Skocz do zawartości
IGNORED

pilnie potrzebna pomoc denon 1906 bi-amp

giersz

Rekomendowane odpowiedzi

dobre używane wzmacniacze są od około 200-300zł w góre... za nowe trzeba wydac już z tysiąc zł najmniej...

popatrz np na allegro, może coś trafisz ciekawego

• 10 miesięcy później...

kobow, 5 Gru 2006, 22:28

>ja mam 1906 i tak sobie krece volume do -10,-7 i mi juz styka.fakt ze grzeje sie mocno reka

>parzy.co oni pieprza na wyjsciu 7 x 110 w i ni esluchac glosno?jak slucham cicho to nic nie slysze

>tak jak bym wlaczyl radyjko za 10 zl.musi byc glosniej zeby uslyszec jakies niuanse,moze juz

>przygluchy jestem ;).jak mam sluchac cicho czy w nocy to wogole nie wlaczam sprzetu bo strasznie

>plasko brzmi.moze ten typ tak ma.w ustawieniach bas mam na +10 treble +8 to dosyc duzo ale inaczej

>niei dzie sluchac plasko jak na patelni.ciekawe jak gra ten 1907?

>pzdr.

>Dokladnie w trybie bi-amp tak ustawilem w denonie,podwojne kable doglosnikow grubosci

>palca.Glosniki podlogowe wharfedale diamond 9,5.Glosniki sa oki jak za te pieniadze maja

>odpowiednibas ,mysleze to denon jest troche plaskawy w brzmieniu.Ale jest na to sposob,kupilem

>subwoofer i teraz sie wspomagam nim nawet w stereo.Wiem wiem ze sie tego nie robi ale teraz czuje

>bum bum ,stoi sobie w kaciku i daje to czego mi troche brakowalo.I odrazu mowie kto kupuje

>amplituner odrazu kupic trza suba,zupelnie inny wymiar filmow ,koncertow.Ja kupilem po paru m-cach

>i widze jaka jest roznica na plus tego brakowalo bum bum.

>pzdr.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Hmmm - dziwne odrobinkę to co piszesz. Ja słuchałem Denon 1707 + Wharfedale chyba 9.5 ( Mega HZ Katowice ) i basu było bardzo dużo, po prostu za dużo ... Denon pracował bez jakiejkolwiek korekcji czyli direct - byłem zaskoczony ile potrafi oddać energii 1707 przy tak sporych kolumnach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.