Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.12.2010 o 16:44, gość napisał:

Bardzo dziękuję za zainteresowanie moimi kolumnami i warunkami odsłuchu. Co do rozstawienia kolumn to niestety ograniczenia samej sypialni mają znaczenie. Lewa kolumna ze względu na komfort korzystania z pokoju musi być blisko ściany a nie na środku pomieszczenia. Lewa jest symetrycznie po drugiej stronie. Może na zdjęciach wrażenie jest takie jakby były niesymetrycznie. Rozstaw między kolumnami to faktycznie chyba ponad 4m., ale samo łóżko ma 2m.szerokości. Wolałbym żeby kolumny były jeszcze trochę cofnięte do tyłu w stosunku do słuchacza ale jak widzicie się nie da. Słucham faktycznie najczęściej leżąc. Co do wzmaka to szukam czegoś wydajniejszego prądowo. Liczę na poprawę basu. Nie znajdę tu chyba dużego poparcia ale skłaniam się do HK990. Pan Pacuła dał mu całkiem wysoką ocenę. Podobno do 10000zł coś lepszego ciężko znaleźć. Teraz nowy jest do kupienia za 4500zł. Pewnie coś ze staroci mogłoby być jeszcze lepsze ale dla mnie znaczenie ma również to że ten wzmak ma pilota i steruje mi odtwarzaczem CD. To jest śmieszne ale leżąc na łóżku i słuchając przed snem nie muszę wstawać żeby wyłączać sprzęt. W pokoju telewizyjnym już to dla mnie nie ma żadnego znaczenia a sypialni jest ważne. Może ktoś z was już słuchał tego wzmaka na infinity?

HK990 to solidny sprzet.

Z mojej perspektywy, wiatrak do chlodzenia sprzetu jest troche "nie na miejscu", moze kusic mozliwosc zapiecia mikrofonu i strojenia charakterystyki brzmienia...

To pewnie bedzie rozwiazanie na poprawe basu - choc moze pojawic sie klopot z jego naturalnoscia - bo braknac "niskich" nie powinno..

Twoje kolumny moga byc wstepem do stereo pozbawionego elektronicznych usprawnien...chociaz - tak naprawde to liczy sie Twoje zdanie i upodobania - kolumny posiadasz zacne !!

Gość Gosc

(Konto usunięte)

HK990 to solidny sprzet.

Z mojej perspektywy, wiatrak do chlodzenia sprzetu jest troche "nie na miejscu", moze kusic mozliwosc zapiecia mikrofonu i strojenia charakterystyki brzmienia...

To pewnie bedzie rozwiazanie na poprawe basu - choc moze pojawic sie klopot z jego naturalnoscia - bo braknac "niskich" nie powinno..

Twoje kolumny moga byc wstepem do stereo pozbawionego elektronicznych usprawnien...chociaz - tak naprawde to liczy sie Twoje zdanie i upodobania - kolumny posiadasz zacne !!

Co kuszenia autokalibracją to jakoś mnie to nie razi. nie jestem aż takim audio purystą żeby przed tym szczególnie się bronić. Jeśli efekt jest korzystny to czemu nie? W ten sposób dostaje się mozliwość skorygowania ustawień sprzętu choćby względem akustyki pomieszczenia. Jeszcze znalazłem Onkyo Integrę M-505 z przedwzmacniaczem. Super stan. Wyglądem na pewno pod Infinity by podeszła. Nie wiem jednak jak jej możliwości. Czekam na końcową cenę.

HK990 to solidny sprzet.

Co kuszenia autokalibracją to jakoś mnie to nie razi. nie jestem aż takim audio purystą żeby przed tym szczególnie się bronić. Jeśli efekt jest korzystny to czemu nie? W ten sposób dostaje się mozliwość skorygowania ustawień sprzętu choćby względem akustyki pomieszczenia. Jeszcze znalazłem Onkyo Integrę M-505 z przedwzmacniaczem. Super stan. Wyglądem na pewno pod Infinity by podeszła. Nie wiem jednak jak jej możliwości. Czekam na końcową cenę.

