Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy interes firmy - PKP odstrasza

Nijaki

Rekomendowane odpowiedzi

Tego niestety nie wiemy, natomiast pewne jest, że wydawanie publicznych pieniędzy odbywa się tam na tej zasadzie, czyli zero dbałości na co to idzie, za ile i czy jest potrzebne - ale pieniądze do końca roku trzeba wydać - fakt, ze często bez senu. Powód - zupełny brak odpowiedzialności za dokonywane wydatki, bezkarność wobec nadużyć i nieuzasadnionych, nietrafionych i zbędnych zakupów (nie mam tu na myśli tych urządzeń) - czego sam byłem niejednokrotnie świadkiem.

Vlad, za to jak się Mazda zacznie sypac to czesci bolą :)

W Astrze sypie sie to co ma sie sypać. W mojej już sie nie sypie, bo właśnie jest po blachaerce :D

Pozdrawiam

Molibden - po to jest procedura zamówień publicznych. I na każde pierdnięcie jednostka budżetowa musi rozpisywać przetarg, pewnie że często kupią coś niepotrzebnego, tak samo często jak w każdej innej dużej firmie inwestującej w infrastrukturę a nie tylko w fundusze inwestycyjne właściciela.

Być może nawet kosztu zainstalowania lub wyprodukowania nie musiało ponosić PKP jeśli np. to jest prototyp sfinansowany z dotacji B+R. A może te 35tys. to cena prototypu, a może całej instalacji, a może wynagrodzenie pani profesor od zwierzęcych krzyków, a może... ??? Ale tego nie wiemy.

Skoro nie wiemy, to po cholerę strzępić język takim pierdzieleniem o niczym??? Chyba tylko po to żeby znowu jakiemuś inteligentnemu inaczej fanowi kanapowej partyjki musiało wyjść, że państwowe jest złe i żeby mógł przedstawić swoją uniwersalną receptę na koklusz, syfilis i odciski zarazem.

Rozumiem że bardziej interesujący jest aspekt audiofilski wydawania takich dżwieków... Zastanówmy sie czy to przynajmniej w stereo, czy może nie dyskredytuje kondycjonerów NEELa??? :)))

Lancaster - a w co sypnąłeś? :)))

Jazz :-) przeżywa dysonans postdecyzyjny związany z przeprowadzką do >kartonu< we Szwajcarji. Oto bowiem chcąc uniknąć rosnących kosztów nieruchomości w Polsce i słabnącej mocy dolarów swoich, przeprowadził się do ekskluzywnej i cichej Szwajcarii. Od razu jednak musiał ponieść koszta zakupu odpowiednio ekskluzywnego angielskiego auta, bo swoja wieśniacką BeEmWuchą mógł się najwyżej pokazać bez obciachu w wieśniackiej Kalafiorni.

Jazz :-) po prostu zazdrości >pejbojom< i >rentieromkto nie pracuje ten nie je< :)))

No niestety Jazz :-) Prawda jest przykra. To właśnie kapitalizm i dobrobyt produkują ludzi którzy nie muszą pracować i bez tego żyć wygodnie oraz bezstresowo :)))

Po tylu latach emigracji w luksusie powinieneś się już do takich ludzi przyzwyczaić... Chyba ze jednak nie przebywałeś dość długo w aż tak ekskluzywnych miejscach jak sugerujesz :)

PS. Wpadło mi cos głupiego do głowy... Pewnie mnie wyśmiejecie... Czy NEEL nie mógłby wyprodukować jednego podobnego urządzenia (choćby i pięć razy droższego) które zamiast co 200 metrów przy torach ustawić na jadącej lokomotywie??? :))) To by dopiero było tańsze od mostów dla zwierząt! :)

Qubric, 9 Gru 2006, 20:46

>PS. Wpadło mi cos głupiego do głowy... Pewnie mnie wyśmiejecie... Czy NEEL nie mógłby wyprodukować

>jednego podobnego urządzenia (choćby i pięć razy droższego) które zamiast co 200 metrów przy torach

