Skocz do zawartości
IGNORED

głośnik centralny do 300~350zł

modeusz

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym do moich podzespołów:Sub mivoc , kolumny polaris 200,300 dokupić głośniczek środkowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę nad takim bo będzie tej samej firmy co kolumny.I pytanie:który głośnik jest najlepszy do 350 zł max?I co tak naprawde on daje?bo chyba nie basy?

Ukryta Zawartość

czyli ażtak wiele nie daje?Warto go kupować?Nie mam kolumn ustawionych pod kino domowe koło siebie stoją wszystkie 4 i pod przednie kanaly są podłączone.Czy w takim razie warto kupić głośnik środkowy?

centralny odtwarza głównie dialogi ale też i efekt "przejscia" miedzy przednimi kolumnami...

wg mnie zdecydowanie warto go kupic, dialogi sa odseparowane od reszty dźwięków i odtwarzane wtedy tylko przez centralny, są przez to bardziej wyraźne

ktoś może powiedziec że w stereo (na frontach) i tak dostatecznie dobrze odtwarzane sa dialogi (sam też kiedyś tak myślałem) ale różnica jest jednak spora, także wg mnie centralna kolumna jest po prostu niezbędna w systemie kina domowego

pamiętać należy że głośnik centralny raczej powinien być taki sam jak głośniki frontowe, ale nie zrozum mnie źle nie znaczy to że masz kupić polarisa i postawić go na TV, chodzi o to, że powinien być raczej na tych samych głośnikach.

no zrobić głośnik centralny..zaoszczędził byś wtedy :) ale odnośnie zrobienia takowego głośnika to chciałbym żeby się wypowiedziała jakaś osoba z DIY - czy trzeba skrzynke liczyć czy też nie.

Polecam Maestro I 120. W tej kwocie można kupić powystawowe modele. Ten model może startować w szranki z konstrukcjami trzy razy droższymi "zachodnich"(produkcja Chiny) producentów.

modeusz z Twojego 3 posta wynika ze masz to zle podpiete, jesli central ma byc tak samo podpiety jak reszta ro mija sie to z cele i mozesz spalic koncówki mocy po 2 kolumny na 1 koncówke to za duzo. Masz ampli?

czegoś tu nie rozumiem :I piszesz że twój sony obsługuje Pro Logic a wszystkie cztery kolumny masz podpięte pod przody, dlaczego nie pod tyły ??

Jeśli masz żeczywiście 4 podpięte pod przody to zastanów się nad kupnem centrala bo to będzie coś na zasadzie Dolby 3 stereo - takie niby kino na przednich kolumnach

dlatego że w moim pokoju zabardzo nie da sięustawić do kina domowego.Raz próbowałem ale w innej miejscówce były gorsze basy.A tak wogóle to zrobię zdjęcie pokou i pokaże jak stoją?Na zdjęciu będą3 kolumny.Lcd stoi po prawej stronie w drugim rogu pokoju.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zrób lepsze foty albo skup się i narysuj coś w paincie :D ale jeśli słuchasz sprzęta siedząc na kanapie na fotce to nie wiem czy ciekawy efekt da Ci głośnik centralny.

Ale najpierw zapodaj rysunki lub zdjęcia

Przy takim ustawieniu kolumn nie ma najmniejszego sensu rozmawiać o kinie domowym i efektach, bez sensu i bez efektu a dostawienie w ten bałagan jeszcze głośnika centralnego tylko pogłebi bałagan, zostawiłbym tylko dwa fronty a resztę sprzedał.

wiem że porażka zapodam jutro nowe fotki.Aha narazie to jest poałączone pod komputerek i lcd 19calowy :(jutro dam więcej zdjęć a narazie w paincie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeśli oglądasz filmy na twoim LCD to centralny musisz umieścić pod nim lub nad nim co się mija z celem bo będziesz za blisko niego, a gdzie kalibracja z pozostałymi głośnikami ?? w twoim przypadku myślał bym w pierwszej kolejności nad poważnym przemeblowaniem.

modeusz, 15 Gru 2006, 14:34

>też tak myślę narazie muszęustawić jak najlepiej kolumny.Sub nie ma znaczenia bo z każdego miejsca

>jest przeogromny bas

no nie tak do końca, ustawienie suba ma duże znaczenie przede wszystkim dla jakości basu, ustawienie suba w narożniku pokoju daje największy bas ale najgorszej jakości (zwykłe dudnienie), ustawienie suba na środku pokoju da nam najlepszy jakościowo bas ale może byc mniej odczuwalny/słyszalny - trzeba znaleźc kompromis między mocą a jakością basu....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.