Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do 700zł do metalowej muzyki

daxus

Rekomendowane odpowiedzi

masterofdeath6, 24 Sty 2007, 16:51

>jeszcze jeno nie jażę co to IMHO, ale może z czasem przyjdzie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:)

wracajac do tematu z którego i tak zboczyliśmy :)

do 2000zł czytając opinie forumowiczów to CA 640 v2 lub NAD 352 do takiej muzyki

320bee za słaby, okreśają go czesto 'na przeczekanie' :)

DENON PMA 700 - też nie ma mocnej recenzji (dopiero 1500)

HARMAN KARDON HK - 970 - po tym ogólnie sie jeździ :)

tak sobie zebrałem subiekywne, głownie panujące opinie i spostrzeżenia forumowe ;) pewnie kogoś uraże ale ... :P

widzę temat się odświeżył, więc wygłoszę pean na cześć wzmaka Yamaha AX-900

Minęło już chyba ze 2 tygodnie, słuchałem muzy naokrągło, więc już mam wyrobione zdanie

Mogę tego wzmaka polecić każdemu, kwestia dopasowania do kolumn pewnie, ale tutaj nie mam doświadczenia.

Wystarczy powiedzieć, że moich jak sądziłem słabych kolumn Polkaudio nie chcę już zmieniać. Muza dostała powera - nie mylić z nadmiarem basu, jest wyrazista, ma wykopa i do tego przyjemna dla ucha.

Nic nie pierdzi, nie świszczy, nie dudni.

Ciężko mi sobie wyobrazić, żeby stereo mogło brzmieć lepiej (wiem przesadzam hehe, ale proszę mnie nie wyprowadzać z błędu, chcę trwać w tym stanie)

Zdaję sobie sprawę że są dużo droższe, lepsze wzmacniacze, ale ile jest lepszych tańszych lub do 1000zł?

Pozdrawiam :)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

daxus - nic Ci się nie wydaje. Zapewniam cię że do 4000zł za nowy ze świecą szukać lepszego, a i w używkach AX900 przyzwoicie stoi. W cale nie ma za dużo basu, to jasny wzmak. Szczerze Ci polecam lepsze kolumny - dopiero zobaczysz (czyt.) usłyszysz co ten wzmak potrafi - przez kilka dni będziesz ciągał szczenę po podłodze :D

Na razie jeszcze nie jesteś świadom potencjału tej Yamaszki :) ,a jak dałeś koło 1000zł za nią to podejrzewam że jest bardzo zadbana.

haha czy aż tak dobre to zależy od partnerki :)

dobrze doradzałeś wzmaczniacz, widze że posiadasz JBL E80, ale czytałem o nich różne opinie od krytycznych do dobrych, pewnie większość kolumn potrafi zagrać źle i dobrze w określonych warunkach,

pytanie jakie kolumny szukać do max 1500zł w używkach, czy jest w ogóle sens, bo możliwości odsłuchu w moim domu nie mam, nie ma w moim mieście żadnych (!) salonów audio

Więc muszę liczyć na opinie

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Tak.Takie właśnie mam. I bez bicia przyznaję, że to obecnie najsłabsze ogniwo w moim łańcuszku.Planuję zmianę na 704 ew. 703. Jak brałem E80 z tego co słuchałem do 2500zł wygrały dla mnie. Dałem 2200 i nie żałowałem. Ale nadal nie widzę sensu zmiany na kolumny w tym przedziale cenowym (mowa o nówkach).Tak rozbierzne o nich opienie są jak najbardziej uzasadnione - to bardzo specyficzne kolumny. Jak dla mnie, w moich warunkach i w tej muzie są rewelacyjne, ale jak włączę jakieś techno,dance czy pop to rzygać się chce - obrzydliwie to gra. Jednak metal/jazz jest fantastycznie. Absolunie konieczny jest ich odsłuch w warunkach domowych.Mogą się podobać i nie. Nie mogę nikomu ich polecić w 100% chyba już jasne dlaczego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.