Skocz do zawartości
IGNORED

Samsung HD950 a HDTV

Krakoof

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dvd Samsunga HD950 podpiętego kabelkiem HDI do TV LCD Sharp 37XD1E;

aby przetestować możliwości telewizora pościągałem od ludzi różne testy dla telewizji HD:

- dwa pliki testowe Samsunga są w formacie *.avi

- dwa kolejne w mpeg

Samsung nie czyta żadnego z powyższych, dlaczego ??

Przy plikach avi wyskakuje info: "no codecs" a przy odpalaniu mpeg'ów zawiesza się (dodam, że wszystkie pliki na komputerze PC chodzą bezbłędnie)

https://www.audiostereo.pl/topic/30310-samsung-hd950-a-hdtv/

Krakoof

samsung HD950 to odtwarzacz PAL a nie HDTV, a wszystkie dema w sklepach są albo puszczane z kompa, chyba że widzisz tam odtwarzacz blue-ray albo HD-DVD, innej możliwości nie ma.

Są też oczywiście dema w PAL o bardzo wysokiej jakości i skalowane przez taki odtwarzacz np do 720 o niebo lepiej wygladają od znanych nam materiałów z DVD PAL

Byłaby to rewelacja na skalę światową. Odtwarzacz za 500 zł odtwarza materiał HD. Niestety, to zwykły DVD z możliwością skalowania do 1080i. Nic więcej.

>Krakoof

Nie czytałeś żadnego wątku na formu o nowej generacji odtwarzaczy HD DVD o Blue-Ray?

Witam moze to co napisze odbiega od tematu ,ale jak ktos kupi szmelc powinien przestrzec innych. Ja wlasnie sie nabralem kupujac samsunga HD860 kupilem go tylko dla tego ze chcialem wykorzystac gniazdo hdmi jakie mam w lcd bo 2 eura mam wykorzystane przez nagrywarke i tuner sat s video magnetowid no i musialem kombinowac. Ale do zeczy mialem dvd Panasonic s 42 ktory odtwarzal kazda plyte szczegolnie mp3 i cdr kazda, aten sie zacina nawet na orginalnych wkurzajace mowie wam ,troche lepiej z obrazem nie zle chodza divixy obraz dosc dobry ale bez roznicy czy to hdmi czy zwykle euro.Nie polecam tego odtwarzacza.POZDRAWIAM wszystkich i wszystkiego najlepszego .

kupiłeś uszkodzony..... normalnie Szajsungi żrą wszystko - mój się nie przejmuje nawet jak płyta ma ogromne rysy - przez 2 lata stanął na jednej płycie jak do tej pory

póki możesz korzystaj z gwarancji

Słuchając rozumu....

do dariusz964

jak rozumię kupiłeś go w ciemno i nie czytałeś wczesniej żadnych opinii o nim ?

bo jesli czytałeś to nie zastanowiło cię dlaczego inni chwalą te odtwarzacze ? zanim napiszesz taką opinię to sprawdź, bo po takich wpisach powstają dziwne powtarzane przez innych opinie.

możesz wyjaśnić swoją ocenę co końcu jest źle ? zacina się na cdr z mp3, czy zacina się na oryginalnych z mp3 ? z obrazem lepiej ? to po kiego czorta kupujesz odtwarzacz z hdmi skoro zależy ci na mp3 ?

moze tv ma cienki i dla tego różnicy nie widzisz ?

podsumowując nie polecasz bo ? zacina się na oryginalnych płytach z mp3 - tylko takie mam wnioski z twojej wypowiedzi

Zacina sie na plytach nagranych z kompa sa to i mp3 i audio, a wiem co mowie bo mjalem skale porownawcza plyty ktore czytal panas a nawet pionek 350 dla tego sa za trudne byc moze faktycznie cos nie tak z tym laserem a juz pisalem po co mi bylo zlacze hdmi.

jeśli by tak było jak piszecie to może się okazać że HD860 to jakaś podpierducha nie mająca nic wspólnego z seriami x45 czy też x50

i nie jest to wcale takie niemożliwe patrząc po cenie....

Słuchając rozumu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.