Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz do wzmacniacza exposure 2010

nazarus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Państwa Forumowiczów.

Uprzejmie proszę o wskazanie odtwarzaczy pasujących do rzeczonego wzmaka, które warto posłuchać w cenie maks.4500 PLN. Innymi słowy czy są propozycje godniejsze uwagi, niż odtwarzacz tej samej firmy. Dodam, że posiadam wzmacniacz słuchawkowy creek ten z lepszym zasilaczem. Ulubieni wykonawcy to Sinatra, Benett, D. Krall. ( czyli dobry wokal ). Jednak najwięcej kupuję płyt z klasyką Bach, Mozart, Heandel korzystając z przewodnika płytowego Łętowskiego. Jednocześnie chciałbym prosić o wskazanie dróg poszukiwań docelowych kulumn do zestawu. ( obecnie posiadam Avance 506 ze względu na syna ). Oczekuję przede wszystkim kultury i muzykalności, dźwięku wciągającego przy który można się zrelaksować, a jednocześnie kiedy trzeba żeby bas huknął. ( ca 7000 zł)

Za informacje dziękuje, zobowiązuję się postawić kolejkę piwa na tegorocznym audio show jeśli oczywiście przewidujecie Państwo spotkanie integracyjne w szerszym gronie forumowiczów.

https://www.audiostereo.pl/topic/2959-odtwarzacz-do-wzmacniacza-exposure-2010/

Polecam zakup używanej kombinacji Linn KarikNumerik . Można je znaleźć dość często na www.ebay.co.uk . Kultura , muzykalność , naturalność . Mój cec tl 51z to przy linnie mały pikuś . Czytałem ostatnio recenzję tego linna na stereophile.com , był porównywany z odtwarzaczami za 20 tys zł i wychodził z tej konfrontacji zwycięsko .Ceny na ebay to cirka 500-700 funtów . Do klasyki cięzko będzie znaleźć lepszy odtwarzacz poniżej 10 tys .

Z kolumn warto posłuchać pro ac , vienna acoustic . Osobiście polecam także manufakturę z Krakowa ( [email protected] ) , tu stosunek jakość cena będzie najlepszy .

Do Sz. Pana Lolo.

Słuchałem tego odtwarzacza w połączeniu z posiadanym wzmakiem i odniosłem wrażenie dużej ekspresji w kierunku jasności ( tak koślawo oddaję moje wrażenia ), porównywałem ze srebrnym cd creek nie pamiętam sygnatury - który wg. mnie grał muzykalniej.

Pozdrowienia.

Właśnie wpadłem :)

> nazarus

Chyba mam nieco inne gusta muzyczne niz Ty. Ale zdecydowałem się na komplet 2010. Do tego połączenia nie mam zastrzeżeń, jednak przyznaję, że nie robiłem wielu porównań przed dokupieniem CD. Jako jego zalety wymieniłbym zrównoważone brzmienie, bez udziwnień i bardzo dobrą przestrzeń. O ile brzmienie wzmacniacza jest już w pierwszym kontakcie dynamiczne i żywiołowe, to źródło jest spokojniejsze i ma mniej zarysowany charakterek. Przez to świetnie się uzupełniają. No i trzeba je połaczyć uczciwym interkonektem. Kiedyś dość przypadkowo posłuchałem Goertza Tourmaline i już pozostał w systemie.

Jako alternatywę dla CD brałem po uwagę Regę Planet 2000, ale głównym konkurentem był Linn Genki (niestety dwukrotnie droższy).

Pozdrawiam życzliwych :)

>Hienka

No wiesz... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.