Skocz do zawartości
IGNORED

chińskie lampy na KT 88

rafko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakie macie doswiadczenia z tymi wzmakami? Co uwazacie na temat samych baniek KT 88 produkcji chinskiej? czy wymiana na jakies rosyjskie (Svetlana, Sovtek czy EH) cos poprawia/pogarsza?

Przeszukalem forum i zdania sa podzielone.... jedni pisza ze chinskie sa dobre i nie warto wymieniac, a inni ze jest to konieczne, a same banki prod. chinskiej nadaja sie do kosza.....

https://www.audiostereo.pl/topic/29871-chi%C5%84skie-lampy-na-kt-88/

Akurat te bańki nie są mym uszom zbyt dobrze znane, ale w przypadku tego rodzaju wątpliwości nie ma ryzyka w nabyciu kompletu czegoś markowego- będzie się wiedziało samemu, czy warto, a jakby co, to komplet na wymianę będzie kiedyś jak znalazł,

pozdrawiam

Nie generalizowałbym. Niektóre chińskie lampki są wyżej notowane od rosyjskich. Jakie masz te chińskie? Shunguang, Tung-Sol (choc Tung-Solo chyba KT88 nie robi). Aha i na pewno chińskie? Ja w moim wzmaku miałem "firmowe" producenta wzmaka (sygnowane jako Melody) a okazało się po bliższym rozeznaniu tematu że to JJ. Inna sprawa, ze Melody nie ma obciachu w doborze lamp i bierze co im dobrze gra i tak np. 6922 mam JAN Pillipsa (USA) cos od JJ a części nie doszedłem :-(

wasylak, 30 Lis 2006, 21:11

>Akurat te bańki nie są mym uszom zbyt dobrze znane, ale w przypadku tego rodzaju wątpliwości nie ma

>ryzyka w nabyciu kompletu czegoś markowego- będzie się wiedziało samemu, czy warto, a jakby co, to

>komplet na wymianę będzie kiedyś jak znalazł,

>

>pozdrawiam

Tak i nie, ale różnica w cenie jednak jest a jak zwyle nikt nie powiedział, ze droższe musi być lepsze. Przykładowo parę cen.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jkab,

no- Sovtek i EH nawet tańsze! Winged "C" SED niby są faktycznie dobre, ale i dużo droższe...

A mówiąc, że nie ma ryzyka, mam na myśli, że zapasowy komplet i tak warto mieć- ja przynajmniej czułbym się nieswojo bez "rezerwy" w szafie:)

Na tych napisane jest tylko : KT 88 made in china....

a wygladaja mniej wiecej tak:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>rafko

Nie znam osobiście tych lampek, ale tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) piszą na ich temat zupełnie co innego... Poza tym na stronach DIY z krzaczkami dość dużo jest pochwał pod ich adresem, nie wspomnę już o KT100.

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.