Oczywiście Onkyo M-504.

W dniu 27.12.2010 o 16:08, gość napisał:

Nie sądzę aby należało się "wstydzić" używania autokalibracji. Jak najbardziej trzeba jej używać

Osobiście gram na nastawach po kalibracji, znakomicie koryguje akustykę pomieszczenia.

Pozdawiam,

Nie sądzę aby należało się "wstydzić" używania autokalibracji. Jak najbardziej trzeba jej używać

Osobiście gram na nastawach po kalibracji, znakomicie koryguje akustykę pomieszczenia.

Pozdawiam,

Korygowanie akustyki pomieszczenia - jak najbardziej:)

Lecz co do "jakości" HK 990 byłbym ostrożny. Mimo pieśni pochwalnych (czytałem recenzję) - to tylko ampli wielokanałowy:(

A waty, jakie zostały zmierzone i zachwyty nad brzmieniem - to nie wszystko.

Pamiętam jak dziś. Był czas gdzie posiadałem Kappy 8.2i i na dużych poziomach głośności wyłączały one Strussa M (chyba 150 W przy 8 omach). Gdy tymczasem komplet "kambodży" (C 500 + P 500) z 65 W przy 8 omach - nie miał takich problemów!

Oczywiście - to tylko w jednej kwestii - wydajności prądowej, która okazuje się ważniejsza, niźli setki watów.

Stawiałbym jednak na "specjalistyczny" komplet Onkyo. No i wyjdzie chyba sporo taniej:)

Najlepsze byłoby jednak sprawdzić to i owo przed zakupem. Ale wiadomo - nie zawsze jest możliwość.

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Korygowanie akustyki pomieszczenia - jak najbardziej:)

Lecz co do "jakości" HK 990 byłbym ostrożny. Mimo pieśni pochwalnych (czytałem recenzję) - to tylko ampli wielokanałowy:(

A waty, jakie zostały zmierzone i zachwyty nad brzmieniem - to nie wszystko.

Pamiętam jak dziś. Był czas gdzie posiadałem Kappy 8.2i i na dużych poziomach głośności wyłączały one Strussa M (chyba 150 W przy 8 omach). Gdy tymczasem komplet "kambodży" (C 500 + P 500) z 65 W przy 8 omach - nie miał takich problemów!

Oczywiście - to tylko w jednej kwestii - wydajności prądowej, która okazuje się ważniejsza, niźli setki watów.

Stawiałbym jednak na "specjalistyczny" komplet Onkyo. No i wyjdzie chyba sporo taniej:)

Najlepsze byłoby jednak sprawdzić to i owo przed zakupem. Ale wiadomo - nie zawsze jest możliwość.

Pozdrawiam!

Oczywiście że najlepiej byłoby przed zakupem posłuchać. Niestety nikt ze znajomych nie dysponuje takim sprzętem a tachanie infinity do sklepu z elektroniką, tym bardziej że w Cieszynie takiego nie ma, raczej łatwe nie jest. Dlatego liczyłem na to, że może ktoś z posiadaczy Infinity miał możliwość odsłuchu HK990. Co do jego wydajności prądowej to jestem spokojny. Teraz przecież gram na HK 980 i jest przyzwoicie i wzmak na pewno, mimo w miarę głośnego grania, się nie przegrzewa i nie wyłącza.

Byłem kiedyś posiadaczem dwóch Struss M i Chopin. Oba grały z Vienna Acoustics Beethoven. Jak mi wtedy mówiono, trudne kolumny... ;-)

Kupiłem Re90, sprzedałem Strussy natychmiast.

Nie słuchałem HK990 ale również byłbym ostrożny, recenzja recenzją . . .

Onkyo nie jest złe ale tylko sam top.

W tym tygodniu będę testował u siebie Meridiana G55. Zdam relację.

