Skocz do zawartości
IGNORED

Budzetowy z. stereo - co by tu zmienic?

Mr_Archers

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakis czas temu za namowa tutejszych bywalcow wpakowalem sie w second-hand z allegro (co okazalo sie ogromnym bledem, ale mniejsza juz z tym) i zakupilem taki zestaw do sypialni:

Denon PMA-680R

Onkyo DX-7222

Yamaha TX-550RS

Wharfedale 9.1

Teraz mysle, zeby cos w tym zestawie zmienic, jednak moj budzet jest dalej ograniczony wiec chodzi tu o niezbyt przelomowe zmiany. Muzyka, ktorej slucham, to przede wszystkim rock progresywny i jazz.

Najgorzej w zestaw wkomponowal sie chyba CDek (dzwiek jakis taki malo selektywny i przestrzenny), w zwiazku z tym mysle o wymianie go w 1. kolejnosci. Tutaj jednak zastanawiam sie, czy nie warto by bylo kupic odtw. DVD z mozliwoscia odtwarzania mp3, jako ze posiadam sporo tychze, a nie oplaca sie ich wypalac na osobnych CD. Wiem, ze to malo audiofilsko, ale nie chce kupowac jakiegos 20-letniego cuda tylko do CDekow, gdyz prawdopodobnie bardzo szybko cos w nim padnie. Poza tym to sprzet cyfrowy wiec roznice pomiedzy poszczegolnymi konstrukcjami chyba nie sa ogromne (tak gdzies czytalem, zatem moge sie oczywiscie mylic). Glownym wymaganiem jest dla mnie cicha praca napedu i obecnosc pilota (tak wiem, znow nieaudiofilsko z mojej strony). DIYowanie niestety odpada ze wzgledu na brak umiejetnosci.

Jeszcze inna opcja jest taka;

Podpiac wzmaka i Wafle do telewizora (tylko czy do pokoju ~20m^2 to nie za malo?), reszte sprzedac, a kupic sobie Pianocrafta (czemu ja tak nie zrobilem na poczatku!!!). Z gory dziekuje za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/30413-budzetowy-z-stereo-co-by-tu-zmienic/

Wg mnie cała wina leży po stronie wzmacniacza (miałem nieszczęście kupić kiedyś ten dokładnie model). Pożycz od kogoś z kumpli inny wzmak i podłącz resztę - nie poznasz systemu.

Ja zmieniłem na Cyrus One i taką zamianę najlepiej polecam (audiofilsko, ale bez pilota). Ale chyba wszystko jest lepsze niż ten Denon. Na zmianie cd zyskasz najmniej, tak sądzę. Ktoś pisze, że sprzeda Protona - fajna rzecz. Powodzenia.

głaz, 25 Gru 2006, 19:24

Ktoś pisze, że sprzeda Protona - fajna rzecz. Powodzenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piszac "ta opcja" mam na mysli pozyczanie wzmaka od kumpla... Jak myslicie, czy opcja z Pianocraftem bylaby dobrym wyjsciem? A wzmak musi byc sterowany z pilota, gdyz jak pisze, trzymam ten zestaw w sypialni.

discomaniac71, 25 Gru 2006, 21:00

>timex605 jestes co najmniej bezczelny - to juz kolejny watek w ktorym afiszujesz sie ze sprzedaza

>Protona.

A czy TY nie jesteś przewrażliwiony z lekka? NIe ja założyłem wątek, nie ja w drugim poście napisałem o MOIM Protonie, a link do MOJEGO ogłoszenia wstawiłem, bo czułem się wywołany.

Idąc Twoim tokiem rozumowania, każdy temat poszukiwawczy powinien być w ogłoszeniach. Ten akurat w dziale do1200zł_kupie. A może zamiast wycieczek w moim kierunku napisz coś w temacie sprzetu, który wg mnie odpowiada kryteriom autora wątku, a u mnmie stoi i niepotrzebnie milczy. Jeśli słyszałeś takiego Protona to może napisz, a jak nie słyszałeś to przemilcz, bo zaczynasz mji psuć atmosfere świąteczną.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ocene kolego timex605 zacznij od siebie. To akurat nie jest temat o sprzecie do 1200zl. Ponizej Twoj wpis o ktorym pisalem:

timex605

o mnie | ignoruj | PW

stat: 273 / 136 / 0

25 Gru 2006, 13:30

A ja za 400zł oddam wzmaka Proton Am-200 po tuningu, do tego w cenie dorzuce tuner AT-200. Możesz to za tą cene potraktować jak prezent od Mikołaja :)

Jesli ktos zechce kupic Protona odezwie sie sam. Ale jak widze ty chcesz koniecznie sprzedac. Typowa forumowa zenada.

