDA , TAKKYU ISHINO , CHRISA LIEBINGA , MARUSHA , ANGELO MIKE , MOGUAIA , CARLA ROCA , DR. MOTTE , DIANA D ROUZ ) niesa tak znani w tv jak tiesto atb i inni ......Ale ci co sluchaja tej muzy to znaja wyzej wymienionych

>przesluchalem se tego kawalka on mi sie nie podoba ogolnie ale nie powiem ma tiesto pare dosc

>ladnych kawalkow

Poza kawalkiami on ma Genialne Remixy.

>Ale niema co ukrywac do westbama mu daleko i do innej czoloweczki

To zalezy dla kogo ;)

>jest to dj (tiesto) komercja i tyle przestro wiekszosc go zna

Nie bardzo moge zrozumiec co piszesz bo wszystko mieszasz i placzesz. Tiesto komercyjny nie byl, a to ze zasrana Viva, manieczki i jakies Energy zaczely go puszczac... czasem tak bywa. To samo bylo Eric'em Prydzem. Viva katowala jego "Kol On Mi" i wiekszosc pomyslala ze to kolejny komercyjny zajob. Prawda jest calkiem inna, sluchalem jego kawalakow i slychac na nich co Prydz potrafi.

>( a np HARDY HARDA , TAKKYU ISHINO ,

>CHRISA LIEBINGA , MARUSHA , ANGELO MIKE , MOGUAIA , CARLA ROCA , DR. MOTTE , DIANA D ROUZ ) niesa

>tak znani w tv jak tiesto atb i inni ......Ale ci co sluchaja tej muzy to znaja wyzej wymienionych

HH znam. Jest swietny ale niektore nuty tez leb katuja ;) Chrisa wszyscy wymieniaja ;) Fanem Marushy nie jestem ale kilka nut slyszalem i byly ciekawe. Angelo Mike'a nie lubie, nie podobaja mi sie jego produkcje. Carli tez duzo nie sluchalem bo mi sie nie chcialo szukac jej nut :P Motte piekny jest :D Pamietam jak na Vivie przeprowadzono z nim krociutki wywiad w czasie imprezy MD. Smiszny czlowiek, muzyka taka sobie, to nie to co lubie.

Tiesto tez nie byl taki znany tylko, jak pisalem wczesniej, musieli sie do niego dorwac manieczkowcy i wiekszosc traktuje go jako tworce muzyki komercyjnej co tak naparwde mija sie z prawda.

Sypac wykonawcami mozemy tak w kolko a to nie o to chodzi. Temat byl o MD a wlasciwie jak na nim jest ;) Ja juz napislam jak IMO wyglada ta impreza ;)

Vires, 6 Lis 2006, 13:22

>>ILLIDAN

>znam i bardzo lubie orginał, myslalem, ze bedzie lipa w tym mixie. Wszystko ok, tylko ta orkiestra w

>srodku przepuszczona przez komputer - masakra, lepiej, żeby tego wogole nie bylo.

Heh wlasnie mi ta przerobka orkiesty sie cholernie podoba ale rozne sa gusta, akurat dla mnie wyszlo to swietnie. Pamietam jak katowalem u siebie w domu orginalna wersje, jak zwykle sasiadka z gory sie dobiaja ze za glosno ;)

>no ja nie lubie tiesto jest dlamnie taki dziwny no niewiem jak to opisac on jest wedog mnie tylko dobrze >rozreklamowany tak samo jak atb a z kumsztu dj zadurzo nie maja

Nie zgadzam sie z Toba i to calkowicie. Moze te nowe produkcje nie sa za specjalne ale dajmy na to Two Worlds, Obie plytki z tej kompilacji wymiataja (dla mnie) A powiedzenie ze Tiesto nie jest dobrym DJ..... wiesz co.... chyba za malo go slyszales albo po prostu lubisz inny styl, choc znam ludzi ktorzy nie lubia jego muzyki to jednak potwierdzaja ze gosc ma talent.

>west i afrika gienialne polonczenie stworzyli mr x mr y pieknie

Tu akurat sie zgadzam ;) Aaa i Afrika zwie sie dalej Bambaata ;)

illidian

Tu akurat sie zgadzam ;) Aaa i Afrika zwie sie dalej Bambaata ;)

ale niewies zjednego jest dwoch kolesi o nazwie afrika

africa islam

Africa Bambata

wsumie to samo ale dwie rozne osoby sa oni kuzynami i zaloze sie ze wiekszosc ludzi o tym niewie

Westbam | Berlin

Sven Väth | Frankfurt

Blank & Jones | Cologne

Adam Sheridan | Leeds

Moguai | R'hausen

Umek | Ljublana

Dominik Eulberg | Bonn

Felix Kröcher | Frankfurt

Ian Pooley | Mainz

Valentino Kanzyani | Ljublana

Lady Waks | St. Petersburg

Hardy Hard | Berlin

Talisman | Berlin

Siasia | Katowice

Carla Roca | Poznań

Mike Del Saar | Kraków

Danny Terrance | Wrocław

Peter Fern | Stargard Szczeciński

Grzegorz eS | Czechowice-Dziedzice

Tomash Gee | Głogów

Casper & Protecto | Poznań

live:

