Skocz do zawartości
IGNORED

prawda i tylko prawda o Harman/Kardon

rsz

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71, 19 Gru 2006, 16:22

>Opinie czasopism sobie daruj. 496 i 497 a takze 596 to sa modele nizej niz budzetowe. Niezaleznie

>od opinii gazetek wez toto na odsluch i wtedy sie przekonasz. Dla porownania mozesz wziac jakis

>starszy model wtedy przekonasz sie jaka jest prawda.

A co byście polecili w podobnym zakresie cenowym (do $300) jak 497 czy HK3480? Nie mam czasu ani ochoty na dużo odsłuchów, i próbuje jakos zawęzić sprawe.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

3480 sobie odpóść. taki sam badziew jak HK970, jeno sporo słabszy, choć gra jaśniej a zarazem nieco ładniej :D

Ja już nie kupię nic nowego. O. Jak coś to gość sprzedaje 3480 za 500zł i jest 1 oferta; ątpię o więcej. A za 900 innemu nie poszedł. Używki rulez, jeno trza kupić w dobrym stanie;ew. wiedzieć co i jak naprawiać.

discomaniac71, 19 Gru 2006, 12:00

>Od jakiegos roku to forum gnije niesamoiwicie. Sam mam na swoim koncie niecenzuralny wpis ale kto

>nie zdenerwowalby sie widzac pierwszy raz trolla pod nazwa discorelax czy discoamoniac - ostatnio

>discomenel. Obecnie mi to zwisa ale kiedys bylo inaczej.

discomaniac71, 19 Gru 2006, 18:40

>dr17 - dosc tego ignor jak w przypadku discoamoniaca.

O proszę, czyli jednak nie wisi?;-)

Wiadomo że kobieta zmienną jest, discomaniac71 również;-)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

dr17 - ty jakiś pedał jesteś??? - Weś se zarzuć jakiś temat nowy - jadę (czyt kocham, discoxxxx) czy cuś tam, anie zaśmiecasz poważne tematy hehe :D albo i mi zaczznij jechać jak masz takie ciagoty. Co to w ogóle wnosi to tego tematu założonego przez Pana "rsz" ?? powiedz Ty mi??!!

Hmm... W sumie to racje ma "pierwotny" Disco, bowiem H/K 970 to badziew jakich mało, zarówno jeśli chodzi o sprzet nowy jak i ten " nie pierwszej młodości ". Moim zdaniem to najgorzej wydane pieniądze jeśli chodzi o zakup nowego sprzętu. Anologiczne cenowo Nad i Kambodża wg. mnie grają lepiej. Śmiem nawet twierdzić, że pewne modele Technicsa graja lepiej niż H/K 970 i wydaje mi owo stwierdzenie logicznym, gdyż system H/K plus kolumny JBL to najgorszy zestaw jakiego słuchałem....Wiem wiem, wielu nie słyszałem, ale żeby wypisywac jakieś bzdurne dyrdymały, piać peany na temat takiego " czegoś " trzeba sie chyba przesiasc na H/k z boomboksa z targowiska pod sklepem o mocy 2* 10000 czegoś tam na cos tam. A wystarczy tak niewiele , wystarczy jedynie zacząć słuchać, niż kupić i twierdzić ....coś tam....

Jest w Najjaśniejszej kilka przyzwoitych salonów(wątpie by mieli tam H/K), to jest domena MM, ale z pewnością można w nich posłuchać czegoś przyzwoitego, co usunie w cień myśli o H/K, JBL itp. Nie trzeba być wytrawnym znawcą tematu , aby odróżniać dobrą elektronikę od złej, to słychać jak jasna cholera.

discomaniac71

Twój tez niczego sobie. Zastanawia mnie natomiast co by było, gdyby każdy, kto zakupił H/K 970 (ille to może być osób dziennnie:5,10?), wchodził na forum z nowym tematem: KKKKupiłem, jest najlepszy!!!!! Uwaga !!!! Nowa jakość !!!! Klocki do 4 tys. wymiękają itd.itp. Interesującym jest też natomiast fakt, że osoby, które kupują sprzęt klasy Accuphase czy McIntosh, nie wymachują nikomu przed oczami kwitem z marka jaka nabyli , oni nie potrzebują akceptacji otoczenia , oni wiedzą, że mają sprzęt dobrej jakości. Ci pierwsi zaś przeciwnie, potrzebują akceptacji....oj potrzebują, dlatego będą drązyć temat aż w nieskończoność. Pytanie : przytakiwać czy nie? Ja wolę nie, bo to choć boli, zmusza do refleksji. A i temat na tyle błachy, że zaden gimnazjalista sie z tego powodu nie powiesi , mam nadzieje...

Pozdro

Panowie, ja się niesłychanie cieszę, że macie świetne wzmaki. Tyle, że PMA-2000 kosztuje tyle co trzy HK 3480 lub Yamahy 497. Ja mam na wzmak stereo 300 dolarów i uprzejmie prosze o poradę, na co warto zwrócić uwagę w tym przedziale cenowym, skoro na 3480 i 497 nie warto.

