Skocz do zawartości
IGNORED

grado sr60 help!!!!!!

dominion

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie polecam Grado... 60 siątki są muzykalne, słuchasz w nich muzy nie sprzętu .. i to jest super . Piękna barwa . I w sumie lekkie i wygodne. Nie są tak jak napisali przedmowcy moze tak wyrafinowane w górze pasma i przestrzeni ale maja to (coś) co pozwala słuchać z przyjemnością.. Ja rekomenduje je w 100% a słuchałem wiekszosci słuchawek do 600 zł

u importera firmowego 200$,w ue sa za okolo 110-130euro,a u nas gosciu na allegro(sklep najzwyklejszy)sprowadzil je i sprzedawal za 269,to jest ponizej cen w eu,nie wiem jak to zrobil ale wlasnie wtedy zrobilem rekonesans o nich na hi head i odrazu kupilem

Tutaj są 70zł droższe. Ale i tak taniej niż 100ojro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chcialbym podziękować za zainteresowaniem moim pytaniem!

W sumie skoro te Pioneer'y są porównywalne do Sennek 600 to czemu nie.Szukałem ich na allegro ale nie ma w tej chwili ofert.Jeżeli cena oscylowała około 250 złotych to myśle że to przystępna cena.Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to słucham(raczej czytam)uważnie i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!

Kontakt z nami:

Kraków

[email protected]

tel: (012)648-22-57 wew.28

kom: 602-638-638

Nowy Sącz

[email protected]

(18)442-28-39

to wyzej to dane sklepu od ktorego kupilem pioneery,zadzwon do nich i zapytaj sie czy jeszcze maja

ale pamietaj o jednej rzeczy, jezeli chcialbys posluchac wszystkich szczegolow jakie oferuja te sluchawki to pomimo 45omow i tak dopiero na wzmacniaczu zagraja super i jeszcze jedno przygotuj sie ze dlugggooooo beda sie rozgrzewac,u mnie z dnia na dzien sa coraz lepsze a to juz trwa i szczerze powiedziawszy jestem pod wrazeniem jak dlugo sie rozgrzewaja,najwazniejsze ze przestrzen moim skromnym zdaniem lepsza nic w akg 501 (701 nie sluchalem)reszts jak pisalem, moze pas pytanie to czemu slucham tonsili w takim razie ,ano tonsile sa cotu duzo mowic wierne na tyle na ile to mozliwe,426 t osluchawki ktore sie zmienia jak sie wie czego chce dalej... 524 szukac i jak sie znajdzie trzymac i dbac o nie , bo tak szczegolowego oddania plyty jeszcze nie slyszalem jak za ich przyczyna,kiedy je wlozylem poczulem sie jakbym zaladowal DACa i nagle wszystkie nawet najdrobniejsze musniecia slychac, znow sie rozpisuje o tonsilu :) no coz teraz wiem ze naprawde sa dobre, a czemu przyjemnie sie slucha pioneerow i np senn 600 czy 650 bo to sluchawki do sluchania,wypelnione,miodne ale napewno nie wierne w przekazie ,poporstu czynia muzyke mila dla ucha,to moje zdanie,miedzy innymi akg wie co to znaczy neutralnosc,czesto pada zarzut ze mja za malo basu,nie prawda,poprostu basu w utworze nie ma wiecej tylko nasze sennki czy np moje pioneery je podbijaja i koniec z koncem dzwiek do sluchania......ale to juz na inny temat,dzwon do gosci moze jeszcze maja pare.

Jako że portfel ostatnimi czasy schudł duuużo więc zmuszony jestem poczekac z kupnem(licze sekundy)ale to tuż tuż...Wysłałem im mejjjjla z pytaniem o te Pioneer'y.Może troche się upieram ale jeszcze mnie intrygują te Sony MDR-V700,dobre parametry mają,no i tez można za 250 zeta kupić.Powiedzcie coś o nich,może to zwykła tandeta z ładnymi cyferkami technicznymi?Jeszcze raz dzięki za info.Pozdrawiam.

daruj sobie te soniaki, nie sa niczym szczegolnym i zaufaj mi ze wygrzane pioneery zagraja przepieknie,a pozatym wygoda taka ze nie ma sie wogole uczucia ze ma sie je na glowie

swego czasu czytalem o tych soniakach i mialy byc nastepcami v7 i niestety kaszana,odradzam

wlasnie slucham swoich sd 524 no niestety to jest klasa nad klasami (nie sluchalem grado rs1 i 2) ale fostexy przejrzane sennki wszystkie akg spora czesc i tonsile wygrywaja bez problemu zaznaczam tu ze moje odczucia odsluchowe so subiektywne jak kazdego z nas, ale uwazam ze to inna klasa grania(sd524) mniodzio:)

nie wiem czy ktos je ma jeszcze na forum ale z moim lampowcem wymiataja konkurencje ,no i jeszcze ten wyglad-klasyka w pelnym tego slowa znaczeniu(stan moich idealny zarowno brzmieniowo jak i wizualnie,no i ten dzwiek,bez przebarwien i sztucznych podbic :)

ps Mju SIC zadzwon do nich bo na maile moga nie odpowiedziec(tak bylo ze mna)maja sporo roboty i lepiej do nich zadzwonic to moja rada

a więc tak,mają te słuchawki, chodzi mi o Pioneera se-1000,ale.....to już ostatnie pytanie obiecuje,czy nie warto jednak Grado Sr-60?właśnie są na allegro za 330 złotych...dzięki za informacje juz raz któryś:)

discomaniac71

pisalem jakich sluchalem sluchawek,a o tonsilach wypowiadaj sie jak bedziesz je mial wygrzane i przesluchane pare godzin bo wiem ze latwo o nich mowic z powodu ze sa polskie i ze sie sluchalo nie wygrzane albo zniszczone,powiem ci tylko ze dla mnie barwa i nasycenie(nie przesycenie jak w hd600) sd524 sa poprostu lepsze,hd650 ma moj brat no i po porownaniach zreflektowel sam ze podziwia sd524 wiec sorry ale mow kasza o czyms jak poznasz

teraz sam szuka sd524 i zazdrosci mi moich :)

chcialbym tylko zaapelowac ,ze nie sugerujmy sie tu cena

mam jeszcze fostexy 40stki i sorry ale moniotowe brzmienie to jezeli juz to one,wiec to co sluchalem to sluchalem,uwazam sd426 a w szczegolnosci sd524-zupelnie inne brzmieniowo.

co do pioneerow to na zachodzie mowia o nich jezeli znudzila ci sie jasnosc RSow grado wez te(czytaj pioneery)

ja je uwielbiam za przestrzen,dobrze zbudowane nagrania momentami wydaja sie 3d.

co do kolegii ktory ma wybor grado czy pioneery, no coz wybor nalezy do ciebie,ale jezeli szukasz przestrzeni to grado mozesie schowac....nie neguje jak pieknie graja,bo maja one swoj urok,wole pioneery ktore mja kopa,szczegolowos i jak narazie nie pokonana przestrzen,cos jakby polaczyc akg i senki

grado duzo krocej sie wygrzewaja,pioneery niestety dlugo,zupelnie jak hd650

...jak obiecałem więcej pytań nie będzie(dotyczących słuchawek)jeszcze się nie zdecydowałem ale to kwestia czasu i jak powiadają sytości kieszeni,za wszystkie propozycje wielkie dzięki i pozdrawiam...Mju SIC...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.