Members of Mayday | Universe

Kosheen [dj / live pa] | Bristol

Alter Ego | Berlin

Anthony Rother | Offenbach

Johannes Heil | Frankfurt

Jakub Rene Kosik | Wrocław

The Earth | Berlin

MAYDAY 2006: TIMETABLEMAINFLOOR

17:00-18:00 - Casper & Protecto

18:00-19:00 - Siasia

19:00-20:00 - Danny Terrance

20:00-21:00 - Adam Sheridan

21:00-22:00 - Blank & Jones

22:00-22:40 - LIVE: Kosheen

22:40-23:10 - LIVE: Johannes Heil

23:10-00:10 - Moguai

00:10-00:40 - LIVE: Alter Ego

00:40-01:40 - WestBam

01:40-02:00 - LIVE: Members of Mayday

02:00-04:00 - Sven Väth

04:00-04:30 - LIVE: Anthony Rother

04:30-05:30 - Dominik Eulberg

05:30-06:30 - Felix Kröcher

06:30-07:30 - Peter Fern

07:30-08:30 - Tomash Gee

08:30-09:00 - ALL STARS

SHOWROOM

20:00-21:00 - Carla Roca

21:00-22:00 - Grzegorz eS

22:00-22:30 - LIVE: The Earth

22:30-23:30 - Hardy Hard

23:30-00:30 - Ian Pooley

00:30-01:00 - LIVE: Solar Kingdom

01:00-02:00 - Valentino Kanzyani

02:00-03:00 - Lady Waks

03:00-04:00 - Umek

04:00-04:30 - LIVE: Jakub Rene Kosik

04:30-05:30 - Talisman

05:30-06:30 - Mike Del Saar

Vires, 6 Lis 2006, 15:23

>tak okolo od 1.51 do 2.40 potem to ja nie wiem co tam jest. To jest tak przerobione, że nie slychac

>nic prawie ;p

Aha, wczesniej myslalem ze chodzi Ci o co innego ale to akurat mi nie przeszkadza ;)

piterkorea, 6 Lis 2006, 21:07

>hmm powiem tak illidian po przesluchaniu tego kawalka toiesto z 30razy zaczyna mi wpadac w ucho .

Mi sie spodobalo od razu :D

>Nawet nawet zwracam chonorki ale ja i tak mam innych idoli westbem africa itp

Nie ma sprawy ;) A Tiesto moim idolem nie jest, lubie go posluchac bo gra na poziomie ale ulubionego artysty nie mam, jest ich zbyt duzo ;)

P!

zna ktos z was technomaniakow "not such an innocent girl 3am dark mix" Robbiego Riviery?? :)))) kurcze tak czytalm ten thread i przytlacza mnie arogancja i niewiedza coponiektorych czlonkow forum. Dawanie w zyle na imprezach??? Pewnie...moze jeszcze crack i pcp??? Szanowny kolega najwyrazniej zna doskonale (z autopscji??)calutka scene techno ze sie orientuje w takich detalach...czy moze tylko glupie gadanie oparte na stereotypach?? Kurcze, poczulem sie jak ostatni junkie bo zdarza mi sie chodzic na takie imprezy, co nie przeszkadza mi nastepnego dnia sluchaj Vivaldiego albo panny Krall. Jedno nie wyklucza drugiego, za to zamykanie sie w jednym kanonie muzycznym uwazam za smutne i sekciarskie. Strasznie drania mnie texty w stylu: jak sluchasz techno to znajdz inne forum bo tutaj to tylko mozart i jazz....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>nookie736

Niedługo czytanie ze zrozumieniem będzie umiejętnością posiadaną przez nieliczne elity intelektualne w polsce (ja nie chcę być elitą!!). Ale pamiętaj, zawsze można się tego douczać...

>>>nookie736

No nie moge tego utworu sciaganac :P a znac go nie znam...

Co do podejscia Forumowiczow w strone Techno.... Coz, tutaj tak juz jest. Na ta muzyke praktycznie nie ma miejsca glownie ze wzgledu na kojarzenie jej z wykonawcami ktorzy z techno nie maja prawie nic wspolnego, wczesniej wymieniany Kalwi & Remi, Mandaryne pewnie tez by w to upchneli itd. Opinia na temat tej muzyki to glownie umcy umcy umcy... Trudno, niech sobie tak mysla. Kilka razy pojawialy sie watki dotyczace tego gatunku, konczyly sie najczesciej zmieszaniem z blotem tej muzyki. Tylko 2 moze 3 osoby wstawialy sie i bronily jej.

vires cieszy mnie twoja umiejetnosc czytanie i ogolna znajomosc gramatyki i ortografii...gratulacje!!!! wracajac do tematu to troche szkoda ze niektore gatunki muzyki sa z gory traktowane jako drugorzedne. Vires nie mysl ze cie tu osobiscie atakuje, bron cie boze, tylko uwazam ze to troche nie fair z twojej strony traktowac tego goscia jak skonczone zero bo zrobil pare bledow i slucha techna. Kazdy z nas ma jakies grzechy mlodosci ze tak to ujme. A utarty stereotyp o subkulturze techno nie zawsze pokrywa sie z rzeczywistoscia, pamietam jak dawniej w spoleczenstwie krazyly pogloski ze ludzie sluchajacy metalu to satanisci.Uwazam ze w kazdym gatunku muzycznym sa smieci i perly, tak samo jest z technem..Uwazam ze trzeba holdowac zasadzie "Live and let live"...

I PO MAYDAY bylo super niestety bylo tez paru zacpanych kolesi a co jest smutne dziewczyny tez ale z tego co zaowazylem to jest tych osob coraz mniej i mnie to cieszy ja np nie poczeboje roznych wspomagaczy i tez umiem sie bawic muzyka byla super oswietlenie tez a szczegolnie lasery ktore tam byly super efekt i tyle pozdrawiam

• 2 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.