Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze DVD

Derbeth

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dziesiąty

(Konto usunięte)

-> Bartol

posłuchaj jeszcze nowego NADa 521BEE, BestBuy2003 do 200funtów, nagroda WorldHifi bodajże, jest jeszcze troche drozszy 542, czy ktoś już go słyszał, jakie wrażenia?

Śmiać mi się chce. Każdy powinien poczytać wcześniejsze dyskusje na podobne tematy. Wielokrotnie pisałem (i nie tylko ja), że nowe odtwarzacze DVDAudio/SACD są budowane pod kątem nowej jakości gęstych płyt, co w sumie daje prawdziwą audiofilską jakość. jednoczesnie sporo ludzi zostało (szczególnie w naszym biednym kraju) przy 16 bitowych tanich płytach CD i to właśnie dla nich zachód produkuje ciągle zwykłe odtwarzacze CD. Jednak i one większość elektroniki mają wprost z odtwarzaczy DVD, bo taniej jest robić jedne bebechy, tyle że sam program lub jakąś kość trzeba sobie dokupić żeby w przyszłości słuchać audiofilskich płyt GESTYCH. Cała ta paplanina o przewadze CD to tylko bzdety i woda na młyn koncernów które tanie w produkcji płyty i odtwarzacze CD opychają za grube pieniądze.

pozdrawiam

JAk zwykle. Post o jednym, my o innym....

Czyd dobrze rozumiem: Nie kupuj CD, DVD wystarczy?

Jesli tak, to w moim przypadku i tak musze zmienic odtwarzacz. Ten Philips kupiony btyl za jakies 700zl. Ogladajac filmy, nie narzekam. Problemy pojawiaja sie dopiero przy sluchaniu muzyki. Jest ostry...cholernie ostry. I dlatego zamierzam kupic CD. Bo jest tanszy od DVD. (nawet, jak bebechy sa te same ;P ).

Pozdrawiam.

Andrzej

Nowe odtwarzacze wieloformatowe do 1000 zł ( a o taki chodziło autorowi watku ) są budowane pod kątem oszczędności/cięcia kosztów wymuszonych konkurencja między producentami a nie pod kątem najwierniejszego odtwarzania muzyki . To że twój ukochany Panasonic S75 kosztuje teraz 700 zł to nie szeroki gest Matsushity tylko reakcja na DVD Sony za 750 zł . Prześcigający się w oszczędnościach produceni wymyslają dla równowagi hasła propagandowe , które mają przekonać ,że odtwarzacz kosztujący 700 zł w detalu nie tylko potrafi odtwarzac filmy ale jest lepszy do muzyki od starszych odtwarzaczy CD - bo ma przetwornik audio 24/192 . Proponuję test dla Andrzeja - ciagle produkowany Marantz CD17KIS MKII z prehistorycznymi kościami Philipsa TDA1547 i konwersji 1 bitowej -kontra Panasonic S75 z 24/192 na płytach CD rzecz jasna.

Ale wydaje mi się że Andrzej woli poczytać prospekty Panasonica niz zawracać sobie głowę porównaniem , które mogłoby zburzyć jego misterny świat bajek którymi sie otoczył.

Panowie, w czym problem? Chcecie obraz i dźwięk w jednym, a wszystko to najwyższej jakości? Do wyboru do koloru:

- McIntosh MVP851

- Thule Space 250

- Audionet VIP

- T+A 1210R

- Arcam DV27 itd. itd.

Nic tylko brać i się cieszyć.

Gość Dziesiąty

(Konto usunięte)

no tak, polecam AudioNetaVIPa, jeżeli do odtwarzacza DVD-Audio/SACD z górnej pólki trzeba dla konkurencji dobierać high-endowego CD, no to co dobrać do tego VIPa, aby CD miało jeszcze przedsobą przyszłość? Może dCS dotrzymałby kroku, no ale te koszta...

• 2 miesiące później...
Gość Przemski

(Konto usunięte)

W klasie budetowej moim zdaniem można zaryzykować odsłuchu muzyki na odtwarzaczach DVD dwóch firm - HarmanKardon i Denon. Cena wyższa niż dwa odseparowane urządzenia, ale jeśli ktoś chce mieć 2 w jednym do 2000 zł to nasuwają się tylko te dwie marki. W zależności od rodzaju słuchanej muzyki i sprzętu towarzyszącego nadają się również do odsłuchu CD. Yamaha/Panasonic raczej odpada, sam chciałem kupić Yamahę 740, ale gdy zorientowałem się co jest w środku i jakie są problemy z całą serią to zrezygnowałem, wg mnie najlepsze DVD stricte do odtwarzania filmów (nawet do 1500 i trochę więcej zł) to Panasonic S35.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.