Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie cd kupić do 3000 tys.zł

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

Dragon, bez przesadyzmu...

Stelmach + Piotrek608 to swietny CDek i wdg mnie nie do pobicia w swojej cenie i troche wyzszej, ale.... w swojej cenie.... mam go wiec wiem...

Ale jak juz ktos moze przeznaczyc powiedzmy od 3 kz wzwyz za uzywke, to niestety.....

A może Cyrus CD6

nieźle brzmiący cedek z równoważonym dźwiękiem

o ciekawym dizajnie

możliwość podłączenie dodatkowego zasilania PSX

i wtedy jest jeszcze lepiej

jest wersja czarna i srebrna,

mnie ostatnio strasznie wkurzają wszelkie niebieski diody

i srebrne obudowy, co z tą modą ????

pół biedy jak mamy możliwość wyboru danego modelu

w różnych obudowach, ale ostatnio niektórzy producenci

robią fajne urządzenia, ale tylko srebrne :-(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13064-100009956 1170309450_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawda jest taka , wolę posłuchać zaczym cokolwiek kupię , oczywiśćie porad i opinni też , każdy ma swoje gusta , jade niedługo do Berlina tam będzie okazja dokonania odsłuchów 20 cd w tym modeli polecanych przez was, nio i oczywiśćie Chińszczyzny , wiećie że ostatnio na rynku pojawiły się kondy panasonic ,elna i wima made in china , dobre no nie...ale przygina bo to nie to samo , a przecież skośnoocy wkładają to do swojego sprzętu no i... mamy super wygląd , super komponenty tyle żę ...nieoryginalne !!!! Jaja sobie robią z nas chińczyki i śmieją się z głupoty białych naiwniaków aleee..... czasami potrafią coś zrobić i to dobrze np. Vincent , ale to przecież niemiec robiony na Tajwanie , w Chinach i ostatnio Koreii , jest oki ale nie do przesady !!!! Acha w Niemieckich Landach i Szwecji mają dobre opinnie dla cd Helios modele 1,2 i 3

im więcej kasy tym więcej dylematów , mam ten sam problem i taką samą kase do wydania zależy mi na pięknej stereofoni ,przestrzenności dzwięku . W pewnej chwili już miałem brać 707ES ale dowiedziałem się o problemach z laserem (chytba już niedozdobycia) i mi przeszło. Ostatnio kolega namawia mnie do Marantza 7001 na alegro stoi za 1,7k nówka a jest to ponoć naswtępca modelu 8xxx który chodził po 5k. I tu dylemat nowy Marantz czy uzywka jakaś - największy ból że niemam gdzie posłuchać cokolwiek (Marantza) no chyba że do stolicy 350km dymać.

Polecam CD firmy Parasound np sam transport + jakis sensowny przetwornik - nie musi byc wtedy bardzo drogi ..Lasery sa po 60zł SF-90 SANYO..

Mam takie cudo i w zapasie 3 laserki ... wysokich lotów bezstresowy komfort słuchania CD..Nie do pobicia przez wiele dużo droższych systemów systemów.

Misio1973,

zależy co kto lubi i jaką kwotą dysponuje. Obydwa soniaki są dobre, ale oferują inne brzmienie. W opiniach znajdziesz wypowiedź Piotrka608 nt 555ES, i która najlepiej charakteryzuje tego cd-ka.

zgadzam sie dokladnie z opinia zafopa....

Oba CDki sa niezle i graja na podobnym poziomie, ale inna szkola. SOny na Stelmachu gra bardzo klarownie, rowno z detalem, realizmem ale szorstko i dosc chlodno, 555ES gra cieplej i bardziej muzykalnie, ma lepsze wypelnienie srednicy, ale gra bardzo gestym dzwiekiem i na szybszym materiale zaczyna sie gubic i zaokragla wydzwieki, potrafi gubic smaczki ......

.... co kto woli..

a jak sie chce dobre cechy jednego i drugiego to trzeba niestety doplacic.....

Jeśli mogę wtrącić coś od siebie, to według mnie jedną z najciekawszych opcji w okolicach założonej ceny jest zestawienie przetwornika Audio Nemesis DC-1 z jakimś niezłym transportem z drugiej ręki . Może to być coś na Philipsie np. Marantz , Sony, jakiś niezły Kenwood, Yamaha itp...

Koszt transportu ~700 zł. DAC DC-1 ( nowy ! - 2200 zł) i do tego jakiś niezły koax, za ~500 zł.

I otrzymujesz dżwięk klasy 8-10- tys. zł. Zastanawiam się tylko , czy pod Twój gust nie będzie za mało ofesywnie, "drapieżnie" ? Bo jeśli chodzi o klasę dżwięku, muzykalność itp., to w tej cenie - mistrzostwo świata!

