Skocz do zawartości
IGNORED

problem GC i CD MICROMEGA 5

nicram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niedawno udałem się do znajomego posłuchać jak będzie brzmieć GC u niego, lecz nic z tego nie wyszło.

Ku mojemu zdziwieniu w głośnikach nie było słychać muzyki lecz jeden wielki przester (jak by gitara z pieca grała)

Czy powodem może być np. zbyt duży sygnał wyjściowy z CD MICROMEGA 5 ?

Na innych sprzętach gra normalnie (dvd, cd innych firm) nic takiego nie miało miejsca.

Jakieś pomysły co zrobić z tym fantem

Potencjometr w GC mam 2x50K

https://www.audiostereo.pl/topic/30373-problem-gc-i-cd-micromega-5/

>Czy powodem może być np. zbyt duży sygnał wyjściowy z CD MICROMEGA 5 ?

A co znaczy zbyt duży sygnał wyjściowy?

U mnie GC gra z preampem, którego sygnał wyjściowy może mieć max nawet 14V.

Bardziej uwierzę w to, że kolumny kolegi są niezwykle trudnym obciążeniem dla tego GC.

Jakie kolumny, jaka impedancja? A jakie trafo zasilające w GC?

no grac to nie grało tylko było słychac pierdzenie:).Moim cos z GC kolega ma nie tak,badz nie polubił sie z moim sprzetem.Szczeze to myslałem ze GC sa bardziej uniwersalnymi wzmacniaczami......Do seryjnych wzmacniaczy przeciez nie dodaja róznych wartosci rezystorów i potencjometrów zeby kazdy sobie podmienił jak mu nie zagra............

o tym własnie kolece cały czas mówie :) ale on zwala ma mój sprzet:).Co do tego "grania" to nie grało ale było jedno wielkie charczenie,i napewno nie jest to spowodowane trudnoscia w napedzeniu kolumn!.Wiem ze GC nie sa znów szalenie wydajne,ale ja znów nie dysponuja koncówkami mocy o duzej wydajnosci tylko wzmacniaczem zintegrowanym 2x60W,fakt,wydajnym bardzo,no ale bez przesady,ze moje kolumny sa tak trudne zeby GC na strarcie pierdział......

Jeżeli GC z innymi odtwarzaczami gra poprawnie to obstawiam, że Micromega ma na wyjściu małą składową stałą.

Nie wydaje mi się aby GC nie poradził sobie z konstrukcją dwudrożną kolumn.

Wyjście jakiś dobry preamp (zapewne odseparuje składową stałą) lub kondensatorek w tor audio.

jak już pisałem wyżej mój GC gra normalnie z innymi odtwarzaczami tylko i wyłącznie z tym CD nie chciał współpracować, wiec nic nie mam skopane w masie ani w niczym innym w nim, bo by na innych sprzętach też było nie tak jak należy, gra normalnie bez przesterów i zniekształceń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.