Skocz do zawartości
IGNORED

BOXY wieloplytowe

ABs

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Cena wydaje się nieatrakcyjna, nawet Suzuki - nowszy i bodaj atrakcyjnieszy artystycznie, choć jeszcze w trakcie kompletowania kantat - chodził niedawno taniej per płyta w boxach.

Rule of thumb in box purchasing - "idealnie" gdy płyta w boxie bardzo wieloopłytowym kosztuje circa 6zł, akceptowalnie jeśli 16zł. I'd say. Wskazane wyżej wydawnictwo jest kwotowane powyżej.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Proszę mnie źle nie zrozumieć, ale chodzi mi głównie o wartość artystyczną. O cenę jakby mniej. Nie żebym lubił przepłacać, ale jeśli towar prima sort, to jestem skłonny dać duże pieniądze.

Była interesująca dyskusja z udziałem kilku autorytetów nieco wyżej w tym wątku - przede wszystkim skłaniali się oni do opinii że komplet kantat spod 1 batuty is not the best way to go. Popatrz nieco wyżej:). O artyźmie Suzukiego wspomniałem.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Tia. Choć z natury rzeczy nie lubię się zgadzać z autorytetami, to w tym przypadku nie sposób nie przyznać im racji. Tyle Koopmana mogłoby być nie do zniesienia. Zatem kupię kilka kantat w jego wykonaniu i w jeszcze innych. Jak dotąd mam Rifkina, Gardinera, Suzukiego (po kilka nagrań) i ciągle mam wrażenie, że to nie to, czego od kantat i Bacha oczekuję.

Trudno ocenić czego oczekujesz i gdzie to znajdziesz - wolno dostrzec że nie masz jeszcze płyt Harnoncourta i Herreweghe, a więc dwóch wielkich i bardzo różnych interpretatorów Bacha. Skrótowo o tych dwóch - ascetyzm i słodycz:).

- papageno

A może otrzesz się nieśmiało o kantaty w wykonaniu Ensemble Baroque De Limoges (Christophe COIN) i Concerto Vocale De Leipzig (Gotthold SCHWARZ)...a "tam", na przedzie: Barabara SCHLICK, Andreas SCHOLL, Christoph PREGARDIEN, Gotthold SCHWARZ...???

Gość papageno

(Konto usunięte)

Jakew, bananamoon.

Byłoby daleko idącą nieostrożnością mówić publicznie, czego oczekuję...od Bacha i kantat. Dopiero w początku drogi do wszechwiedzy jestem. Ale wykonania Panów H. znam i cenię, więc tak uczynię, jak radzicie. Schwartza i Coina nie znam, więc tym bardziej się zainteresuję. Dziękuję za życzliwą uwagę.

- papageno

Boksu nie widziałem na oczy, ale jeśli taki jest, to do jasnej cholery, kupisz dwa "opakowania" - oczywiście jeśli są w nim płyty, które posiadam w przywołanym wykonaniu: BWV 85, 183, 199, 175 oraz BWV 180, 49, 115 (Astree / Auvidis).

Moim zdaniem świetne interpretacje!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20981-100003958 1264782199_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bym tego boksu nie lekcewazyl, a nawet go chcialbym polecic goraco wszystkim, ktorym sie wydaje, ze to taka drewutnia na zadupiu. nie, o nie! historia to jest muzyki i mysli ludzkiej. prawda, podazajacej czasem meandrycznie, lecz przeciez!

Ukryta Zawartość

Papageno, box wskazany przez Amplituba - no własnie wreszcie własciwa cena, przy tym wybrałbym go przed Koopmanem przy równej cenie - to klasyk, kantaty nagrano z intencją by brzmiały tak jak Bach je słyszał (chłopcy śpiewają na sopranie;)

Przy okazji - jak ktoś za mało się śmieje, deficyt śmiechu prawda, niech wejdzie na Amazon.de, naciśnie w prawym górnym rogu ekranu automatyczne tłumaczenie z niemieckiego na polski i na głos czyta rodzinie czy znajomym. Efekt 100%.

Gość wswier

(Konto usunięte)

>Przecena na box Billie Holiday - Lady Day: The Complete Billie Holiday On Columbia w jpc.de

Wlasnie bylem, nabylem - teraz tylko poczekac trzeba na przesylke.

Mam pytanie do Szanownych Forumowiczow :

Czy znacie moze jakis sensowny box Niny Simone ?

Taki, zeby byl sensowny, ladnie wydany, dobrze nagrany - i tez niedrogi.

Ja wiem, ze takie rzeczy to tylko w Erze, ale moze .... :-)

pzdr

wswier

wswier, 1 Lut 2010, 13:50

>Czy znacie moze jakis sensowny box Niny Simone ?

Wejdz prosze na allegro, pod nickiem hubertus1960 znajdziesz w dobrej cenie 5 plytowy box, za jedyne 69pln wydany przez Columbie!!!

Gość wswier

(Konto usunięte)

>Wejdz prosze na allegro, pod nickiem hubertus1960

Dzieki. Zaraz sprawdze.

I pewno znowu przegne z plytami w tym miesiacu:-)

Z Hubertusem juz sie dobrze znamy. Imho jeden z solidniejszych sprzedawcow na allegro.

Wart polecenia

pzdr

wswier

Dla tych, co nie są do końca obeznani z najbardziej chyba renomowanym zespołem wokalnym - the King's Singers - jest na gigancie zacny box 5CD za ok. 50zł, wyd EMI.

Niedawno dorwałem w b. niskiej cenie (poniżej 100zł)również 5CD BOX wydany przez Signum Classics (w PL ciężko znaleźć), cenny m.in. ze względu na nietuzinkowe nagranie 40-głosowego motetu Tallisa (na SACD). (ten box cenny jest dla mnie również z tego względu, że zebrałem na nim wszystkie podpisy Singersów :))

A to dla tych, co natychmiast chcieliby posłuchać ich brzmienia (a także poprawić sobie humor:)):

Ukryta Zawartość

post-7219-100003690 1265042371_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość wswier

(Konto usunięte)

pafcio > wlasnie slucham/ogladam probke ich tworczosci na youtube.

No - sa niesamowici - swietny MSZ warsztat, rewelacyjne poczucie humoru.

Przyznam - nie znam sie na klasyce, niestety, ale coraz bardziej mnie ona wciaga (lata ? ;-)).

Naprawde - swietni

pzdr

wswier

w sprawie niny simone pozwole sobie krotko

Ukryta Zawartość

w merlinie jeszcze korzystniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie wiem, gdyz nie sledze uwaznie tego watku, czy powyzsze boksy byly polecane. polecam wszystkie, zdaje sie, ze messiaen jest juz wylimitowany na amen.

na marginesie - czy ktos zdaje sobie sprawe, ile boksow pt. sacred music sprzedala harmonia mundi?

40 tysiecy! ponad 1 milion plyt! w sumie!

hm, choc sprzedaz klasyki to tylko 3 procent obrotu na rynku fono, to trzeba sie cieszyc, ze pan coutaz zgarnal dla siebie az tyle. wspanialy czlowiek, nietuzinkowy i dla zysku wydaje muzyke sakralna. he, he. ktos by na to wpadl?

tak zupelnie btw: podobno sacrificium cecylki poszlo w 300 tys.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bachowska retrospektywa Johna Eliota Gardinera - 22 krążki za 50 euro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.