Skocz do zawartości
IGNORED

głośnik centralny do 300~350zł

modeusz

Rekomendowane odpowiedzi

no ja bym tego nie nazwał nawet prymitywnego kina bo najprymitywniejsze to jest jednak 5.1 a to bedzie podwójne stereo czyli poprosu mówiąc kwadro

regółkowo brzmi to:

Kwadrofonia, system zapisu, transmitowania i odtwarzania muzyki poprzez 4 kanały - 4 głośniki umieszczone w rogach pomieszczenia. Umożliwia stworzenie pełnej panoramy akustycznej, zbliżonej do warunków sali koncertowej.

sprawdź i taką konfiguracje zwłaszcza że masz prawie 4 takie same kolumny

w związku z twoim dziwnym ale działającym podpięciem nie zmieniaj podłączenia niech już tak zostanie. Kolumny rozstaw jak przy normalnym stereo twarzą masz się patrzeć w kanał lewy i prawy i z tyłu to samo, tylko bez patrzenia :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli ten temat istneije to chciałbym się o jeszcze coś spytać:

Czy istnieje jakiś subwoofer z głośnikiem o rozmiarach 46 cm?I to w cenie d o1500 zł?

Aha czy w cenie do 1200 zł znajdę jakiś lepszy subwoofer niż mivoc sw 1500 a?

46 cm :D to jakaś estradówka...

napewno sub z takim głośnikiem nie nadaje się do domu czym byś chciał to zasilić żeby to w miare chodziło, musiał byś zakupić estradowy wzmak...to tak ogółem mówiąc i skromnie - wybij sobie z głowy takie głośniki.

za około 1500zł sub który daje dosyć dużo basu to PARADIGM PS 1200 był taki miesiąc temu na allegro nówka powystawowy za 1799zł

oto zdjęcia:

Ukryta Zawartość

post-11292-100000021 1170309365_thumb.JPG

post-11292-100000022 1170309363_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ludzie ci piszą żebyś zrobił zdjęcie tyłu twojego amplitunera, z przodu wynika że masz tylko dolby prologic. Wiadomo tyle że masz wyjścia z amplitunera na 5 kolumn, nie wiadomo nadal czy masz wejścia zby podłączyć dvd z dekoderami, nadal o pokoju niewiele wiadomo - ty chyba nie chcesz sobie dać pomóc

na pewno nei ma dekodera DD zdały by sie jakies fotki pomieszczenia bo to to troche mało....

mysle ze sie da podłaczyc zewnetrzny dekoder... pewnie pzrez multi ch. zgadza sie? no bo po co były by te wszystkie wyjscia głosnikowe

ok co do pomieszczenia:

mam nadzieje ze z tylu fotki jest na tyle miejsca zeby przestawic tam łózko, wywalimy je na tył a na miejsce z zabawkami TV kolumny po bokach i git. Tylko prosze ustaw je z głowa bo to co tearz widze to... :P raczej sceny muzycznej tak nei uzyskasz

U ciezko będzie inaczej ustawić.Za mnąw tem zjęciu 15 cm i amplituner na półce.A nie jest tv tylko ekran monitora komputerka.Jak to zewnętrzny dekoder?I co to da?Najbardziej mnie wkurza że muszęoddzielnie odgłaszaćsubwoofer nie tak jak w mojego taty amplitunerze onkyo (nowym)gdzie jak się zwiększa głośność ogólnie to i sub się podgłaśnia.Ok postaram się jutro zrobić zdjęcai amplitunera z tyłu tylko niewiem poco :)Co da zobaczenie jakie ma z tyłu wtyki?

próbowałem zrobić jak wygląda pokój:

Ukryta Zawartość

post-11292-100009983 1170309416_thumb.JPG

post-11292-100009984 1170309415_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przeciez ten ampli nie ma dekodera DD wiec nie da sie słuchac musyki 5.1 a zewnetrzny dekoder to np DVD które posiada dekoder DTS i DD i po takim polaczeniu masz juz 5.1

chcemy zobaczyc czy ma multi ch.

a jak byś zjadł większe śniadanie w któryś sobotni poranek i ustawił coś takiego ?? wchodzi to w gre ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> modeusz

"Najbardziej mnie wkurza że muszęoddzielnie odgłaszaćsubwoofer nie tak jak w mojego taty amplitunerze onkyo (nowym)gdzie jak się zwiększa głośność ogólnie to i sub się podgłaśnia."

Zajrzyj tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i przeczytaj dokladnie ten artykul. Na 99% da sie podlaczyc Twojego suba w ten sposob, zeby jego glosnoscia sterowalo sie za pomoca wzmacniacza/amplitunera.

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

dlaczego prosiłem o zdjęcie tyłu SONIAKA ?? bo interesuje mnie podpięcie twoich kolumn jak to rozwiązałeś. A druga sprawa jaka mnie zastanawia to twój SONY ma DOLBY PRO LOGIC SURROUND więc wydaje mi się że ma wyjście na tył

Nie bój nikt krzywdy na Forum nie chce Ci wyrządzić, My pomagamy tobie, jutro Ty pomożesz komuś innemu :D

A wydaje mi sięże temat trzeba doprowadzić do końca aby nie zalegał niezakończony wątek na forum.

jutro zrobięzdjęcia przedwzmacniacz i wzmacniacza z tyłu.Hm myślę że jakbym wyrzucił wersalke to mógłbym takie przeniesienie kolumenek zrobić.Ta to daboy się jakoś podłączyć suba pod wzmaka i odgłaśniaćgo amplitunerem?Bo teraz suba ma mpodłącznego pod video out.Wyjścia subwoofer out nie ma.

tak majmaj tylko że nie wiem czy czytałeś sposób jaki ma podpięte kolumny i ja chciałem ten problem rozwiązać, a co do dekoderów to nie wiem czy jest sens dopatrywania się ich bo z głośnika centralnego zrezygnowaliśmy. Ciężko jest u niego w pokoju ułożyć kolumny w kwadro a co dopiero kino :/

wiem jak ma podłaczone pod 2 kanały 4 kolumny (dziwne ze daje rade wzmak)

moze cos nei doczytałem to ma byc zestaw 4.1? bo jesli tak to kurcze z czego chce On puscic dzwoek 5.1---4.1 nawet nie ma PL2

sub ma tylk olow lewel (czyli 2 wtyki tak)?TAk chciałem zrobić 2 na przód , 2 na tył.Niewiem zabardzo to innego wyjścia nie m a to podłączyłem pod video out i jakoś dziala.

no w tym momencie miało by to być 4.1 a PLII nie ma ale ma zwykły PRO LOGIC który rozwali sygnał stereo na kinowy tylko że 5.1 a my z centrala zrezygnowali :) no chyba że central wróci do łask ale wtedy jeśli spodobało by mu się ustawienie proponowane na moim obrazku to mógł by tego centrala gdzieś wcisnąć nad monitor lub pod ( raczej ciasno ) no ico z tego oglądać fil siedząc przy kompie wtedy fronty ma praktycznie po bokach natomiast gdy oglądał by z "ŁOŻA" to znów monitor za mały jak na kino :/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.