Skocz do zawartości
IGNORED

Ekstremalnie tani zestaw audio

pawelgosk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znajoma poprosila mnie o rade w sprawie kupna zestawu audio. Problemem jest to ze ma na to przeznaczone bardzo male fundusze mianowicie max 250 zl. Zastanawiam sie czy za taka cene szukac jakiejs plastikowej mini wiezy czy odzielnych malych klockow i jakis monitorkow a jak to jakiech ?

pozdrawiam i dziekuje za wszelkie uwagi

https://www.audiostereo.pl/topic/30142-ekstremalnie-tani-zestaw-audio/

hmm, stary mało:( jedyne rozwiązanie to niski model Vintage, w cenie około 150zł masz juz radio i wzmacniacz, polecam pioneery SX-434, 450 i podobne. do tego CD, najlepiej Sony, bo dobre lasery, modele 291, 391, 395, przedział 50-70zł. czyli samą "wieze" masz juz za 200zł. a kolumny za 50, hmm, no musiałbys dokulac jeszcze z 50zł.

To ma byc z kolumnami? :) SI t-amp plus sjakies monitorki... No ale i tu bedzie trudno sie zmiescic w 250zl... Chociaz ja sie na poczatek zmiescilem :D Tylko, ze warto do t-ampa podpiac jakies lepsze kolumienki niz cos za 60zl z allegro :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena koło 200zł

Ukryta Zawartość

jakies 150

Ukryta Zawartość

stawiam 240-260

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kilka lat temu znajomy kupił taką miniwieże Panasłonika, jak ta z Allegro:

Ukryta Zawartość

Byłem absolutie pozytywnie zaskoczony dźwiękiem. Ale (UWAGA!) koniecznie trzebaby ją kupić z oryginalnymi głośnikami, tam jest zastosowany bi-amping, na tej aukcji jest bez glośników! A głośniczki były w drewnie... :-)

W podanej kwocie myślę, że rozsądnie będzie rozejrzeć się za tego typu sprzętem.

Ukryta Zawartość

Panasoniki z tej serii rzeczywiście bardzo dobrze grają, poniżej masz ten sam zestaw ale z głośnikami

Ukryta Zawartość

niech spóbuje dołożyć, albo jak człowiekowi nie zejdzie to napisze do niego, moze opuści do 300 stów, warto. Moim zdaniem za taką kwotę nie ma co się gimnastykować w sklądaniau z klocków, bo starczy góra na dwa klocki, które będą stare (co poniektórzy nazywają "vintage", ale nie wszystkie są vintage :)), bez pilota itd. a w tej wieżyczce i pilot i cd i magnetofon i radio, poza tym bardzo łądnie wygląda i dobrze gra.

Chruper

Ukryta Zawartość

odpuść sobie kartonówki dobrze radze. zadna kartonówka ci nie zagra jak taki Vintage pioneer i jakies tanie kolumny,

polecałbym heco, bo są dobre i tanie. za 350zł juz masz zestaw na początek. a tak będziesz tkwił w błędzie plastikowej wieży.

> denon.dcd.2560

Wiem o co Ci chodzi, ale zauważ, że człowiek chce pomóc koleżnace i kwota jest malutka, maciupiutka i pomyśl . . . dziewczyna dostaje za tę kwotę góra dwa elementy zestawu, na przykład głośniki i wzmacniacz . . . i co ona z tym zrobi? Nie będzie miała ani CD, ani magnetofonu, bo pewnie ma trochę kaset ze starych czasów, jeżeli porusza się w takich kwotach. Poza tym też bez radia, itd. Podszedłem do tego bardziej patrząc na jej możliwe potrzeby i funkcjonalność. W opcji z Panasonikiem otrzymuje wszystko, ładnie wyglądające, naprawdę nieźle grające (zaznaczam, że w porównaniu do obecnie dostępnych wieżyczek w supermarketach na poziomie do 1000 zł i nie wielu ponad). Będzie się cieszyć i bedzie miała fan - nie tylko z odsłuchu muzyki, a to przecież też ważne.

