Skocz do zawartości
IGNORED

Upadek kolumny na podłogę :(

darek_74

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mój pies z radości wskoczył na kolumnę i ta walnęła o podłogę.

Oznaki widoczne - wyskoczył terminal przyłączeniowy i musiałem go wepchnąć z powrotem.

Kolumna jest na gwarancji i nie chce jej rozkręcać.

Jak myślicie czy coś mogło się w środku z nią stać - z uwafi na mełe dziecko nie mogłem jej wczoraj przetestować na dużym poziomie głośności przy w miarę głośnej muzyce gra normalnie

pzdr,

Darek

https://www.audiostereo.pl/topic/30184-upadek-kolumny-na-pod%C5%82og%C4%99/

Witam,

zawsze zastanawiają mnie ludzie którzy znajdują czas na odpowiedzi w stylu Prezesa2005 ale skoro lubi.

A wracając do tematu - to dzięki opini użytkowników forum chciałe trochę się uspokoić :) bo wydałem na nie prawie 4000 a zdążyłem się nacieszyć ok pół roku.

Oczywiście moja kobieta stwierdziła że nic sie nie stalo co gorsze nawet próbowała tem fakt przede mną zataić jedynie moja intuicja podpowiedziała mi że coś jest nie tak z ustawieniem kolumn i w gąszczu krzyżowych pytań prawda wyszła na jaw - bo wszystko zdarzyło sie podczas mojej nieobecności.

Mam nadzieję że wszystko jest ok po pewnie głośnik niskotonowy do KEF'a IQ7 kosztuje z parę stówek,

pzdr,

Darek

no wg mnie jedynie wkstremalnie mocne uderzenie mogłoby uszkodzic głośniki, wiec pozbądź sie autosugestii w stylu "cos chyba jednak jest nie tak, kurcze...." bla bla. bedzie dobrze, i jest dobrze. jesli gra to pogra. zwłaszcza, ze jesli kolumn spadła, a nie uszkodziła sie obudowa, no to juz tym bardziej. spoko jest dobrze wypij czteropak i zapomnij o problemie którego nie masz.

A padało na twarde czy miękkie? Bo jak na dywan itp. to moim zdaniem nic się nie powinno stać.

A Małżowince to daruj - moja tak samo mnie "chroni" przed różnymi katastrofalnymi wieściami.

zwolennik łagodności

bo zwierze to musi mieć traumę związaną z kolumną. Swierzak (kotek) tylko raz wskoczył na nią. potem wiedział, że nie wolno:) krófka (to inny kotek) tylko raz spojżał na membranę i sięgnał pazurkiem. Szybka reakcja sprawiła, że pazurki ostrzył już gdzie indziej:) Dla tych co mają ochote nasłać na mnie obrońców praw zwierząt informuję, że kotki mają sie nieźle:) Ale obawiam się, że psa się jednak tego nie nauczy....

Kolumna po upadku nie nadaje się już do użytku. Wstrząśnięty magnes traci swoje właściwości i głośnik będzie grał fatalnie. Lepiej sprzedaj kolumny lub wyrzuć jak ci nie szkoda!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.