Skocz do zawartości
IGNORED

Hajendowa forumowa sieciówka DIY

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

"Kolega" TOMDA (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) próbuje na DIYowcach biznesy kręcić?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i sprzedaje po 6,25 ?

Na allegro ten kabel dostępny był po 4,39 PLN a przy większej ilości można negocjować ceny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nieładnie, nieładnie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...

PRYWATNY GABINET NEUROLOGICZNY

Category Lekarze

SPECJALIZUJEMY SIE W KOMPLEKSOWYM LECZENIU ZESPOŁÓW BÓLOWYCH KRĘGOSŁUPA. WYKORZYSTUJEMY: REHABILITACJĘ, LECZENIE MANUALNE (KRĘGARSTWO),ELEKTROAKUPUNKTURĘ, FARMAKOTERAPIĘ. ZAPRASZAMY CODZIENNIE OD 12`` DO 17``.

DARSKI TOMASZ

SĄDOWA 7A

ZABRZE Poland 41-800

Tel ( 32 ) 2718341 Cellular 505089757 Fax 0322718341

Email [email protected]

Website

:)

kabelek nadal jest dostępny na alegro , po starej cenie u tego pana tylko trzeba do niego maila napisać.

Ale miałem okazje porównać sieciówke z niego do Havens Gates Red (tej tańszej) no i ruski poniusł sromotną klęske , poszedł do konta tzn, chwilowo napędza wzmak słuchawkowy a ten czeka na następnego HG.

Ja rowniez ostatnio pomachalem lutownica i wyczesalem taka sieciowke, ze w pierwszej chwili gacie spadaja, ale niestety nie da sie jej sluchac, tzn. jest super szybka, transparentna, bas wybitny, zejscie, zroznicowanie, barwa i nasycenie bardzo poprawne, energetyka totalna, wszystko wibruje, no i to ale... jedyna rzecz - srednica wpada w szklistosc, szkrzypce potrafia przyciac i dluzszy odsluch jest meczacy, poprostu za nerwowo i brak wykonczenia :-((, ale inne aspekty zdecydowanie lepsze od firmowych kabli...

ABs, 23 Lut 2007, 15:08

>Ja rowniez ostatnio pomachalem lutownica i wyczesalem taka sieciowke....

Pod co ja podlaczales gdy brzmiala 'szkliscie' (cd, pre, power)? moze pokazesz jakies fotki?

pzdr

Wieczorkiem sprobuje zgłębić tajniki HavensGates'a. Kabel jest mięki ,troche bardziej płaski niż okrągły , gróby jak z 10ruskich . Podejrzewam że składa się z jakiejś ilości pojedyńczych przewodów .Wieczorkiem zdjecia zapodam.

niestety, kabelek który zrobiłem wróżył dobrze ale nie wywróżył :/, posłuchałem.. coś nie tak, niby ok wszystko ale hmm, Vivaldi jakiś taki nijaki, szorstkie to jakieś ;>, spowrotem Furutech podłączyłęm i niestety albo stety... UF ;D, idzie kabelek do rozbiórki...;D, nie chce mi się czekać na wygrzanie..

Matthew, 23 Lut 2007, 20:05

>szkoda bo qrwa ładny..

jeśli kiedyś dojdziesz do stanu, że Ci zagra to wtedy powinieneś odstawić te lekarstwa które Ci lekarz przepisał ;-D

heh, Piotruś...

ja mam napady (jak każdy z nas), albo coś robie naraz pare rzeczy i natychmiast musze je kończyć bez względu na środki.. .albo leży wszystko .. jak mnie najdzie na kable to uch.. kończe takie coś tylko zabrakło mi koszulek term ;D ale to na inny wątek temat..

lica: 40x0.05mm i 2x 15x0.07mm to na jedną żyłę roboczą.. (plus lub minus) troche roboty jest..

Acoustic zrobił jakies wersje różne no i miało to "tło"... trzeba spróbować...

Ukryta Zawartość

post-5385-100007572 1172412198_thumb.jpg

post-5385-100007573 1172412198_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

splot: 2 takie warkocze w osobnych rurkach tefl i 3cia rurka pusta.. dla zachowania geometrii.. zobaczymy..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

powiem tak: między Neutralem XLR a XLRem z Witawy cienkiej nie było niemal różnicy u Magazyniera kiedyś, miedzy preampem a Drakulą.... IC też da się zrobić... ale.. Golden to już pozamiatał... ciężko ciężko dorównać DIY.. a miałem Siltecha SQ60B Gold to ten to już wogule pozamiatał Goldenem.. a jeżeli Siltech pozamiatał a AQ SKY to klasa wyżej od Siltecha... oszaleć można ;D

to wtyki Cardasa, kiedyś zaszalałem.. miedź srebrzona.. drogie ale raz zaszalałem.. fajnie się lutują ale nie ma jak konstrukcji kabla (np rurek tefl) przymocować do wtyku.. na przewodziku się to trzyma i wypala mieć koszulki dość długie by to trzymały..

komplet cardasików kosztował mnie 145zł u Petera kupowane...(dobre rzeczy kosztują ;D)

Matthew, 23 Lut 2007, 20:35

"...a miałem Siltecha SQ60B Gold to ten to już wogule pozamiatał Goldenem..."

