Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz słuchawkowy do GRADO SR60

dominion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów; szczególnie tych; którzy lubią mieć cos na głowie.

Na wstępie zaznacze że przeżuciłem wczesniej te i inne fora oraz google ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi "ten wzmacniacz"

Otóż posiadam słuchawki jak w temacie.

Jak dotąd podpinam do sound blaster live player 1024 i do 222es.

Oczywięcie ES jest lepszy, więcej szczegółów, dobra scena, dlepsza góra ale za mało basu, dynamiki.

Więc tutaj może pomóc amplifier słuchawkowy; tylko jaki :(

Pełno to tego tu i tam, tam jeszcze więcej; co wybrac?

Moimi faworytami są:

-forum608 -niedostępny nigdzie i okryty jakąs wielką tajemnicą bo nic o nim nie ma poza ty że gra super;

-aurora od pana z wawy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -około 300zł;

-holdregon;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -300-400zł nie pamietam

Ale który bedzie najlepszy????

Bardzo mile widziane linki tych i innych używanych (grado są 32omowe)

Fachowcy od DIY poszukiwani, ci co mają to coś do sprzedania również.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witaj

Kiedys słuchałem na Grado SR 60 i wzmacniaczu ''pana z wawy ''....i grało to bardzo ładnie , słodko , zmysłowo ...lampowo

pamietam że dzwięk był bardzo poukładany , miał genialna lokalizacje żródeł i bardzo realistycznie oddawał wielkość

studia nagraniowego

szczególnie utkwiła mi w pamięci Kayah i Bregović i składanki EMI The Best Smooth Jazz ....Ever ...

no ale najlepiej jakbys przed zakupem posłuchał , to co podoba się '' komuś '' niekoniecznie musi podobać się tobie .

Myślę ze dogadasz się z gościem co do wcześniejszego odsłuchu przed ewentualnym zakupem .

Witam! Polecam Ci szczerze foruma608 II! Jestem jego szczesliwym posiadaczem!! Słuchałem go na moich SR80 i grało przepieknie.. niestety cięzko go dostac ponieważ konstruktor Piotrek608 przestał go robić...a szkoda bo to dzieło sztuki za te pieniązki..niestety chyba szybciej zdołasz kupić broń bilogiczną i jądrową niż foruma..ale warto sledzic ogloszenia.. a jesli się uda...bedziesz w 7 niebie....:)

dominion>>

Trochę dziwne,że 222ES ma mało basu. Wpinasz go prosto w ścianę czy masz jaką listwę z filtrem sieciowym? Spora różnica w tym CD. W ESach jest w sumie niezłe wyjście słuchawkowe. Może kondensatory w zasilaczu już znacząco powysychały i stąd te braki na basie

Holdegron jest do posłuchania. Skontaktuj się z konstruktorem to Ci wyślę. Dla mnie różnica między wyjściem mojego ESa a Holdegronem była zbyt mała. Na pewno większa byłaby po wypięciu wyjścia,ale wtedy nie wiedziałem,że to aż tyle zmienia. Dźwięk chłodniejszy niż Foruma. Co kto woli.

A holdegron ???? w tyle za nimi zostaje???

Może znacie kogos, kto sprzedaje powyższe modele???

A co z kablem wygnałowym do wzmacniaczy słuchawkowych; też też trzeba uważać czy raczej to mała różnica....

>bartezzz i sprocket

-wy macie forumy i holdregony -i co jest waszym zdaniem lepsze

Tak wogule to ile trzeba wydac na holdregona (ta wersja z toroidem w środku) i full metal; a ile kosztuje forum, forum 2. Foum jest na pewno droższy jest.

Słyszałem że es-y mają dobre wyjścia słuchawkowe, ale te wyższe.

Mój 222es jest w 100% orginalny więc możliwe że coś tam zdechło.

>>>a może troche stuningować na poczatek ES-a zanim wybiore wzmak słuchawkowy; co o tym myslicie???