Poza tym jeszcze pilot (funkcjonalność).

Później . . . kiedyś . . . wstawi se tę wieżyczkę do kuchni :) . . . i nigdy jej nie sprzeda :) . . . będą to jej pierwsze kroki, sentyment, którego nie będzie chciała się pozbyć :)

>Kilka lat temu znajomy kupił taką miniwieże Panasłonika, jak ta z Allegro:

>

Ukryta Zawartość

>Byłem absolutie pozytywnie zaskoczony dźwiękiem.

ja tez tak uwazam, kupilem tego sprzeta pare lat temu dla siostry (nowka za 1200 talarow) i gra do dzis. Do dzwieku za te pieniadze ciezko sie przyczepic.

> Ale (UWAGA!) koniecznie trzebaby ją kupić z oryginalnymi głośnikami

prawda!

BTW oryg. kolumienki zawieraja jakis maly (7cm ?) szerokopasmowiec i chyba 14cm woofer

Ukryta Zawartość

Najlepszym rozwiazaniem bedzie radio Tivoli...z drugiej reki. Pozniej wstawisz je sobie np do lazienki, lub kuchni nad piecem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

denon.dcd.2560,

"zrbómy test. ty przynies taką kartonówke, a ja 30 letniego pionka (...)"

Daj spokój człowieku, to nie o to chodzi. Ten klocek naprawdę ładnie grał. Sam byłem zaskoczony. Od strony konstrukcji to też była ciekawostka. Kolumny w drewnie oraz bi-amping (!!!). Widać, że ktoś nad tym pomyślał. Widziałeś kiedyś bi-amping w miniwieży? Tego się nie robi z oszczędności. Sądzę, że była to próba zrobienia konkurencyjnego i tańszego Pianocrafta. Kosztowała ponad 1000 zł. Więc jeśli dzisiaj można to w dobrym stanie kupić za około 300 zł, to moim zdaniem warto.

>zrbmy test. ty przynies taką kartonówke, a ja 30 letniego pionka za 150zł i kolumny heco za

>100-150. zobaczymy kto wygra rywalizacje. poległbys na całej linii.

nie badz wacpan taki pewny ...

witam. dodam tylko ze własnie posiadam miniwierze panasonica pm sd71 i faktycznie sprzet posiada system bi amp. czasami wysokie tony bywaja ostre ale ogolnie mozna powiedziec ze sprzet naprawde ładnie gra. i to napewno jest konkurencja dla pianocrafta choc panasonic nie odtwarza dvd !!! ale ogolnie polecam.

denon.dcd.2560, 11 Gru 2006, 23:26

>chruper->

>zrbmy test. ty przynies taką kartonówke, a ja 30 letniego pionka za 150zł i kolumny heco za

>100-150. zobaczymy kto wygra rywalizacje. poległbys na całej linii.

No tak, a przyjdzie taka chwila, ze dziewczyna bedzie chciala zaszalec badz jakas imprezka sie trafi. W takich wypadkach oczywiscie Loud+Bass+Trebele i wszystko ile wejdzie i pionek nie wytrzyma...

Jesli juz mialo by byc cos starszego to ze wzmakow polecil bym JVC AX1/AX2. To stare wzmacniacz ale maja zabezpieczenia termiczne. Kolega to mial (AX-1) i przy nim balowalismy. Spalic sie nie spali, a dzwiekowo calkiem fajny.

Moze byc jeszcze Dual CV-1280. Bardzo sympatyczny, tylko trudno go dostac. Jest z okolo 87 roku, kolega wyrwal go za 150zl w stanie technicznym idealnym a wizualnym bardzo dobrym.

Polecam miniwieżę Denona

Ukryta Zawartość

Napewno będzie taniej niż 250zł.

Kupiłem jakiś czas temu taką samą dla mojej córki i zdziwiłem się klasą dźwięku.