Zartujesz? SQ60B zamiatal Goldenem?

Ja miałem Siltecha SQ80B G3 (czyli nawet wyzszy od Twojego) i zamienilem go na SonusOlive mojej konstrukcji... A Sonusowi to nawet do NeturalaXLR troche brakuje. Ten siltech u mnie mial slaby bas i ogolnie jakis 'suchotyczny' i ostry byl... Mozesz napisac jak ten Twoj siltech zamiatal goldenem;) ? Co bylo w nim tak lepsze?

pzdr

Matthew, 23 Lut 2007, 20:43

>to wtyki Cardasa, kiedyś zaszalałem.. miedź srebrzona.. drogie ale raz zaszalałem.. fajnie się

>lutują ale nie ma jak konstrukcji kabla (np rurek tefl) przymocować do wtyku.. na przewodziku się to

>trzyma i wypala mieć koszulki dość długie by to trzymały..

>

>komplet cardasików kosztował mnie 145zł u Petera kupowane...(dobre rzeczy kosztują ;D)

:D

Niestety jakość kosztuje - ja miałem przez jakiś czas Sonus Olive IC (pełna wersja) z bullet plugami - niestety jakoś mnie te bullety nie przekonały (potworny montaż/demontaż ...) Wolałbym coś zakręcanego

slvn, miałem siltecha i wpiąłem ze źródełka do pre (zamiast neutrala), pre>końcówa miałem goldena.. no siedziałem i słuchałem jak dziecko, nie muliło (aż tak).. scena przejrzystość i nie było ostro..bas no wszystko sporo lepiej.. niesttey miałem na jeden dzień i noc... ale zagrął dopiero po paru H, na początku myślałem że to jakaś pomyłka..

bezpośrednio z goldenem nie porównywałem u siebei ale u Twonka był lepiej na Siltechu niż na Goldenie i to sporo lepiej :/ ... ona ma lampy BAT VK30 + MPM na GM70 i tam siltech rządził...

Yotomeczek, 23 Lut 2007, 20:48

jakoś zbawienne nie wydają mi się te Bulet Plugi i wogóle wtyki ;D (styk w punkcie chyba ma większa rezystancję niż powierzchniowy..) pozatym że ładnie wyglądają, na 5mm się nie zmienia dzwięk...najważniejszy jest kabel

Cardas robi na Neutrikach (bardzo lubie XLRy, szczególnie srebrzone 15zł/szt), a nie na jakichś kosmicznych..i to jakoś gra, trzeba się wyleczyć z pewnych spraw ale i mnie to ciężko przychodzi ;D chociaż podświadomie wiem o wielu bzdurach heh ale ten wszechobecny marketing nie daje za wygraną.. ;D przykładem jest zajebiście wg mnie grająy MBL1531, a w środku jak zajrzeliśy zero cudów hehe zwykłe Panasoniki FC i rezystory Beyslaga ;D, liczy się układ..

Matthew,

czy ja dobrze widze, na tych zdjeciach Valhalli, ze te 6 drutow NIE MA klasycznej izolacji... Sa tylko te warkocze czarne i czerwone i przezroczyste rurki miedzy przewodami, ktore robia za izolacje. Ale te warkocze sa oplecione bezposrednio na srebrzonym drucie, moze to wlasnie jest cala tajemnica tego kabla - druty zawieszone w powietrzu...

Jak na to patrze, jesli rzeczywiscie one nie maja tej izolacji, to troche niebezpiecznie to wyglada... przy mocnym zagieciu kabla mogloby sie zrobic zwarcie...

pzdr

• 2 tygodnie później...

Jednym ze sposobów na wykonanie dobrej sieciówki jest:

puszczenie żył w rurce czyli izolacji powietrznej. Rurki te nalezy owinąc ekranem z miedzi. Otrzymujemy dwie zyły w rurce i dwie zyły idące po zewnętrznej stronie rurki czyli po ekranie co izolujemy tasmą teflonową. Żyły krzyzujemy z sobą. Pomiędzy żyłami puszczamy przewód masy. Całosc razem łączymy koszulkami termo co 20-cia cm. . Po obu koncach zamiast koszulek stosujemy owijkę z taśmy teflonowej i łączymy do wtyków. Całosć wciągamy w gustowną koszulkę zewnętrzną. Taki kabel można stroić wg. preferencji słuchacza (ale to już niech pozostanie tajemnicą). Miłego dłubania zyczy...... . Efekty będziecie mieli takie jak czystosć surowca jakiego uzyjecie do budowy swojej sieciówki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.