Skocz do zawartości
IGNORED

zmiana dzwieku przez kable glosnikowe

trunek

Rekomendowane odpowiedzi

witam!!!chce zmienic swoje kable glosnikowe na jakies inne ale nie wiem czy roznica bedzie odczuwalna???czy dzwiek i brzmienie zostanie takie samo??? posiadm amplituner sony str-de 485 i kolumny Jamo s 708!!!! Z gory dziwkuje za sugestie i opinie

https://www.audiostereo.pl/topic/30205-zmiana-dzwieku-przez-kable-glosnikowe/

do trunek

>chce zmienic swoje kable glosnikowe na jakies inne ale nie wiem czy roznica bedzie

>odczuwalna???

nie wiem zauważyłeś że twoje pytanie nie ma odrobiny sensu, to pytanie w stylu:

"chciałbym zmienić buty w których chodze na inne, czy róznica będzie odczuwalna"

a skąd ktoś ma wiedzieć jakie masz dziś i na jakie chcesz zmienić ? szukasz wróżki ?

i nie dziwkuj bo to niezdrowe ...

chce zmienic na :

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-

Ukryta Zawartość

a teraz mam zwykle miedziaki!!!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

trunek, 15 Gru 2006, 14:36

>witam!!!chce zmienic swoje kable glosnikowe na jakies inne ale nie wiem czy roznica bedzie

>odczuwalna???czy dzwiek i brzmienie zostanie takie samo??? posiadm amplituner sony str-de 485 i

>kolumny Jamo s 708!!!! Z gory dziwkuje za sugestie i opinie

Chłooopie .... zmień wzmacniacz ( głównie ) i głośniki a kable zostaw jakie masz obecnie.

co do kabli to nie wiem czy mam wzmaka ciachnietego (słabszy na lewy kanał) bo jedna kolumna mi ciszej gra ale to słychac dopiero jak gałka potenciometra jest wychylona na jakies 0.5% jak no juz na 1.0% to jest ok

zastanawiam sie czy to wina kabli czy moze wzmaka do prawej kolumny idze kabel miedzak łaczony w 1 miejscu (skrecony i lutowany) a 2 to taki za 2.5zł hehe jak myslicie ?

majmaj, 15 Gru 2006, 16:04

>co do kabli to nie wiem czy mam wzmaka ciachnietego (słabszy na lewy kanał) bo jedna kolumna mi

>ciszej gra ale to słychac dopiero jak gałka potenciometra jest wychylona na jakies 0.5% jak no juz

>na 1.0% to jest ok

>zastanawiam sie czy to wina kabli czy moze wzmaka do prawej kolumny idze kabel miedzak łaczony w 1

>miejscu (skrecony i lutowany) a 2 to taki za 2.5zł hehe jak myslicie ?

Yyyyyy myślę że Ty dla odmiany to już powinieneś sobie kupić nowe kabelki ...

majmaj, 15 Gru 2006, 16:15

>wiec to wina kabli? mozesz jakos uzasadnic odp?

Nie twierdzę że to w 100% wina kabla , ale sztukowany kabel ( na jednym z kanałów ) napewno dźwięku nie poprawia. Myślę że zwiększony opór może powodować podobną nierównowagę jednak to zależy czy kabel nie jest utleniony na złączeniu, od cyny itd. itd. Choć pewnie większy wpływ ma tu wzmacniacz ale to jest takie gdybanie bo pewnie się jeszcze okaże że dopuściłeś się innego katastrofalnego błędu który to powoduje.

trunek>>>

jak masz nadmiar gotówki i nie wiesz na co wydać - to kup kable... będzie grało tak samo, ale wyglądało lepiej.

ps.

jak masz możliwość to wypożycz jakiś kabel (dużo lepszy niż twój - i żeby fajnie się nazywał :-)) i sprawdź czy słyszysz różnicę, jeżeli tak to śmiało możesz inwestować w kable. Ja wypożyczałem drogie kable i sprawdzałem na swoim sprzęcie... różnic nie było... przynajmniej ja nic nie usłyszałem. Przy czym nie chodziło mi o poprawę na lepsze, tylko sprawdzenie czy rzeczywiście są jakieś różnice.

majmaj>>>

kup tego po 2,5zł całe odcinki i sprawdź, jak będzie tak samo to

potencjometr masz do wymiany.

pzdr

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.