Byłem kiedyś posiadaczem dwóch Struss M i Chopin. Oba grały z Vienna Acoustics Beethoven. Jak mi wtedy mówiono, trudne kolumny... ;-)

Kupiłem Re90, sprzedałem Strussy natychmiast.

Nie słuchałem HK990 ale również byłbym ostrożny, recenzja recenzją . . .

Onkyo nie jest złe ale tylko sam top.

W tym tygodniu będę testował u siebie Meridiana G55. Zdam relację.

G55 Multichannel Power Amplifier... Czekamy!!!

Jak tam Twoje kino, oparte na R90?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Sam jestem ciekawy tego Meridiana, tym bardziej, że był dosyć drogi ... coś około 4.000GBP

Zobaczymy, czy będzie lepszy niż końcówka Onkyo.

Co do kina, to nie ma już raczej odwrotu :-D

Pozdrawiam,

Witam

Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku.

Po przeczytaniu wątku zamierzam dołączyć do klubu, lecz na razie nie mam z czym. Proszę doradzić, które kolumny tej marki byście polecili - oczywiście w granicach rozsądnej kwoty z racji posiadanego sprzętu. Napędzałby je Denon 2000AE - przynajmniej na razie. Pomieszczenie docelowo - ok. 20-25m kw.(na razie 35m kw). Muzyka - jazz, soft rock (typu np Dire Straits), sporadycznie coś ostrzejszego. Zaczynam poszukiwanie kolumn, więc datego proszę o opinię tych, co już mają doświadczenie z tą marką.

Witam

Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku.

Po przeczytaniu wątku zamierzam dołączyć do klubu, lecz na razie nie mam z czym. Proszę doradzić, które kolumny tej marki byście polecili - oczywiście w granicach rozsądnej kwoty z racji posiadanego sprzętu. Napędzałby je Denon 2000AE - przynajmniej na razie. Pomieszczenie docelowo - ok. 20-25m kw.(na razie 35m kw). Muzyka - jazz, soft rock (typu np Dire Straits), sporadycznie coś ostrzejszego. Zaczynam poszukiwanie kolumn, więc datego proszę o opinię tych, co już mają doświadczenie z tą marką.

Witaj!

Ponieważ jest to mój pierwszy post w 2011 roku, życzę WSZYSTKIM - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO w Nowym Roku!

A co do sprawy.

Czy mógłbyś nieco uściślić kwotę?

Jeśli to będzie 2,5 - 3 kzł oraz lubisz i oczekujesz na wielki, otwarty dźwięk - proponowałbym zacząć od praktycznie najpopularniejszych Kappa 8.1 - 8.2i. Modeli godnych uwagi w tej cenie jest kilka. M.in. powyżej wspominane RS III B, czy Kappa 7.

Inną sprawą jest zdobycie ww. kolumn. Najszybciej można je znaleźć za Odrą, choć 8.2 ostatnio często bywają...

No i z Denonem może być za ostro. Aczkolwiek posiada on gałki:)

Pozdrawiam!

Dziękuję za odpowiedz.

Być może spróbuję od tych 8.2 lub 8.1 - czy róznice w dzwięku są jakieś istotne, czy raczej kosmetyka? Denon nie taki straszny ;) - ważne, żeby wysterował kolumny. Mam okablowanie Albedo Monolith i dzwięk jest spokojny i aksamitny.

Jako alternatywę rozważam JBL np 4311 ale studyjne monitory rzeczywiście mogą kłuc w uszy ( w moim zestawieniu oczywiście). pozdrawiam i licze na dalsze sugestie.

Dziękuję za odpowiedz.

Być może spróbuję od tych 8.2 lub 8.1 - czy róznice w dzwięku są jakieś istotne, czy raczej kosmetyka? Denon nie taki straszny ;) - ważne, żeby wysterował kolumny. Mam okablowanie Albedo Monolith i dzwięk jest spokojny i aksamitny.

Jako alternatywę rozważam JBL np 4311 ale studyjne monitory rzeczywiście mogą kłuc w uszy ( w moim zestawieniu oczywiście). pozdrawiam i licze na dalsze sugestie.