Na allegro ktoś ma bufor:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -gdzies o tym jest cos na tym forum; tylko tam jest na górze druga płytka o połowe mniejsza z dodatkowym opampem.........

Ukryta Zawartość

dominion, 4 Sty 2007, 12:42

>Tak wogule to ile trzeba wydac na holdregona (ta wersja z toroidem w środku) i full metal; a ile

>kosztuje forum, forum 2. Foum jest na pewno droższy jest.

Hmm... Diagnozuję u kolegi problemy z czytaniem... ;)

Ceny Holdegrona są na stronce producenta, a Forumów już nie ma w sprzedaży...

Forum i Holdegron to dwa różne wzmacniacze .

Forum jest nieco ocieplony , bardzo detaliczny , dynamiczny z mocnym głębokim basem .

Holdegron jest delikatniejszy , troszkę mniej dynamiczny , bas już tak nisko nie schodzi i daje się we znaki delikatne osuszenie w całym paśmie , ale można się szybko przyzwyczaić , potem nie jest to już tak odczuwalne .

Lubię basik w Holdegronie choć jest nieco inny niż w Forumie , mniejszy ale za to fajnie twardy ...

Holdegron Full Metal Body nowy kosztuje 350 w wersji z pilotem około 515 zł. , nie pamietam dokładnie

dodam że słucham na DT 150

czyli na foruma nie mam szans, bo jest najlepszy.

Czy jest gdziekolwiek schemat i opis do zmontowania??? Czy jest to mocno złożona konstrukcja?

Macie te forumy więc może i posiadacie dokumentacje do tego sprzetu.

Mogłby ktoś zamieścić fotki jak to wygląda???

bartezzz dobrze prawi... brak basu w 222ES może być spowodowany starymi kondami (wyschnięte) no i jeszcze wzmacniaczami operacyjnymi. Można dać też buffer na wyjściu, to też powinno co nieco pomóc. Modyfikacje proste, a rezultat powinien być spory

hehe dokumentacje od sprzetu... tak tak i jeszcze oryginalne pudełko producenta, karty gwarancyjne i paragon! Stary to sa produkty mistrzów DIY - najczesciej autorskie konstrukcje! Kopiowanie bez zgody konstruktora to zwykle "złodziejstwo"!!! Radze poszukac okazji na ogloszeniach.

p.s. forum z całą pewnościa nie jest najlepszy ale za te pieniadze...

Lumeria brzmi pięknie mimo że mam słabą jakość.

>Celtic Frost To Mega Therion -mam ale nie wiem czy dobrą jakość; poszukam póżniej i dam znac.

Gdzie można sciągnąć bezstratną muzykę lub bardzo dobrej jakości np mpc, ape monkey's audio takich zespołów jak:Therion, Tiamat, Nightwish lub podobne. Na torentach jak cos jest to albo słaba jakość albo nie ma.

Z tego powodu prubuje słuchać wszystkiego co ma bardzo dobrą jakość.

Po nabyciu grado durzo ścieżek dzwiękowych, nawet symfonie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - znacie te te stronki??? oczywiscie brak wstępu. Ma ktoś możliwość wysłania zaproszenia; albo namiar do kogos kto mogłby.........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zapytałem czy masz To Mega Therion bo przypomniałem sobie że słuchałem tej płyty na Grado SR 60 z soniakiem 222Es z dziurki iThe Usurper wgniutł mnie w fotel...

muzyki z netu nie ciągnę , nie interesuje mnie format mp3 i nie wierzę w bezstratną transmisję ...także nie pomogę

Ja musiałem nieco przygasić oczojebną diodkę i jest super :) Kawał kloca z tego Piotrkowego wzmacniacza! Najpiękniejsze to ma bebechy:)

dominion>>

Wymień największe elektrolity w zasilaczu i to już sporo da, a zrobisz to sam lub z pomocą znajomego czy kogoś z bywalców działu DIY

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.