Skocz do zawartości
IGNORED

Jolida 1501 RC a 1501 S ?

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - zakładam nowy wątek gdyż po temacie ostatniego trudno zorientować się o co się rozchodzi a zależy mi na szybkiej odpowiedzi..dzięki.

Jeżeli ktoś poda techniczne różnice to bardzo proszę o wnioski zrozumiałe dla "nieelektronika";)

https://www.audiostereo.pl/topic/30093-jolida-1501-rc-a-1501-s/

Taką odpowiedź dostałem od Jolidy :

" The 1501RC can be hooked up to any speaker, like a transistor amp.

The 1501S is a gray market item, no warranties or support.

Michael Allen "

pozdr.

• 1 rok później...

Jako, że moja 1501 RC dała mi poza przyjemnymi doznaniami także trochę zgryzoty (musiałem wymienić parę części - typowy chińczyk - kilka super elementów w cenie i reszta taki kicz byle działało - te kluczowe z tej "reszty" zostały wymienione - efekt: inny (=duuużo) lepszy wzmak) chciałbym zalecić przyszłym amatorom tego sprzętu trochę przemyślenia i zapoznania się z tematem...z kilku źródeł dowiedziałem się, że S jest jeszcze gorszy z punktu widzenia jakości części niż RC (tej "reszty") - plotki te pokrywają się w pewien sposób z tym co napisał mi Allen z Jolidy.

Ale!! Liczy się dźwięk - natomiast jeśli to tylko możliwe posłuchajcie egzemplarza przed zakupem albo konkretnie umówcie się ze sprzedawcą co będzie jak będą szumy i inne takie "Wzbudzenia"...

Dodam jeszcze, iż poza nerwem, że znowu coś nie tak ;) była to pouczająca przygoda audio (poznałem gościa z niesamowitą wiedzą i niesamowitym sprzętem audio - dużo rozjaśnienia w temacie;) i odsłuchałem NA SPOKOJNIE trochę klocków) pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.