Różnice są związane z umieszczeniem dziury BR. Wg zamieszczanych informacji, jedne były robione na rynek amerykański, drugie - na Europę. Ale to dla Ciebie raczej mało istotne, bo metraż masz akuratny:) Grunt, żeby to nie było poniżej 20 m oraz kolumny były ustawione odpowiednio daleko od narożników pokoju, bo mogą być kłopoty z utrzymaniem 30 cm basowca.

Nie wiem, jakimi kolumnami dotychczas dysponowałeś, jakich słuchałeś?

Kappa 8,2i powinna Cię zaskoczyć (mam nadzieję pozytywnie) detalem, otwartością i przejrzystością przekazu. Zresztą - wszystkim:)

Znam, słuchałem kilku starszych wzmacniaczy - Denonów. Dlatego mam wątpliwości, co do połączenia ich sposobu prezentacji góry i średnicy, czy stereofonii (raczej ostro i płasko) z Emitem-R. Ale być może mylę się???

Koniec końców i tak wszystko zależy od gustu i preferencji!

http://cgi.ebay.com/Infinity-IRS-Sigma-Speakers-Pair-Mint-/320635983577?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item4aa764d6d9

Co za ludzie:( Być może zabrali nasze szczęście i teraz nim handlują!!!

To do Visto - Piotr...

Ale może tak miało być...

Pozdrawiam!

http://cgi.ebay.com/Infinity-IRS-Sigma-Speakers-Pair-Mint-/320635983577?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item4aa764d6d9

Co za ludzie:( Być może zabrali nasze szczęście i teraz nim handlują!!!

To do Visto - Piotr...

Ale może tak miało być...

Pozdrawiam!

Zuk.... no chyba wlasnie tak mialo byc.... choc ile razy zobacze Sigme na aukcji - tyle razy "wzdycham" do niedoszlej transakcji.....

A jesli chodzi o Denona.... juz sie tutaj juz "wyprodukowalem" a propos POA 6600A i 4400A..... te koncowki graly wlasnie aksamitnie....i z tego powodu wydawaly sie malo "Denonowe"....nowych konstrukcji nie znam.... ale slyszalem, opinie, ze sa wydajne pradowo i moga sobie radzic z trudnymi obciazeniami... oczywiscie - najlepiej sprawdzic i posluchac przed zakupem..

Edytowane przez VISTO

Na niemieckim eBay'u pojawily sie RS 1 B....w Szwajcarii stoja... 5 dni do konca aukcji zostalo a obecna cena to ok. 3k EUR... polowa tego co na polskim Allegro.... ciekaw jestem za ile ostatecznie sie sprzedadza.. nie czesto jest okazja porownac oferte handlujacego sprzetem ( i to co tu mowic stosunkowo nietypowym ) z tym co poszukujacy takiego sprzetu sa gotowi zaplacic na aukcjii..

Moze te "Polskie" to okazja ?

Mam jeszcze taką informację do Pana petro, który pragnie dołączyć do klubu i szuka kolumienek :)

Kappa 8.1/8.2 to znacznie lepszy model aniżeli RS IIIB, o czym można przeczytać chociażby tutaj,na zagranicznym forum klubu infinity, gdzie wypowiadali się użytkownicy zarówno jednego jak i drugiego modelu a także obojgu na raz. Wybór, jednogłośnie padł na Kappy. Ponad to uważają, że RS IIIB są delikatnie przecenionym modelem.

http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=341585

Edytowane przez exik

Mam jeszcze taką informację do Pana petro, który pragnie dołączyć do klubu i szuka kolumienek :)

Kappa 8.1/8.2 to znacznie lepszy model aniżeli RS IIIB, o czym można przeczytać chociażby tutaj,na zagranicznym forum klubu infinity, gdzie wypowiadali się użytkownicy zarówno jednego jak i drugiego modelu a także obojgu na raz. Wybór, jednogłośnie padł na Kappy. Ponad to uważają, że RS IIIB są delikatnie przecenionym modelem.

http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=341585

Hm.

