Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do kina doowego i stereo.

dawmac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Powolutku kompletuje sobie kino domowe. Kupiłem TV plazma Samsung `50 Q7 + odtwarzacz DVD Panasonic S52 + odtwarzacz HD DVD Toshiba. Jakość obrazu jest niesamowita z HD DVD. Jest o kilka klas lepszy od DVD. W styczniu będę miał TV HD - Skay HD. Teraz chce kupić amplituner ( najprawdopodobniej będzie to denon 4306 ) Zastanawiam się nad kupnem kolumn ( na razie tylko przód bo wole mniej a dobre niż dużo a kicha :) ) Z kolumn zastanawiam się nad: Dali Ikon 7; JBL L890 lub JBL TL260; KEF IQ9 i proszę o Wasze propozycje. Pokój około 30m2. Niestety nie mam możłiwości odsłuchu równych kolumn. Mieszkam na stałe w Anglii prowadzę swoją firmę i mam dużo pracy. Będzie to zakup w ciemno :( Para kolumn w cenie około 8000zł.

pozdr. dawmac

https://www.audiostereo.pl/topic/30458-kolumny-do-kina-doowego-i-stereo/

dawmac>>>

zajrzyj tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdr

Ukryta Zawartość

123... test

a co to jest L890??

Co do kolumn to będą to na 99% dali ikon 7 a z czase dokupie reszte :)

Teraz problem z amplitunerem. Musi mieć co najmniej trzy wejscią HDMI i jak na razie bardzo mi odpowiada Pioneer VSX-AX4 ASi . Co i nim sądzicie ?? Poproszę ewentualnie inne propozycje.

pozdr. dawmac

L890 to jeden z modeli kolumn JBL

słuchałeś tych Dali Ikon czy kupujesz w ciemno ?? bo różne opinie o nich występowały (podobno mają bardzo ostrą "górę"), żebyś nie był później rozczarowany

odnośnie m.in. Pioneera zajrzyj tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja praca nie pozwala mi na odsłuchy itp. więc jest to zakup w 100% w ciemno :( O JBL też myslałem ale nie wiem - różnie o nich pisza a o dali same och ach - o werski IKON 6. Same nagrody :)

Co do amplitunera. Mnie interesują troszke wyższe modele. W przedziale cenowym - 5000 - 8000zł

pozdr. dawmac

Nagrody o niczym jeszcze nie świadczą, bo często gusta recenzentów i nasze są różne

Za te pieniądze można kupic dobry sprzęt który na pewno się spodoba brzmieniowo ale nie w ten sposób, nie w ciemno tylko po odsłuchach.... bo mimo wszystko ryzyko jest, nie wszystko co drogie musi (akurat nam) się podobac

ale rób jak uważasz

ważna sprawa to dopasowanie kolumn do elektroniki, nie wszystkie firmy się "lubią" nawzajem

swoją drogą polecam inne rozwiązanie, kup gorszy i tańszy amplituner kinowy (tylko po co aż 3x hdmi ?) i dokup do zasilenia frontów wysokiej klasy wzmacniacz stereo, takie rozwiązanie nie wyjdzie drożej a zapewni dużo lepszą jakośc dźwięku...

wiem, że najlepiej posłuchać ale nie mam naprawdę jak :(

3 x HDMI ponieważ musze podłączyć- odtwarzacz DVD Panasonic S52, odtwarzacz HD DVD Toshiba i telewizje satelitarną SKY HD i w najbliższym czasie Blu Ray równiez HDMI :) i wtedy 4 x HDMI.

Nie chce amplitunera i wzmaka stereo. Wiem ż eto bardzo dobre rozwiązanie ale chce mieć dźwięk z kina domowego naprawdę dobry. W najblizszym czasie planuje zakup Panasonica Full HD Plazma 65 cali i dźwięk nie może odstawać od reszty.

Dlatego chce znleź amplituner który będzie się nadawał i do stereo i do kina. Może poszukac coś w HK ??

pozdr. dawmac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.