Pozdrawiam.

>>>akism,

Zgadzam się z tobą i podpisuję obiema rękami pod tym co napisałeś.

Ciekawi mnie tylko jedno - masz ten przetwornik? Ponieważ ma swoich zwolenników (mnie) i przeciwników (tu lista jest dłuższa ;)

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Akism bardzo ciekawa propozycja ciekawe jak Audio Nemesis wypada w porównaniu do Nos Dac'a Petera.D

A co sądzicie o Meridianie 506.18,20 i CEC 3300 są okolicach 3k i jak by je porównać do Sony 555ES . Który z nich gra pięknym przestrzennym dzwiękiem ,dobrą stereofonią to są dlamnie duże atuty.

>>>misio

Ja nie słyszałem NOS-DACa Petera, więc informacja która podam jest z drugiej ręki, ale osoba która słyszała oba DACi twierdzi że AN jest lepszy, praktycznie w każdym aspekcie. Nie pamiętam kto to mówił - być może Fr@ntz, ale jeśli tak to musiało to być jeszcze zanim kupił Zhaolu ;)

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

annawroc, 19 Sty 2007, 14:47

>zarówno Meridian i CEC tak graja, z tym , ze Meridian jest troche naturalniejszy, szczegolnie jak

>chodzi o srodek

annawroc --> ale ta naturalność "środka" Meridiana to chyba nie w połączeniu z tą "mulącą" lampą Delty Studio wyszła na jaw?

zdezintegrowany_3PO

>>>misio

Jeszcze w komentarzu - AudioNemesis gra "analogowo" - piekna średnica, detaliczna ale nie narzucająca się góra, dobra przestrzenność. Poczytaj recenzję w Highfidelity On Line - w zasadzie zgadzam się w pełni z tą opinią.

Od siebie mogę dodać, że im lepszy sprzęt towarzyszący (mam na myśli wzmak oraz kolumny) tym więcej da się wyciągnąć z niego. I druga uwaga, Audionemesis nie pokazuje się z najlepszej strony w krótkich odsłuchach, trzeba chwilę posłuchać, przyzwyczaić się do nieco odmiennego podejścia do muzyki, a wtedy nie chce się wracać do innych źródeł, bo boli...

Kris

>kris_k

swiete slowa!!! Przechodzilem przez to wielokrotnie.... Czesto sluchalem rozne CDki, ktore robia niezle pierwsze wrazenie i w pierwszej chwili odnosi sie wrazenie ze graja lepiej. Po chwili jednak takie zrodelka zaczynaja meczyc i denerwowac, bo a to tego brakuje, a to tego, albo czegos jest za duzo...

Dobry CDek odwrotnie - w pierwszej chwili nie robi piorunujacego wrazenia, ale czym dluzej sie go slucha, tym wiecej zalet sie dostrzega i czesto dochodzi sie do wniosku ze nie ma sie do czego przyczepic i nie widzi sie juz mozliwosci powrotu do tego "lepiej" grajacego..... W takich zrodlach sie mozna zakochac...

Dlatego nie rozumiem krotkich i pobieznych odsluchow zrodel, po ktorych ludzie pisza wielkie opinie...

>>>tadeo

Audionemesis zagra ze wszystkim co posiada wyjście coaksjalne, nie posiada optyka.

Ja słuchałem z różnymi CDekami i DVD jako transportami (Rotelem RCD02, Musicalem CD3.2, Audio Innovations Alto, DVD Philipsa, Denonem 2000AE, czy też moim DVD2910). Ja niespecjalnie słyszałem różnice - grał tak samo dobrze. A ponoć dobry transport tylko poprawia jego właściwości soniczne ;)

Kris

kris_k

Czy AN DAC-1 zagrał z MFA3.2 i Denonem 2000 lepiej niż one jako integry, czy tylko inaczej?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeszcze go nie posiadam, ponieważ czekałem na zapowiadany wyższy model DC-2.

Miał być pod koniec stycznia. Ale niestety najnowsze wieści mówią, że będzie

w sprzedaży dopiero latem, więc chyba póki co kupię DC-1 a potem zobaczymy

czy iść dalej... Natomiast DC-1 jest mi bardzo dobrze znany z wielu

odsłuchów w różnych zestawieniach, dlatego wiem co mówię. Co do jego

oponentów - to ich brak przekonania wynika chyba tylko ze zbyt krótkiego

obcowania z tym DAC'iem.Zreszta jak w każdej materii sa gusta i guściki:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.