Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha CDX-1110 - co wiadomo o tym CD?

lete

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos moze sluchal CDX-1110? Wlasnie przed chwila jakis... @$%^&^%^*&%^@ sprzatnal mi ten sprzet na Allegro sprzed nosa, a mialem na niego taka ochote... Coz, niedoszacowalem i aukcja poszla, trudno... Przy okazji mam troche pytan do znajacych temat CD yamahy... Ile na dzis taki sprzet moze byc wart (ile mozna za to jeszcze zaplacic)? A przede wszystkim, jak ten czolg brzmi?

Chcialbym, aby ktos kto posiada/sluchal tego CD lub modeli zblizonych opisal walory brzmieniowe. Chcialbym zmienic mojego surowego Marantza CD-63 na cos bardziej wyrafinowanego... Pomyslalem zatem o takiej wlasnie Yamaszce... :)

Pozdrawiam,

Lete

https://www.audiostereo.pl/topic/29659-yamaha-cdx-1110-co-wiadomo-o-tym-cd/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sa skonstruowane moim zdaniem lepiej. Nie maja dwoch traf ale pobor 30watt minimum i po cztery a nie dwa przetworniki na kanal. Naped jest wyzszej klasy bo odlewany i laser ze szklanym oczkiem i metalowym chasis. Wyjscie regulowane cyfrowo (1030). Dzwiek? Naprawde warto posluchac...

Mysle o przesiadce z mojego Marantza CD-63 (brakuje mi w nim naturalnosci odwzorowania oraz fakt, ze wprowadza pewnien 'balagan' przy wiekszym 'zageszczeniu' instrumentalnym). Poszukuje czegos bardziej wyrafinowanego... Sklaniam sie ku starszym odtwarzaczom Yamaha, ale jezeli sa inne rozwiazania gwarantujace zdecydowana poprawe, to oczywiscie chetnie.

Pozdrawiam,

Lete

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Yamaha z serii 10xx jest dobrym rozwiazaniem ale nie jedynym. Jak wiesz ja najbardziej lubie Pioneer'a. Zaczelo sie to 10 lat temu kiedy budzetowy PDS 604 przejechal sie po Soniaku z serii ES. Ale nie znaczy to ze Soniaki ES sa zle. Wrecz przeciwnie. Jesli chodzi o Pioneer'a w tzw rozsadnej cenie polecam PDS 901/PD 9700 ze wskazaniem na tego drugiego. 901 kosztuje ok 600zl 9700 jest odrobine drozszy (ca 800zl) i (moim zdaniem) lepszy. Ale sa jeszcze inne firmy o ktorych koledzy na pewno napisza.

...A co powiesz Disco o wariancie PD-S904? Wydaje sie nieco 'lekki' - ledwie 5kg wagi... No i zupelnie nie wyglada 'hi-endowo', ot zwykly CD z zewnatrz... ;) Jaka jest wartosc tego klocka i jak go umiejscowisz w kontekscie Yamaha 10xx?

Pozdrawiam,

Lete

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.