Skocz do zawartości
IGNORED

mirage FRX 7-kto słuchał?prośba o opinie

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

niestety w wyszukiwarce brak opisów tych kolumn. na stronie dystrybutora znalazłem pozytywne opinie chwalące witalność i dynamikę.

czy ktoś może słuchał tych kolumn? czego sie po nich spodziewać? w zestawieniu z również będącymi na wyprzedaży Tannoyami sesnys dc2 jak wypadną?

rozważam zakup bo ceny na wyprzedaży wręcz porażają niskim poziomem...

swoją drogą strasznie mało o tej firmie u nas na Forum, jedynie kolega norwidos bardzo pozytywnie się o subie wypowiadał... nikt nie ma?

pozdrawiam.

z góry dziękuję.

Łukasz

O FRX-5 także bardzo pozytywnie:)

W skrócie jest to sound bardzo podobny do Paradigma ale mniej ostry, bardziej przestrzenny, basu jest dużo, ale pod kontrolą, jeśli nie szukasz kolumn do klasyki to w każdej innej kategorii dobrze się odnajdą. Jak dla mnie FRX-7 grają na poziomie kolumn około 2000zł a ich ceny na allegro są nadwyraz atrakcyjne i aż dziw bierze, że się nie sprzedały po 2 dniach??? chyba to prawda, że ich dystrybutor jest do.....:)

jakos tak podejrzewałem że to trochę szkoła Paradigmowska:)

czyżby można mówić o szkole kanadyjskiej?

oficjalna cena dystrybutora FRX-7 to prawie 3kz (po przecenie).

na allegro są egzemplarze powystawowe.

tak się zastanawiam jeszcze nad Tannoyami sensys dc2 (też wyprzedaż).

pozdr.

Łukasz

Oni niby piszą że to są egzemplarze powystawowe, ale prawda jest taka, że oni nigdy nie mieli prawie żadnych wystaw i to tylko bzdura taka jest, żeby była zmyłą potrzebna dla księgowości, ten towar idzie prosto z magazynu i jest jak nowy, ale nie chce im się bawić w gwarancje jak i tak nie mają już części do serwisu i wolą sie tego pozbywać za grosze widocznie tak im się bardziej opłaca.

osobiście wolę jednak brzmienie Mirage niż Paradigma chociaż mam Paradigma, ale Mirage nie miał aż tak dużych modeli jak moje Monitor 11 z których jestem cholernie zadowolony..jeśli się pojawią Mirage FRX-9 to je kupię z miejsca:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.