>ustawić na jadącej lokomotywie??? :))) To by dopiero było tańsze od mostów dla zwierząt! :)

Pomysł ciekawy ale nie oryginalny, pojawił się już w komentarzach pod tym artykułem gw. Chyba jednak musiałoby to urządzenie jechac z kilometr przed lokomotywą, żeby zwierzeta zdążyły sobie pójsc. Bo przed zarzynaną świnią pędzącą 100-160 km/h mogą nie zdążyć. Czyli na oddzielnej lokomotywie. I znowu masz problem, jak ostrzec przed lokomotywą ostrzegawczą :-)

Gość

(Konto usunięte)

...Jazz :-) przeżywa dysonans postdecyzyjny związany z przeprowadzką do >kartonu< we Szwajcarji...

A tam , poprostu chce mieć fajny scyzoryk i giwere z ekwipunkiem na strychu ( górze kartonu ) - tak go Vlad wystraszył.

Qubric, w nic nie trzeba sypać, jak blacha nie jest ocynk. Przyjrzyj sie starym Astrom, albo Kadettom.

Sypią sie progi i tylne nadkola czy jak to sie tam nazywa. Poza tym jak widzisz fanem motoryzacji nie jestem :)

Pozdrawiam

==> Lanaster

Jesli te odstraszacze maja na tych glosnikach zasieg 70 metrow to na lepszych beda mialy wiekszy :D

Wiec korzystajac z pomyslu qubrica (+ lepsze glosniki) zaba bedzie miala nie 2 sekundy a moze nawet 4 :D

==> Lanaster

Jesli te odstraszacze maja na tych glosnikach zasieg 70 metrow to na lepszych beda mialy wiekszy :D

Wiec korzystajac z pomyslu qubrica (+ lepsze glosniki) zaba bedzie miala nie 2 sekundy a moze nawet 4 :D

lancaster, 9 Gru 2006, 22:14 i inni wątpiacy :)

Toz napisałem że urządzenie na lokomotywę mogłoby byc lepsze (droższe). Przy prędkosći 120km/h wyprzedzenie 1 minuty oznacza wyprzedzenie 2 km... Czyli na lokomotywie musi stać jakis wysokoefektywny tubowiec którego bedzie słychać na torach w odległości 2 km :)))

Zamiast gównianych tesli w tubie niech użyją czegoś może z eidolonów... W końcu nawet cena 35*5= 175tys. złotych nie jest jeszcze granicą hi-endu. A przecież mówimy tu o poważnym profesjonalnym zastosowaniu! :)))

Uroczo jeśli komuś się trafi mieszkać w rejonie objętym działaniem takiego urządzenia :-) Natomiast faktycznie podawanie do publicznej wiadomości ceny takiego ustrojstwa jest jak proszenie się o to, żeby ktoś je ukradł.

pomysły Qubrica są jak zwykle głęboko przemyślane i rozważne - podróżowanie ( a w szególności np. z dziećmi ) pociągiem w którym regularnie "zarzynają świnię" może być doskonałą rozrywką. Qubric może ty w dzieciństwie naprzeciwko rzeźni mieszkałeś i stąd "jesteś jaki jesteś"?.

Dead_Dogu (/Rochu / Pitdogu / Jazzie, czy ile tam msz jeszcze tych nawiedzonycbh nicków),

jeśli chodzi o ciebie to w dzieciństwie naprzeciwko hycla mieszkałeś. Bo nie dość, że teraz jesteś martwy, to wyglądasz jakby wcześniej cię wszystkie psy z okolicy wyrypały od tyłu.

LOL Zdechły Pies i forumowa gwardia atakuje :))) Za chwile zewrą tak bardzo szeregi, że zacznie im z nogawek cieknąć.

PS. Jak wrzucam stron forum to słyszę reklamę w postaci muzyczki >LOVE, LOVE, LOVE!<

Buziaczki... Pieseczku :)))

• 5 miesięcy później...

A oto i to cudo, mam nadzieje, ze dzwieki w tym filmiku sa takie jak w rzeczywistosci, potestujcie na domowych zwierzakach ;):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.