Co do lepszości/gorszości. Moim zdaniem nie można tak prosto stawiać sprawy. Różne są gusta, preferencje i zapotrzebowania. Przeróżna muzyka. Różne oczekiwania.

Kiedyś sprzedawałem znajomemu Altusy i wdziałem roześmiane gęby młodych, przeszczęśliwych nabywców. Nie bardzo ich interesowało, czy frapowało brzmienie starych "trumien", które grały X razy czyściej i lepiej. Nawet nie zapytali ile trzeba dać...

To tak z przymrużeniem oka:)

Kappa 8.2i, to także wg mojego brat najlepsze głośniki, jakie miałem. Być może jako kolumny rocka, czy pop-u... Naprawdę był czad!

Potem nagle zakupiłem Sigmy i pojąłem różnicę (nie twierdzę, że jest tak w przypadku RS IIIB) KLAS.

Największe znaczenie mają, zwłaszcza przy porównywalnych modelach, NASZE oczekiwania, preferencje, akustyki i rozmiary pokoi.

Co by nie mówić. Kappy to "nowocześniejsze" przetworniki i takież brzmienie względem starych. Czy lepsze? Inne pewno...

Moim zdaniem - dużo młodych osób prędzej lepiej oceni Kappę, a starsze wybrałyby RS IIIB (oczywiście to przypuszczenie).

Wiele też ludzi nie miało okazji bezpośredniego porównania modeli z różnych epok. Ilu jest na tym forum właścicieli obu skrzynek? 1, 2, najwyżej 3 osoby?

Czy na podstawie tych 2,3 wyborów można ferować "wyroki"? Zapewne ogromna większość jest takich, co "zachłysnęli" się tym lub tamtym i tak trwają...

Pozdrawiam!

W każdym razie, w powyższym wątku rs IIIB nie dostały ani jednego głosu za. A trochę osób się jednak wypowiedziało, więc o czymś musi to świadczyć. W linku do forum który podałem, wypowiadały się osoby które posiadały oba modele..

Poza tym oba modele dzieli KOLOSALNA przepaść chociażby w rankingu stereoplay'a.

RS IIIB figurują z nota 31pkt

Kappa 8.2i otrzymała ich aż 47..

Ponad to, doczytać można, że RS IIIB znacznie odstają od całej reszty serii RS niestety w tę gorszą stronę.

A więc stwierdzenie, że są przecenione faktycznie może być prawdziwe..

Edytowane przez exik
Gość Gosc

(Konto usunięte)

W każdym razie, w powyższym wątku rs IIIB nie dostały ani jednego głosu za. A trochę osób się jednak wypowiedziało, więc o czymś musi to świadczyć. W linku do forum który podałem, wypowiadały się osoby które posiadały oba modele..

Poza tym oba modele dzieli KOLOSALNA przepaść chociażby w rankingu stereoplay'a.

RS IIIB figurują z nota 31pkt

Kappa 8.2i otrzymała ich aż 47..

Ponad to, doczytać można, że RS IIIB znacznie odstają od całej reszty serii RS niestety w tę gorszą stronę.

A więc stwierdzenie, że są przecenione faktycznie może być prawdziwe..

Ale mi ciśnienie podnosisz!

W dniu 5.01.2011 o 21:05, gość napisał:

Ale mi ciśnienie podnosisz!

Spokojnie:)

W tym linku widzę, może ze 4 dyskutantów, z czego chyba nie wszyscy mieli obydwa modele. Ale mogę się mylić. Mój angielski polega na tłumaczu internetowym:(

Co do rankingu. Obie kolumny i testy dzieli kilka lat. I chyba były testowane na nieco innej punktacji. Są to także różne filozofie brzmienia.

