Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon pm660 ????

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem na allegro Harmana Kardona PM660 za 220 zł, czy było warto? Miał ktoś z nim kontakt? Zbudowany jest rzetelnie a i parametry dobrze np. SR: 100 V/uS. Stopień napięciowy jest jednym z bardziej rozbudowanych jakie można spotkac w sprzęcie tej klasy. Nestety jeszcze do mnie nie dotarł i nie miałem okazji go jeszcze posłuchać.

Ostatnio słuchałem amplitunera Marantz SR 5300 i było dobrze, ale coś mi odbiło i go sprzedalem, bo na dłuższą metę coś mi nie grało.

Kupiłem też uszkodzonego Cambridge audio 540 R ,ale teraz przez Deutsche Post jest w Norwegii :-) .

Zastanawiam się, czy dobrze zrobiłem z tymi wymianami,ale bardzo mnie nosiło, bo w Marantzu było jakoś twardo.

Jeżeli ktoś może coś napisać o dźwięku tego Harmana,to będę wdzięczny.

https://www.audiostereo.pl/topic/29269-harman-kardon-pm660/

było warto!

Jak to się dzieje, że kiedyś robiono takie wzmacniacze.... Gra fantastycznie. Słodko, potężnie,

muzykalnie i bardzo przyjemnie - w przeciwieństwie do wielu innych, szczególnie japońskich

( miałem Luxmany,Marantze,Technicsy ).

Za 220 zł mam dźwięk wart chyba z 15 razy tyle. Szok!

https://www.audiostereo.pl/topic/29269-harman-kardon-pm660/#findComment-639620

kurcze czy to jest ten stary kanciaty i obleśny HK poprzedzający pm655, 6500>? jezeli to ta stara seria, to miałem przed swoja yamahą pm 650. i do dzisiaj wspominam go miło, bo z tego co pamiętam, barzo podobała mi sie z niego stereofonia. moc tez spora, chyba to miało 60 watt 8 ohm, ładny, duuzy basior, ale gustowny, moze troszke ciut rozlazły. góra była skrojona, ale szczegółowa i uporządkowana. właśnie uporządkowania na górze troche mi brakuje w ax-900. stąd chęć zmiany na jakiegos Harmana na dual mono. np pm 655. naprawde kupiłes go extra okazyjnie. i BYŁO WARTO. i naprawde nie ma w tej cenie wzmacniaczy które mu dorównają. ba, powiem szczerze ze do 350 zł konkurencji ma tyle ze moznaby na palcach jednej ręki policzyc. EXTRA.

https://www.audiostereo.pl/topic/29269-harman-kardon-pm660/#findComment-639907

z tym ze ja nie mam w zwyczaju zmieniac kolumn pod wzmacniacz, lecz odwrotnie. wciąz cos mi sie w rękach przewija, yamahe mam juz długo, takze nadchodzi ta chwila kiedy trafi sie jakis ciekawy okaz.

https://www.audiostereo.pl/topic/29269-harman-kardon-pm660/#findComment-639968

Kanciasty i niezbyt piękny to on jest, ale gra fenomenalnie.

Zupełnie inna szkoła brzmienia niz japońce - nakamichi nie słuchałem,a pewnie też super.

Moc to 80 W/8Ohm i 140/4Ohmy.

Gdzieś przeczytałem,że próbowali go wykończyć obciążeniem 0,53 Ohma i przez 20 min

wyciągali 2x150W i dopiero po tym czasie włączyło się zabezpieczenie termiczne.

Niezły mocarz!

Wyoraźcie sobie jaikś dzisiejszy sprzęt popularny w takich warunkach ( miałem amplituner Yamahy RXV496RDS

i na samą myśli śmiech mnie oragnia).

Dyktat księgowych nad inżynierami skutkuje powszechnie szerzącym się badziewiem, bo ma być taniej.

Parówki zamiast szynkowej - a przecież to też kiełbaska.

Powszechny zalew tandety, a jak juz chcesz kupić co na przyzwoitym poziomie, to bylisz jak za złoto.

Na szczęście świat zwariował na punkcie kina domowego i za 220 zł można kupić zupełnie sprawny wzmacniacz,

który zmiata z powierzchni ziemi każdy amplituner do 4000-6000 tys. zł. ( no z małymi wyjątkami jak pewnie

stare i dobre Nakamichi i może jeszcze kilka innych które mogą się jedynie z nim równać ).

Jak sobie zapuściłem Stinga z vinyla, to myslałem, że odlecę tak było super - przypomniełem sobie o vinylach z miesiąc temu. Odkopałem gramofon, wymieniłem wkładkę na Audiotechnica i nie moge sie nadziwić, jak mogłem swego czasu przekreślić tą technologię.

https://www.audiostereo.pl/topic/29269-harman-kardon-pm660/#findComment-639982

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.