Skocz do zawartości
IGNORED

[OT] Koncert Klausa Schulze w Poznaniu!!

bratpit

Rekomendowane odpowiedzi

widzailem w opisach ze troche osob tutaj slucha elektoniki...

No to Panowie wielka gradka dla uszu. Po 20 latach przerwy Mistrz zagra znowu w Polsce, a dokladniej 5 listopada br. w Poznaniu :)))))

hip hip hurraaaa!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/2981-ot-koncert-klausa-schulze-w-poznaniu/

tu jest chyba wszystko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Byłem, ale mam tylko CDs Dziękuję Poland. A KS słuchałem ostatni raz z 10-15 lat temu i zastanawiam się, czy tego da się jeszcze słuchać? Zobaczcie jakim syfem stało się TDream, Kitaro i reszta ekipy...

fadeover

O jakim koncercie myślisz?

Po wizycie Klausa Schulze w Polsce pozostała płyta "Dziękuje Poland" o ile się nie mylę.

Nie czytałem w całości tego co na linku, więc może być to odpowiedź nie na temat. Z góry przepraszam, ale sieć mam tylko w pracy i przeglądam wszystko z doskoku.

KS nagrywa cały czas, multum płyt. Raz lepiej raz gorzej. Parę lat temu, wraz z bumem na techno próbował się lekko z tym tematem. Skutek nie był olśniewający. Bardzo dużo nagrywa teraz dla Fax'u. Seria "Dark Side Of The Moog" z Petem Namlookiem i Billem Laswellem. Wyszła nawet the best of.. z tych serii. Myślę, że chociaż to jest warte posiadania lub przynajmniej posłuchania, jeśli ktoś nie jest fanem KS.

Dla mnie de beściak to Audentity, ale to kawałek historii.

>> fadeover

a co Cię interesuje? :)))

>>broy

hehe Zapewniam Cie ze Mistrza da sie sluchac

jest prawie jak wino im starszy tym lepszy

polecam Ci chociazby plytke "Dosburg Online" z 97 r.

Tangerine Dream, Kraftwerk i reszta ekipy zgadzam sie - skaszanili sie przeokrutnie

ale na szczescie jest jest jeszcze podziemie niemieckie, kontynuatorzy starej berlińskiej szkoły, m.in. Schonwalder, Kistenmacher, Keller, Redschift, Namlook i inni

Broy, Koffers zgadzam się współczesnego KS TD nie da się słuchać - oni po prostu stanęli w miejscu, ale przy okazji stracili tamtą potęgę.

A co do koncertu na płycie to " Dziękuję Poland" jest płytą nie z tej tury

w Poznaniu był pierwszy koncert , po przerwie odbyła sie druga tura

W Katowicach, Gdańsku, Łodzi i Warszawie, I ta płyta różni się od muzyki prezentowanej w Poznaniu.

>>bratpit

wstyd się przyznać, ale nie mam tego. Kiedys mialem ambitny plan pokompletowac, ale po prostu nie sposób, a jest tylu jeszcze tylu innych.

Dla mnie w zbyt dużej dawce jest trochę jednostajny. Miałem kiedyś przypływ 8 jego płyt jednocześnie i wymiękłem. Potem poszukałem dyskografii, nawet te pobieżne to już mnóstwo płyt.

Mało znam ludzi, którzy orientują się w jego twórczości na tyle żeby mi coś polecić, a recenzjom płytowym nie ufam całkowicie już od wielu, wielu lat.

Dla przykładu nowa Metallica (całkowicie z innej beczki, ale pasuje...). W MHF recenzent piał z zachwytu, a dla mnie to kiła. Przerzucić się z tak imponującego zestawu Tamy na "blaszany bębenek" to chyba starczy uwiąd, a te niumetalowe patenty... zgroza i limp bizkit czy jak sie tam oni nazywają

Namiętnie wspominam koncert TD z otwarcia mostu w Warszawie.

Potem znajomy puścił mi jeden kawałek , ale to już nie było to .

najlepiej odbiera sie taką muzykę na koncertach.

Czy ktos pamieta koncert Tangerine Dream w Warszawie w milicyjnej Hali Gwardii looooooong time ago, kiedy to po 30 sekundach od pierwszego uderzenia w klawisze padl prad? Muzycy byli zdewastowani i powiedzieli ze odmawiaja dalszego grania. Po 45 minutach dali sie uprosic i dalej koncert juz do konca byl swietny.

Nie jestem fanem Klausa Schulze (podobało mi się kilka płyt lub ich fragmentów, ale tych sprzed 1980 roku).

Dla tych, którzy interesują się "Kosmische Musik" i niemieckimi zespołami z tego okresu:

German ROCK (strona Martin`a Pruckner`a)

Ukryta Zawartość

Krautrock

Ukryta Zawartość

> fadeover

Też byłem na koncercie Klausa Schulze w Poznaniu, w 1983.

Raczej nie byłem pod wrażeniem, być może dlatego, że nie była to muzyka z płyt, które lubiłem.

Na początku nagłośnienie przypominało "szczekaczki" dworcowe, potem się poprawiło, było lepiej.

Najlepiej w "Arenie" wypadł koncert Leonarda Cohena (muzycznie i jakościowo).

© Powyższe opinie sa tylko moimi prywatnymi.

Co do nagrań - to może ktoś z Radia Merkury by coś wiedział (przeszło tam dużo pracowników ówczesnego Polskiego Radia z ulicy Głogowskiej).

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Den love re. Tangerine D.

(Konto usunięte)

Oczywiscie Torwar a nie Hala Gwardii...musze jesc wiecej ryb:) Po koncercie fani w uniesieniu zdejmowali ochoczo palonki ( pisze fonetycznie) z drutow trolejbusowych:) To byl najlepszy sposob na pozbawienie pradu trolejbusowi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.