Ja doskonale wiem o czym pisałeś. Czy jednak uważasz, że gdy ktoś pisze autorowi wątku o protonie do sprzedaży gdzieś na forum, na dodatek mu go zachwala, i nie jestem to wcale JA, mogę czy nie bardzo wstawić link do swojego ogłoszenia w temacie?

PiSowiec z kolegi cała gębą.

Panowie pax, pax miedzy chrzescijany, bo zaszlo zwyczajne nieporozumienie.

Zdanie "Ktos pisze, że sprzeda Protona - fajna rzecz. Powodzenia." nie jest autorstwa kolegi timexa - on tylko zacytowal w swoim poscie fragment wczesniejszej wypowiedzi głaza, a nastepnie podal link do swojego ogloszenia. Wszystko jak najbardziej w porzadku, zabraklo tylko znaczka ">" na poczatku cytatu i stad cale zamieszanie.

Disco i Snajper przeczytajcie to jeszcze raz uwaznie zamiast sie od razu rzucac na niewinnego czlowieka. Na wasze usprawiedliwienie dodam, ze w pierwszej chwili sam tez sie dalem nabrac, a wszystko z powodu braku tego nieszczesnego znaczka.

>siemanko piano craft to zawsze trafny i przede wszystkim bezpieczny wybor,jesli nie chcesz experymentowac i nie masz audiofilskich zapalow to strzal w 10 !! jesli jednak chcialbys rozwijac w sobie dusze audiofila (to wspaniale hobby) to ci moze nie wystarczac!!!

>zdecyduj sam

>nie slyszalem wszystkich klockow twojego zestawu jednak prawidlowe dobieranie poszczegolnych elementow systemu ma ogromny wplyw na efekt koncowy a ten powinen przynjmniej byc zadawalajacy a to czesto wymaga cierpliwosci i czasu

>Osobiscie odradzam ci kupowanie DVD w formie zrodla audio wiele cd ma mozliwosc odtwazania plikow mp3 a jakosc ich brzmienia czesto jest o wiele lepsza ( ale nie zawsze budrzetowe Philipsy z serii cineos przewyzszaja audiofilskie dyskofony w tym przedziale)

>ja zachecam cie bys wykazal sie cierpliwoscia odlozyl troche wiecej kasy i kupowal z wyzszej polki a przede wszystkim staraj sie sluchac jak najwiecej sprzetow wtedy odkryjesz swoje preferecje i skompletujesz zestaw mazen!

Mr_Archers>

Czy jestes pewien, ze ktos na forum polecil Ci ktorykolwiek z elementow ktore posiadasz ?

Powiem ci szczerze, ze do wymiany nie nadaje sie chyba tylko Tuner ... bo akurat od niego najmniej zalezy i jako jedyny z wymienionych urzadzen nie jest totalnie najnizsza polka.

Jesli idzie sie w sprzet second-hand, to po to aby za ulamek ceny kupic urzadzenia ktore dawniej byly elementami drogimi, wysokiej klasy i zbudowanymi z glowa.

To co kupiles, juz w chwili wypuszczenia na rynek bylo z najnizszego sortu.

Wzmak, kolumny , CD - taka kolejnosc upgradow proponuje.

Raz zakupy zrobiona za namową innych i kiszka. Teraz ponownie pytanie: "co kupić?" i zmiana elementów rekomendowanych przez innych bez odsłuchu... paranoja Kolego. Szczęśliwego 2007 :-))

Nie prosilem o komentarze nt. mojego postepowania (a ze bylo glupie, jak juz wspomnialem, zrozumialem po czasie). Jak myslicie, co robic - najchetniej bym kupil Pianocrafta (e700?), ale sprzedajac obecny zestaw sporo bym stracil (szczegolnie na kolumnach), a samych segmentow chyba nigdzie nie sprzedaja. Czy naprawde sadzicie, ze ten Denon jest az tak zly? Ponoc seria x80 byla calkiem niezla... Mowicie, ze pasowaloby zmienic wzmaka i CD - w takim razie na co? Moge dorzucic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.