Aczkolwiek wydaje się, że starsze wofery na piance mogą nie brzmieć tak dobrze (cokolwiek miałoby to znaczyć) jak nowsze Wattkinsy. Obudowa zamknięta też jest na plus przy otworze BR.

Dla mnie np. Emit K gra lepiej od Emita R! Łagodniej i zwiewnej. Może piękniej "kłamie"? Nowe Kappy powinny być z kolei szybsze i bardziej "dźwięczne".

Za to czasami niestety kłują w uszy. Itp, itd.

W końcu dodam, że mój żywioł to jazz, ethno, klasyka, poezja śpiewana, muzyka bez prądu, gitary i inne instrumenty akustyczne.

To wszystko, co napisałem - TO MOJE OSOBISTE GUSTA.

Jak Ty to czujesz?

Już się mniej podobają, czy temperatura rośnie?

Pozdrawiam!

Mi osobiście elektronika na kappach nie podchodzi wręcz żadna i to uważam za ich słaby punkt. Jednak jazz, smooth jazz, SOFT rock, blues, muzyka filmowa, różnego rodzaju sonaty brzmią wyśmienicie. Zapomniałem wspomnieć o utworach filharmonicznych przy których na prawdę wbija człowieka w fotel.

Natomiast z rockiem jest gorzej bo przy rocku emit-r faktycznie potrafi przykłuć w ucho(za dużo blach), podobnie jest przy elektronice..

Poza tym nie ma co się denerwować, najważniejsze, że się podobają :)

Jacku piszesz, że "Obie kolumny i testy dzieli kilka lat. I chyba były testowane na nieco innej punktacji."

Jeśli by tak było, to nie byłoby sensu w tworzeniu takiego rankingu gdyby różne kolumny podlegałby rożnym punktacjom. Stereoplay to dość poważne czasopismo i raczej takiej "kichy" by się nie dopuścili :)

Edytowane przez exik

Panowie,

zupelnie z innej beczki.....

Nasze "trumienki" to najczesciej produkty ponad 20to letnie.... zwrotnice posiadaja czasem sporo elektrolitow, ktore po tak dlugim czasie maja prawo zmienic swoje parametry a co za tym idzie wplynac na brzmienie ...

Jakie jest Wasze zdanie n/t renowacji....? tzn nie chodzi o modyfikacje, ale zastapienie starych kondow nowymi o taki samych parametrach....

czy ktos moze dokonal takiego zabiegu i moze sie podzielic jaki to mialo wplyw na granie.....?

Jesli dobrze pamietam troche juz w tym temacie bylo (dotyczylo Kappy 9) ale moze warto by bylo zebrac doswiadczenia w tym wzgledzie i podzielic sie z forumowiczami..

Napisalem posta pod wplywem IR90, ktore goscily u mnie na odsluchu.... wypadly, co by tu powiedziec - dziwnie - zupelnie inaczej niz wszelkiego rodzaju ich opisy..... mam wrazenie, ze jeden z poprzednich wlascicieli troche "poeksperymentowal" ze zwrotnicami....

Swoja droga byc moze sporo z "wad" dzisiejszych testow klasycznych Infinity moze miec zrodlo w starych podzespolach zwrotnicy... moze warto zadac sobie trud i zwyczajnie je odnowic.....?

Witajcie !

Ktoś już się zabawiał zwrotnicami i wymianą kondensatorów w Infiniy Renaissance 90

podaję tekst w którym jest link do instrukcji obsługi.

Pozdrawiam wszystkich entuzjastów Infinity w Nowym Roku.

Review 1 of 35

Price Paid: $0.00

Summary:

Now that the Renaissance models are >15 years old some of the crossover caps need to be replaced. My 90's have been sounding a bit limp and softer in the bass dep't for quite a few years so I decided to replace the electrolytic caps in the woofer crossover. Using Erse 3% df (low esr) I substituted the existing 880uF cap in the 2 ohm xo with 4x 220uF in parallel, and I replaced the 265uF and 285uF caps in the 4 ohm xo each with 3x Erse caps in parallel to obtain the correct value.

