Skocz do zawartości
IGNORED

Szumienie w Technics SU-V620M2

Gość Marten

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marten

(Konto usunięte)

Witam

Mam taki problemik z tym wzacniaczem... otóż od niedawna (zazwyczaj rano lub jak dłużej nie gra) to występują szumy w prawym kanale.... lecz jak tak pogra trochę to wszystko działa w porządku... jak wyłączę wzmacniacz i za 5minut włączę jest wszystk ok...

Co to może być?

https://www.audiostereo.pl/topic/29784-szumienie-w-technics-su-v620m2/

Miałem podobne problemy - ja stawiam na przekaźnik na wyjściu, mi słabo grał prawy kanał, a po ruszeniu potencjometrem wracało do normy, przegląd przekaźnika lub wymiana ( koszt przekaźnika do 40zł )

• 2 tygodnie później...
Gość Marten

(Konto usunięte)

Sprawdzane było, wszystko wydaje się ok

Sprawdziłęm jeszcze te szumy czy występują na słuchawkach i okazało się że gdy szumi w głośnikach to szumi w słuchawkach, co raczej wyklucza końcówkę mocy

Wyjście słuchawkowe jest właśnie brane z końcówki mocy. Raczej sprawdź przedwzmacniacz przed potencjometrem głośności, jesli ten szum zależy od ustawienia głośności lub barwy. Jeśli nie, to problem leży w końcówce mocy i jej elementach towarzyszących albo potencjometrze głosności/balansu (słaby kontakt, przerwa gdzieś).

takie szumy w koncowce zawsze zwiastuja powazna awarie. Np. tranzystory w badaniach na niezawodnosc selekcjonuje sie wedlug szumow. Im nizszy tym wieksza penosc ze jest dobry i dlugo pozyje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.