Nie potrzebuję akceptacji, nie mam zamiaru wmawiać, że to będzie high end. Szukam czegoś, co mi wyraziście, możliwe wiernie i bez mulenia zagra głównie klasykę.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Cyba troszkę mało hehe pma2000 to 5x3480 :D

Masz problem z takim budżetem na nowy sprzęt. 2nd kupisz coś przyzwoitego za te pieniądze. Z nówką będzie ciężko.

witam

Zna ktos adres przedstawiciela Harman'a na polske lub jakies firmy zajmujace sie sprzedarza tej marki??

jezeli tak to prosze o namiary.... szukam oryginalnego pilota do ampli HK3270 RDS....

dzieki

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

masterofdeath6, 20 Gru 2006, 09:18

>Cyba troszkę mało hehe pma2000 to 5x3480 :D

Rzeczywiście, HK3480 moge kupic za 270 dolarów, PMA 2000 widzę za 1200, czyli 4.5 raza. Wczoraj chyba gdzies widziałem PMA za 900 dolarów, ale dzis go nie mogę znaleźć.

>Masz problem z takim budżetem na nowy sprzęt. 2nd kupisz coś przyzwoitego za te pieniądze. Z nówką

>będzie ciężko.

Wszystko zależy od definicji przyzwoitości. Doprawdy, dotarło do mnie, ze wg Twoich standardów w tej cenie nie ma nic wystarczającego. Powtarzam - szukam odpowiedzi na pytanie: co w takiej cenie jest gorsze a co lepsze.

Poza tym skoro moge kupic studyjny wzmacniacz stereo 2x90W w 8 omów za

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja do 2000zł kupiłem HK970 bo to najbardziej mi się podobało w cenie do 2000. Teraz mam a ze 7th hand za mniej niż 1/2 ceny i gra to nieporównywalnie lepiej. Dlaczego nie bierzesz pod uwagę używek?? Nawet ten mój HK970. Ja go sprzedałem za 1400 (2lata PL gwary miał jeszcze).

prawda jest taka, że są też ludzie oprocz wielbicieli hihaju ktorym wystarcza i odpowiada harman i zadowolą sie moze wg. "fachmanów opiniotwóców" ch*jowym brzmieniem np. hk970 i nie mają ochoty na extra używane klocki. wg. polskich kryteriów to super sprzety warte w mlodosci 4-5kpln. ale wg. normalnego swiata to jak chcesz kupic cos porzadnego to wydajesz 4-5k ale funtow czy dolcow. owszem astona czy ferrari kupic z ktorejś reki nie siara ale w typowo narodowym stylu 10letnią beme czy mietka zamiast nowego np. golfa..... moze nie kazdy ma ochote na wieczne obcowanie ze starociami pozbywanymi sie przez innych. wole wczasy w bieszczadach jako pelnoprawny turysta niz maroko w bungalowie bo jakis szwab olal w ostatniej chwili rezerwacje.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

rsz nie doczytales "o mnie" Beliala - Denon DCD 2000 AE i PMA 2000 Ae to swietnie klocki do ktorych HK ma lata swietlne. A Voyager to drugie kolumny w innym systemie. Ten 1 zapewne gra bardzo dobrze choc nie sluchalem Denona z Kefami.

Nie widzę sensu. Róznice będą bardziej w charakterze niż w jakości. Trzeba pamiętać że nowy HK680 kosztował w 1999 roku więcej niż teraz kosztuje PMA1500AE.

No i konkretnie. wiem, ile kosztował tylko jakoś mi tak ajkoś czego brak. Osłuchałem się z płytami isprzętem albo przytępił mi się słuch. Skor nie wzmak to chyba jednak czas wymieniać kolumny...

Cześć Rafa! Tak w ogóle to życzę Wam wszystkim forumowiczom zdrowych, wesołych i melodyjnych na Waszą ulubionę nutę, Świąt. Paluchy mi się mylą na klawiaturze, pakowałem świąteczne paczki i padam. Ja wiem, że zna oba i byłem ciekaw, o którym mowa ;)

rsz

Mieć nie znaczy używać. Faktycznie kupiłem 8 lat temu korektor Technicsa , to było w czasach kiedy byłem w temacie audio zupełnie zielony, a firmę Technics traktowałem z równym namaszczeniem jak Ty obecnie H/K, ale nawet wówczas, po 1 podłączeniu i przetestowaniu, natychmiast odłączyłem i tak stoi do dziś nieużywany. Jak chcesz mogę Ci go sprezentować. Wyciśniesz jeszcze lepszy bas...

Pozdrawiam

>>Belial

Pisałem milion razy, napiszę jeszcze raz. Wisi mi że mam H/K. Jest, bo z NOWYCH rzeczy w tej cenie nie da się kupić nic lepszego, a możliwości finansowe były jakie były. Jesli ktoś stwierdzi, że za 1,5 kzł można kupić lepszy NOWY wzmak to znaczy, że niewiele słyszał. Że się tym chwalę?? Czym?! Budżetówką? Ot, solidny specyficznie brzmiący sprzęt.

Może to nienajlepsze porównanie, ale to tak jakbym w klubie posiadaczy Ferrari próbowałprzekonywać, że Golf GTI to dopiero coś.

A że Harman z JBL E60 i subem świetnie się sprawdza w muzyce elektronicznej, moje szczęście. Miałbym kilkadziesiąt patoli na sprzęt, pewnie bym na H/K nie spojrzał. Chyba proste.

Wesołych Świat życzy rsz

P.S. Miałem dawno temu Technicsa, większego gówna jak cyfrowy korektor to oni wymyśleć już nie mogli.. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.