This upgrade has transformed the bass into new territory. There's now some real dynamic slam and authority. These speakers were never this good when new so I can highly recommend the upgrade to all ren owners.

Please e-mail me if you want further details - [email protected].

Witajcie !

Ktoś już się zabawiał zwrotnicami i wymianą kondensatorów w Infiniy Renaissance 90

podaję tekst w którym jest link do instrukcji obsługi.

Pozdrawiam wszystkich entuzjastów Infinity w Nowym Roku.

Review 1 of 35

Price Paid: $0.00

Summary:

Now that the Renaissance models are >15 years old some of the crossover caps need to be replaced. My 90's have been sounding a bit limp and softer in the bass dep't for quite a few years so I decided to replace the electrolytic caps in the woofer crossover. Using Erse 3% df (low esr) I substituted the existing 880uF cap in the 2 ohm xo with 4x 220uF in parallel, and I replaced the 265uF and 285uF caps in the 4 ohm xo each with 3x Erse caps in parallel to obtain the correct value.

This upgrade has transformed the bass into new territory. There's now some real dynamic slam and authority. These speakers were never this good when new so I can highly recommend the upgrade to all ren owners.

Please e-mail me if you want further details - [email protected].

No tutaj gosc chwali poczynione zabiegi... wyglada na to, ze skutek jest pozytywny - tylko gdzie zdobyc kondy o podanych w schemacie wartosciach (szczegolnie elektrolity) i jakie (producent) bylby najblizsze oryginalom....

Edytowane przez VISTO

No tutaj gosc chwali poczynione zabiegi... wyglada na to, ze skutek jest pozytywny - tylko gdzie zdobyc kondy o podanych w schemacie wartosciach (szczegolnie elektrolity) i jakie (producent) bylby najblizsze oryginalom....

Cholera!

na elektronice zna się tak jak na babach i kolumnach:) Znam i mam tylko jeden typ:)

Ale, jeśli działa? Dlaczego nie?

Może kto wie i pomoże? Wytłumaczy na chłopski rozum - co i jak?

Potem pozostanie tylko znaleźć fachowca...

Pozdrawiam!

Cholera!

na elektronice zna się tak jak na babach i kolumnach:) Znam i mam tylko jeden typ:)

Ale, jeśli działa? Dlaczego nie?

Może kto wie i pomoże? Wytłumaczy na chłopski rozum - co i jak?

Potem pozostanie tylko znaleźć fachowca...

Pozdrawiam!

Zuk - no powinno zadzialac ... - ale jak widac fani Infinity sa zadowoleni z tego jak im skrzynie graja, bo malo kto temat podejmuje.. ;-)

a jesli wszystko gra... to po co grzebac...?

Chociaz calkiem padniety elektrolit moze chyba cos spieprzyc (mam na mysli fizyczne uszkodzenie elektroniki) czy to we wzmaku czy tez w samych kolumnach.

Kiedys zadalem takie pytanie a propos moich Kappa 9a - ale ostatecznie brak bylo jednoznacznych odpowiedzi..

Dlatego zdecydowalem sie jeszcze raz "wrzucic" temat....moze jednak ktos napisze cos konkretnego..

Zuk - no powinno zadzialac ... - ale jak widac fani Infinity sa zadowoleni z tego jak im skrzynie graja, bo malo kto temat podejmuje.. ;-)

a jesli wszystko gra... to po co grzebac...?

Chociaz calkiem padniety elektrolit moze chyba cos spieprzyc (mam na mysli fizyczne uszkodzenie elektroniki) czy to we wzmaku czy tez w samych kolumnach.

Kiedys zadalem takie pytanie a propos moich Kappa 9a - ale ostatecznie brak bylo jednoznacznych odpowiedzi..

Dlatego zdecydowalem sie jeszcze raz "wrzucic" temat....moze jednak ktos napisze cos konkretnego..

Chodziło mi o przetłumaczenie z polskiego na nasze:) Bo tekst oryginalny tłumacz mi nie bardzo wyjaśnił...

