Skocz do zawartości
IGNORED

CD Rotel czy Music Hall oto pytanie...

bagnet

Rekomendowane odpowiedzi

Oba porównywalne.

Pierwszego miałem przez 1,5 roku a drugiego na testach 2 tygodnie.

Rotel gra bezpośrednio a Music Hall troche bardziej neutralnie / przynajmniej mi się tak wydaje/

i przez to jest lepszy do "lampy".

Witaj. Niestety nie mam żadnych doświdczeń z CD Rotela natomiast byłem niedawno na dość długim odsłuchu zestawu Music Hall. Powiem tak; zestaw ten wg. mnie brzmi poprawnie lecz nie zachwycająco.Dżwięk jest lekki, troche wyostrzony i przez to moim zdaniem zbyt że tak powiem chirurgiczny.Podobało mi się budowanie sceny dżwiękowej,a nie podobało to,że zestaw ma poważne problemy z dołem pasma.Być może to kwestia kolumn lub pomieszczenia odsłuchowago(ja słuchałem na paradogm studio 20v3).Może z innym wzmacniaczem ten odtwarzacz zagrałby lepiej.Życzę rozwagi przy wyborze

Pozdrawiam

>>>>kabaczek

Pięknie dziękuję, jak ktoś może jeszcze coś dopisać, to będę wdzięczny.

Najgorsze jest to, że nie mogę MH wypożyczyć, po prostu albo to, albo to i odmianek się nie przewiduje.

Lubię słuchać muzyki! :)

W tej sytuacji ja na twoim miejscu nie ryzykowałbym.Rotel to uznana firma,nie ma pewnie problemów z ewentualnym serwisem,a i odsprzedać zawsze łatwiej.Music Hall to nowość na naszym rynku i nie wiadomo do końca,czy się przyjmie.Ja mam co do tego pewne wątpliwości,więc tak jak mówiłem ja bym nie ryzykował.

Pozdrawiam

>>>>kabaczek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.