Tylko jest bez pilota i nie ma wtedy regulacji barwy dźwięku, ale okazało się że nie jest potrzebna. Jak ktoś lubi duzo basu to jest klawisz superbas.

Poprzednia wieżyczka Pioneera poszła od razu do kąta.

Ukryta Zawartość

a zalozyciel watku mial problem z necikiem przez kilka dni a teraz uwaznie czyta watek ;)

narazie probuje na allegro postanowilem sprobowac trafic na jakas okazje. W tej chwili przychylam sie do zakupu albo jakiegos amplitunera poniemieckiego albo wzmaka (tylko wtedy dochodzi problem tunera) zeby mial z 25-35W do tego jakies 2-drozne monitorki tez raczej niemieckie bo mozna cos z tego tanio wyrwac i moze jakis niski model cd jak sie wyrobie. Jutro bede na wolumenie to moze cos upoluje.

pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie :)

a moze jednak taka zabawka?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bedac na wolumenie trafilem zepsutego WS442 wraz z tunerem i korektorem za grosze, cala niedziele poswiecilem naprawieniu go i tunningowi wg wskazowek z watku o tym wzmacniaczu na forum. Nadal mam problem z tunerem bo wbrew zapewnieniom sprzedawcy okazalo sie ze ktos w nim grzebal i chyba nie wyszlo mu przestrajenie, moze ktos ma doswiedczenie w naprawianiu takich sprzetow(tuner AS642 z glowica GFE105)?? Interesuje mnie rowniez czy WS442 da rade 4 omowym kolumnom?

pozdrawiam

Proponuję udać się do "nie dla idiotów", a tam kupisz w tej cenie coś co będzie cieszyć :)

Aaaa widzisz na wolumenie wydałeś grosze i dup..., a w "nie dla idiotów" wydasz podobną kasę, a będzie lepiej :)

> pawelgosk

Miałem też kiedyś tuner Diory. Chyba nawet ten sam model.

Nie wiem, jak to jest zrobione u Ciebie, ale ja mojego nie przestrajałem, tylko wymieniłem całą głowicę UKF.

Już nie pamiętam, ile kosztowała głowica, ale naprawdę niewiele.

Przestrajanie jest bardzo trudno zrobić DOBRZE domowym sposobem.

A przy wymianie głowicy roboty mało, a efekt raczej pewny.

Janusz z Torunia

no tak wszysko ladniutke by bylo ale za kwate ktora mialem do dyspozycji mozna sobei kupic jedynie cos w stylu bomboxa, a taka poprwiona unitra bije z pewnoscia niejedna mini wieze do kilkuset zl a design i brak pilota zawsze mozna jakos przebolec, dodatkowo sporo sie mozna nauczyc grzebiac w takich sprzetach a glowice chce sam przestroic bo potrzebe do tego sprzety znajde na wydziale ;)

Kwota maciupeńka rzeczywiście ale coś się za to znajdzie. Najmniejszy kłopot z magnetofonem, bo jakiś tam ale sprawny można dostać i za 20 złotych. A za 50 coś już naprawdę solidnego. Warto przy tak małej kwocie wybrać raczej nie wzmacniacz ale starszy amplituner za 100-150 złotych. Choć - sam niedawno kupiłem starszy wzmacniacz Kenwooda na Allegro za mniej niż 130 złotych. Pierwsze wrażenia są pozytywne. Łatwiej jednak o tani amplituner niż o wzmacniacz. No i mamy radio w komplecie. Odtwarzacz CD można nabyć i za kilkadziesiąt złotych. Kiedyś polecałem z własnego doświadczenia starsze taniutkie CEC'e. Od tego polecania (nie tylko ja to robiłem) chyba poszły na Allegro w górę ale może to też przez zbliżająca się gwiazdkę. Jeśli jest w pokoju komputer, to zakup odtwarzacza można odłożyc na później i kwota do wydania będzie ciut mniejsza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.