Czyli po NASZEMU, po CHŁOPSKU, czy tez ŁOPATOLOGICZNIE. Jestem elektronicznym głąbem:(

Jakie KONKRETNIE (kondensatory, rezystory, czy co innego?) elementy wymienić na nowsze, czy inne (jakie firmy)?

A póki co. Pojawiły się kolejne cuda!

http://cgi.ebay.de/INFINITY-RENAISSANCE-90-/270691583537?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item3f0679c631

Tak się zastanawiam. Czy zrezygnować z remontu łazienki?

Poważnie...

Pozdrawiam!

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Panowie mam juz chętnego na mój HK 980. Więc czas na nowy zakup mocnego pieca. Co powiecie o CA 840A? Cały czas też biorę pod uwagę HK990.

Przypominam ze ma mi to na razie napędzić RSIIIb.

W dniu 13.01.2011 o 16:49, gość napisał:

Panowie mam juz chętnego na mój HK 980. Więc czas na nowy zakup mocnego pieca. Co powiecie o CA 840A? Cały czas też biorę pod uwagę HK990.

Przypominam ze ma mi to na razie napędzić RSIIIb.

Jak wiadomo, od kilku dobrych lat preferuję i proponuję zestawienie pre+amp.

Jeśli masz ochotę wydać pieniądze na nówkę CA - to w opozycji stawiam starocie. Mnie osobiście nowe jakoś nie przekonują...

Ciekawych końcówek, tylko na samym allegro z przedziału 2-6 kzł jest kilka.

Nakamichi, Sony, Classe, Carver, Sunfire, Restek, Pioneer... Aż głowa boli! No i najbardziej mnie frapujący - SUMO - amerykanin o japońskiej nazwie:) Bądź tu mądry?

Z preampów ciekawym wyborem oprócz Nakamichi wydają się lampy z Wrocławia i niejaki FORTE z osobnym zasilaczem. Oczywiście - pilota niet:(

Bartku>>>

Z WIELKĄ radością przygarnąłbym te "czarnuchy". Od czasu do czasu przelatują mi przez głowę pomysły, żeby wymienić na moje jasne. W końcu to wersja LIMITED! Parowane, lepsze komponenty, itd.

Słucham ostatnio co drugi dzień "Antka" z Extremami (co prawda, ciągle dobieramy okablowanie), a mimo wszystko jak wracam do domu - zaraz odpalam R90 i ...cytuję za pewnym Niemcem: "... miałem okazje słuchać... kilka $$$$ różnych głośników, testowanych w wielu różnych magazynach HI-FI, często opisywanych jako będące po wieloma względami lepsze od INFINITY REINASSANCE, i chciałbyś poznać rezultaty?? Zawsze wracam do tych moich ulubionych. Nie chciałbym kiedykolwiek zostać pozbawiony ich słodkiego dźwięku!"

Zapewne to zabrzmiało jak wyznanie zapatrzonego w siebie świra, co to widzi tylko czubek swego (zadartego) w górę nosa. Lecz tak właśnie jest już od przeszło ROKU !!!

Mimo ich niedociągnięć, czy wad, które zdaje się, że zdołałem dogłębnie poznać. Ale o których nie wspomnę... Bo jak to powiedzieć im prosto w oczy? Skoro stoją codziennie (i teraz też) przede mną i grają, graja, grają...

Chciałbym tylko kiedyś móc posłuchać (BARDZO DŁUGO!!!) R90 ustawionych na dedykowanej powierzchni i dopracowanej akustyce. Z takim wzmacniaczem jak Antileon i odpowiednią resztą toru...

A Twoje "fortepiany" podobały mi się BARDZO! To znaczy dużo bardziej BRZMIENIE, jak wygląd. A wygląd wcale nie jest zły. Sorry!

Oj, szkoda, że tyle kobiet było wokoło.

Lecz myślę, że będzie okazja!

Pozdrawiam!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.